BAJNOKOK LIGÁJA CSOPORTKÖR, H-CSOPORT 6/1-ES MÉRKŐZÉS

A Bajnokok Ligája 2022-2023-as szezonjának első mérkőzését hazai pályán játszotta a PSG csapata a Juventus ( olasz), ellen. A BL-selejtező csoport első mérkőzéséhez képest egy egész jóiramú és hangulatú  találkozót láthattunk a teltházas Parc des Princes Stadionban.

Fotó/ Szokodi László

A francia csapat K.Mbappé révén két gólt szerzett,  amira az olaszok egy találattal, csak szépíteni tudtak az eredményen, de pontot nem tudtak megkaparintani . A francia csapat a BL-szezont győzelemmel kezdte a mérkőzést követően Christophet Galtier a PSG vezetőedzője értékelte a találkozót.

CHRISTOPHER GALTIER

Két különböző időszak volt. Van az első, ahol azt hittem, jól kezdtük a meccset, és ahol a csapat nagyon jól szórakozott a közös játékkal, sok helyzetet kialakítva, veszélyt hozva és együtt védekezve is. Az első harmadban szenvedtünk helyzetektől, de logikusnak tartom, hogy kétgólos különbséggel megyünk a félidőbe. Aztán jön a második félidő, amikor egy szettben lepődünk meg, ahol gyorsabban kell kijutnunk a kettő kombinációjából, amit sajnos elterveztünk. Amint ezen a szinten van egy kis habozás pillanata, szankcionálunk. Nyilvánvalóan, ha ez a 3. gól a miénk lett volna, akkor bedőlt volna a meccs. De reményt adott a Juventusnak. Átmentünk helyzeteken védőink az utolsó métereken hősiesen nem szereztek második gólt. És úgy gondolom, hogy összességében megérdemelt a győzelem, fontos a szurkolóinknak, a klubnak, a játékosoknak és személyesen nekem is. De a nehézségben való győzelem is lehetővé teszi a csoport növekedését, mert felismerjük, hogy a verseny ezen a szintjén nagyon sokat kell tennünk.

De itt volt az ideje megváltoztatni a történelmet, legyőzni a Juventust. A fejben, a Park hangulatában, amely ezen az estén pompás volt, rendkívüli kérdések hangzottak el 2-1-nél. Tehát nem könnyű megváltoztatni a történetet. És még egyszer mondom, hogy a karakterrel és a makacssággal nyerve mindenki fejlődik.”, nyilatkozta a szakember.

Fotó/ Szokodi László

MARQUINHOS

„Ez a Bajnokok Ligája és a magas szintű mérkőzések. Ki kell használni a jó időket, de a rosszban erősnek kell maradni. Otthon voltunk ezzel a nagyon szép közönséggel, ami erőt adott. Lehetőségünk volt megölni a meccset, és nem sikerült, ezen kell javítanunk a következő meccsekre. Mert a Bajnokok Ligájában meg kell ölni a meccset, mielőtt az ellenfélnek sikerül gólt szereznie és visszajönnie. Utána a meccs végén veszélyes volt, de tudtuk, hogyan kezeljük a helyzeteiket, és a legfontosabb a győzelem. Ezt az erőt a nehéz időkben is megőrizzük, hogy tudjunk szenvedni, és ne vállaljunk második gólt. Ez volt ma a legfontosabb.

Fotó/ Szokodi László

A következő ? Nem szabad lazítani erőfeszítéseinken. Ha egy játékosnak fel kell lélegeznie, teljes csapatunk van a helyére. Ez teszi egy csoport erejét. Egy egész szezont várunk gólokkal. Tudni kell úgy forgatni a csapatot, hogy a csapat ne lazuljon el. Ma az edző képes volt végrehajtani a változtatásokat, hogy helyreállítsa az energiát a csapatban, és meg kell őriznünk a magas szintet, mert nagyszerű dolgokat fogunk elérni ebben a szezonban.

Forrás/ PSG

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App