EHF FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA  „A”-CSOP., 5., FORDULÓ 

Odapirított a volt, BL-győztesnek a Pick Szeged!

♦A férfi kézilabda BL-csoportkör 5., fordulójában a Pick Szeged a lengyel Kielce otthonába látogatott. A lengyel csapat kapusa A. Wolf  és Alex Dujsebajev sérülés miatt nem lépett pályára a tegnapi meccsen, viszont a szegediek irányítóját Dean Bombacot nagy taps fogadta, aki két szezonon keresztül erősítette a lengyel csapatot.

♦Jól kezdte a mérkőzést, a magyar együttes, hiszen Bodó Ricsi gólja védhetetlenül landolt a lengyel kapuban, 0-1. A folytatásban érkezett a lengyel válasz gól is, amire Stepancic válaszolt. Ezután hol a hazai csapat vezetett, hol a mieink egyenlítettek, majd Mikler Roli parádés védései révén Stepancic góljával megszerezte a Pick a vezetést. Szoros védekezés és jó játék jellemezte a magyar csapat játékát, de kettő gólnál nagyobb előnyt nem tudott szerezni, a volt BL-győztes Kielce ellen. Az első félidő lengyel góllal zárult, de egy gólos Pick előnnyel.

♦A második félidő első része  a lengyel csapaté volt, és a Tisza-parti alakulat, csak az 51., percben Stepancic góljával tudta megszerezni az egyenlítő találatot, majd ezt követően fej-fej mellett haladt a két csapat. A végjátékban szegedi vezetésnél a bírók úgy gondolták Bánhidi akkorát vétett, hogy ezért kiállítás jár (2 perc ), ezt az emberelőnyt kihasználta a Kielce, egyenlő lett az állás, 27-27. Szegedi támadással zárult a mérkőzés, amiből gól nem született, de ez Kárpáti Krisztián csapatának egy nagyon értékes pontszerzés volt, ami a későbbiekben a továbbjutást illetően nagyon jól jöhet majd a Pick Szeged számára.

 

C./ Sz. L.

Kielce (lengyel)–OTP Bank – PICK  Szeged 27–27 (14–15)
Kielce, Hala Legionów, 3500 néző. V.: Kurtagic, Wetterwik (svédek).
 Kielce: Walach – Moryto 6/2, Olejniczak 2, Karaljok 3, T. Gebala, Nahi 4, Ig. Karacic 3/1. Csere: Sicko 5, D. Dujshebaev, Thrastarson 1, Kounkoud, Tournat 3

Vezetőedző: Talant Dujshebaev.
PICK Szeged: Mikler – Sostaric 4/1, Stepancic 6, Bombac 4, Bánhidi 1, Bodó 3, Jelinic. Csere: Imsgard (kapus), Gaber, Kalaras 1, Martins 3, Garciandía 3, Frimmel 2, Szilágyi

Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 4/3, ill. 1/1.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

Fotó/ Szokodi László ( Kárpáti Krisztián, OTP Bank – Pick Szeged, vezetőedzője.)

Kárpáti Krisztián: – A Kolstad elleni vereség után újra kellett építeni magunkat, főleg mentálisan, a Kielce elleni küzdés és az eredmény viszont azt mutatja, hogy ez sikerült. Védekezésben különösen jól teljesített a csapat, mint ahogy a kapusteljesítmény is kiemelkedő volt, a támadójátékunk kicsit hullámzott, hol jobb, hol gyengébb volt, de még egyszer ki szeretném emelni a küzdőszellemet, háromgólos hátrányban sem adtuk fel, sőt, a végén volt esélyünk győzni is. A döntetlen igazságos.

Legközelebb október 26-án (csütörtök) 18.45-kor a horvát rekordbajnok Zagreb együttesét fogadja a PICK Arénában, a Pick Szeged csapata.

Fotó/ Szokodi L.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App