A Magyar Kupa negyeddöntőjének a szegedi Szent Gellért Fórumban játszották le a Budapesti Honvéd – Paks FC visszavágóját. Az első mérkőzésen a Paks otthoni pályán gól nélküli döntetlent ért el a Honvéd ellen. A szegedi pálya már nem először adott otthont a Magyar Kupában szereplő csapatoknak, legutóbb az Újpest választotta. A Honvéd is a mai visszavágóra, a szegedi stadiont választotta, mint pályaválasztó. A mai napon a koronavírus miatt óvintézkedéseket tett az MLSZ, és ez azt jelentette a mai mérkőzést még nem zártkapus keretek közt kell megrendezni, addig míg a szövetség vissza nem vonja a határozatot.

A két csapat tudatosan lépett a pályára, hiszen ezen a mérkőzésen aki gólt lő az biztosíthatja be magát a legjobb négy közé. A játék színvonalán is látszott, mind a két csapat próbált helyzeteket kialakítani, ami a Honvédnak sikerült jobban. Az első félidő lefújása előtt a Honvéd játékosa, Gazdag D. gólt lőt, és előnybe kerültek, ezen kívül már más nem is történt az első félidőben, így vonult a két csapat pihenőre. A második félidőben a vendégnek számító paksi csapatnak is voltak helyzetei Könyves labdaemelése a kapuson is túljutott, viszont ott  tartózkodó I.Lovric kifejelte a labdát. A Honvéd játékosa, D.Kamber szaladt, lőt, amiből gól született, ezután saját egyedi örömtánca következett. Több gól nem született a mérkőzésen a rendes játékidő letelte után, a játékvezető három percet hosszabbított, de ezalatt a Paks nem tudott gólt szerezni és Karakó játékvezető lefújta a találkozót, és a Honvéd 2 – 0 -ás összesítéssel jutott tovább.

CIKK/SZAM:Szokodi L.


Budapest Honvéd–Paksi FC 2–0 (1–0)
Szeged, 
Szent Gellért Fórum, 880 néző. Vezette: Karakó
BP. HONVÉD: Lefkovits – Mezgrani, Batik, Kamber, Lovric, Kukoc (Uzoma, 82.) – Nagy G., Kesztyűs (Aliji, 70.), Gazdag – Lanzafame, Moutari (Ugrai, 84.).

Vezetőedző: Giuseppe Sannino
PAKSI FC: Holczer – Bor, Poór (Könyves, 64.), Gévay, Szélpál – Bertus (Balogh B., 69.), Szakály D. (Báló, 77.), Windecker, Osváth – Sajbán M., Hahn. 

Vezetőedző: Osztermájer Gábor

Gólszerző: Gazdag (45.), Kamber (78.)

 

Fotó/SZAM:Szokodi L.

Giuseppe Sannino:  „Kiváló teljesítményt nyújtottak, a játékosaim. Az első félidőben azt hiszem semmi kivetnivalót nem lehet mondani a teljesítményükre, a második félidőben, kicsit szenvedtünk, de hoztuk a győzelmet. Most a továbbiakban először a szombati mérkőzésre fogunk koncentrálni a Kisvárda elleni bajnoki mérkőzés.”– nyilatkozta, a Budapest Honvéd, vezetőedzője

 

A negyeddöntő visszavágóinak eredményei:

Mol Fehérvár FC – ZTE FC

5–0 (2–0)
Gólszerző: Hodzic (7., 61.), Bamgboye (26.), Houri (29.), Nikolics (89.)

MTK Budapest – Dorog

3-0 (2-0)
Gólszerző: Cseke (23.), Kanta (33. –11-esből), Prosser (86.)

Budapest Honvéd – Paksi FC

 2-0 (1-0)
Gólszerző: Gazdag (45.), Kamber (78.)

Mezőkövesd-Zsóry-Puskás Akadémia

 1 – 1 (0-0)
Gólszerző: Pillár (89.) ill. Gyurcsó (47.)

 

Az elődöntő párosítása:

MTK Budapest – Budapest Honvéd
Mezőkövesd-Zsóry FC – MOL Fehérvár FC

Bővebb felvilágosítások a hazai sportesemények megrendezésével kapcsolatosan, a szövetség honlapján, www.mlsz.hu oldalon.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App