Egy pontot itthon tudtunk tartani!                                          

Nehéz meccsen van túl a MOL-Pick Szeged Kézilabda Csapata, akik tegnap az újszegedi Sportcsarnokban a BL Címvédő Vardar Szkópjét fogadták.

Rendkívüli hangulat fogadta a Csapatokat, melyet a későbbi interjúkban Mindenki megemlített.

Feszült volt a hangulat az első perctől kezdve a pályán, hiszen a Vardar a csoportbeli veretlenségét szerette volna megőrizni, a Szeged pedig bebiztosítan helyét. Szinte végig a Szeged vezetett, a macedón csapat, az eredmény után futott.

Gyors indulások és remek kapus bravúrok után a 2:57-nél született a meccs első gólja, melyet a hazaiak lőttek. Mind két oldalon ki kell emelni a kapusok munkáját, hisz az egész mérkőzés alatt biztos pontjaik voltak csapataiknak. A játékot azért a pontatlanság is jellemezte mind a két oldalon. Fej-fej melletti küzdelmet jellemzi az is, hogy a Vardar csak egyszer tudott vezetni, és a Szeged is csak 3 góllal tudot meglépni, melyet az ellenfél mindig lefaragott.

A Szeged húzóembere – a gólgyártás tekintetében – Buntic volt (5), míg a vendégek Cindric (7) és Borozan (8) góljaira számíthattak. A szegedi keretből – betegség miatt – hiányzó Bánhidi Bencét Gaber és Zubai helyettesítette, utóbbi ebben a BL szezonban először lépett pályára.

A vezetői nyilatkozatokból egyértelműen kiderült, nehéz meccsként értékelték a találkozót. MígRaul Gonzalez az első félidőt ítélte gyengébbnek, addig Pastor Mester nezéz 1 pontról beszélt. A Mister elmondta, hiányoznak a szegednek az erős mérkőzések, melyben tovább tudnának fejlődi, ez a lehetőség Vardarnak meg van. Hozzátette még, minden meccs „háború”, ez a minimum, amit hozni kell a BL-ben.

A vendégek kapusa, akit hatalmas taps fogadott, Sterbik Árpád elmondta, nem elégedett csapata játékával. Érzése szerint a statisztikában is a Szeged volt jobb, nem is értette, hogy sikerült a döntetlen. Ő is kiemelte a remek hangulatot, szeret szegeden játszani, persze tudja, hogy itt mindig nehéz, és kemény meccs vár rájuk. Elfáradt fizikálisan is és fejben is, végig ő védte a Vardar kapuját.

A szegediek irányítója Skube is nehéz 1 pontról beszélt. Magát hibáztatta az utolsó 2 percben hozott rossz döntéséért, mely a győzelmet is jelenthette volna.

A szegedi publikum a döntetlen ellenére is állva tapsolta és éltette csapatát, végig nyolcadik játékosként a pályán. A fiúkra szerdán már a Plock elleni, idegenbeli BL találkozó vár, így arra készülnek, „zsebükben” az itthon tartott egy ponttal.

#hajrászeged #csakelőre #kékek

 

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App