UEFA LABDARÚGÓ EURO 2020

  • Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, csütörtökön hirdeti ki , az idei nyári  labdarúgó Európa-bajnokságra készülő bő keretét. Azt már több média portálnak is, elárulta a kapitány, hogy kb. nyolcvan százalékban már tudja, hogy kik alkotják a válogatott keretet. Az is biztos, hogy Kalmár Zsolt, a (DAC) játékosa sérülés miatt biztos nem szerepel a válogatott keretben. Jó hír viszont, hogy a sérülésből visszatérő Szoboszlai Dominikra is számíthat Marco Rossi. Azt még nem lehet tudni, hogy hány fő kap meghívót, az viszont már eldőlt, hogy a járványhelyzet miatt az UEFA 26 főre emelte az Európa-bajnokságra nevezhető játékosok létszámát. Az Európa-bajnokság mérkőzéseire nevezhető 23 fős játékos létszám nem változott.

Fotó/Szokodi L.

A LEGUTOLSÓ VÁLOGATOTT KERETBE MEGHÍVOTT JÁTÉKOSOK.

Marco Rossi, a világbajnoki-selejtező csoportmérkőzésekre meghívott  bő játékos kerete:

KAPUSOK:

Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Tóth Balázs

VÉDŐK:

Botka Endre, Fiola Attila, Hangya Szilveszter, Kecskés Ákos, Lang Ádám, Lovrencsics Gergő, Szalai Attila, Orbán Willi

KÖZÉPPÁLYÁSOK:

Cseri Tamás, Gazdag Dániel, Holander Filip, Kalmár Zsolt, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Nego Loic, Schafer András, Sigér Dávid

TÁMADÓK:

Géresi Krisztián, Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Szalai Ádám, Varga Kevin, Varga Roland

KIK KERÜLHETNEK BE  A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-KERETÉBE?

  • Új arcok is lehetnek a keretbe, erről, már maga a kapitány is tett említést, hogy az  OTP Bank Liga gólkirály jelöltjét, Hahn Jánost, aki a 2020/2021-es bajnoki szezonban 22 gólnál tart, számára lesz hely a bő keretben. Az elmúlt hónapokban jó teljesítményt nyújtó Bognár István is várományos lehet, hogy a bő keretbe kerüljön. Felreppent Schön Szabolcs (MTK Budapest , új klub FC Dallas), neve is  aki jelenleg már az FC Dallas játékosaként kaphat meghívót. Az Academy Media statisztikai mutatókat nézve, elképzelhető, hogy felmerülhet a névsorban olyan  játékosok neve is mint, Komáromi György (Puskás Akadémia), vagy akár a szegedi származású Budapest Honvéd játékosa Batik Bence. A hátvédsorban mozgolódó játékosok közül, nem lepődnék meg, ha a kapitány pár játékosnak nem küldene meghívót, és biztos vagyok, benne a csatársorban is lesznek változások.

 

UEFA LABDARÚGÓ EURO 2020

A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI: (F-CSOPORT)

06.15 KEDD 18:00

MAGYARORSZÁG – PORTUGÁLIA

06.19 SZOMBAT:

MAGYARORSZÁG – FRANCIAORSZÁG

06.23 SZERDA 21:00

NÉMETORSZÁG – MAGYARORSZÁG

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App