-Jól választott taktikával nyolcadszor kupagyőztes a Budapest Honvéd

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA DÖNTŐ

 

Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry 2 -1 ( 1 – 1)

Budapest, Puskás Arána V.: Bognár T.

Magyar Kupagyőztes, a Budapest Honvéd 2020

 

 

 

A Budapest Honvéd története során nyolcadszor, a Mezőkövesd először nyerheti meg a Magyar Kupát szerdán a Puskás Arénában. A mérkőzést megelőző online sajtótájékoztatókon a vezetőedzők és a játékosok kupamúltja is szóba került, és mindkét szakvezető elmondta, hogy játékosai hatalmas elszántsággal készülnek a találkozóra.

MLSZ

A nemzeti stadionban megtörik egy hét éve tartó sorozat, ugyanis 2013 óta nem nyert magyar edző Magyar Kupát. Kuttor Attila szerint ez is egy lépés a magyar edzők renoméjának visszaállítása felé.

–” Nagyon örülök neki, hogy ez így alakult. Korábban többször elmondtam, hogy a szakmai stábbal mi is fontos feladatunknak tartjuk, hogy a magyar edzők renoméját visszaállítsuk az előző évtizedek szintjére. Ez a kupadöntő egy nagy lépés efelé. Külön öröm, hogy a Puskás Arénában játszhatjuk le a találkozót.

Ott voltam a nyitó mérkőzésen és eljátszottam a gondolattal, milyen lenne ebben a stadionban, telt ház előtt meccselni. Telt ház most sajnos nem lehet, de a Puskás egyedülálló aurája miatt így is felemelő érzés lesz benne irányítani a csapatot”.

– mondta a játékosként négyszeres kupagyőztes Kuttor Attila, aki ellenfele, a Honvéd legnagyobb erősségének azt tartja, hogy bőven van tapasztalata hasonló mérkőzésekről:

– „Kipróbált, harcedzett csapat, amely már sok csatát megjárt, a helyzet  ismerős lesz a játékosoknak. Ugyanakkor mi is rendelkezünk olyan tapasztalt labdarúgókkal, akik tudják, hogy kell a döntőben futballozni, ebből a szempontból is jó mérkőzésre van kilátás. Harcolni fogunk érte, hogy mi legyünk a győztesek. Más az oda—visszavágós rendszer és más, amikor egy mérkőzésen múlik minden, most ezen az egy találkozón kell helytállnunk és ennek megfelelő felfogásban kell futballoznunk, a habitus az, ami nem mindegy”.

Berecz Zsombor, a csapat középpályása is jó érzésekkel várja a holnapi finálét:

„Kellően magabiztos vagyok én is és a csapat is. Meg tudjuk nyerni a kupát, semmi esetre sem esélytelenekként megyünk fel a pályára.”

A labdarúgó az előző kiírásban kupagyőztes fehérvári együtteshez tartozott, de a döntős csapatba nem nevezték.

– „Remélem, most átélhetek egy olyan döntőt, amelyen sok időt játszhatok és a végén győztesként hagyhatom el a pályát. A Puskás Aréna különleges helyszín, emiatt is fokozottan várom a holnapot, nagyon szeretném már belülről, a gyepről látni az Arénát”.

MLSZ

A mérkőzést megelőzően döntés született. Nézők is részt vehetnek a kupa döntőn. A szervezők a szigorú intézkedések betartását kérték a szurkolóktól 1,5m egymástól való távolság betartását. Ez a mérkőzés kezdetéig sikerült is betartani utána viszont több száz szurkoló fittyet hányva az előírásnak egymás mellett szurkoltak. Ennyi erővel a korlátozások feloldása is aktuális lenne. A mérkőzés kezdete előtt a magyar himnusz    hangzott el a Puskás Arénában. A Honvéd kezdte a mérkőzést. Az első percek a labdával való ismerkedés volt mind a két részről. A találkozót Marco Rossi szövetségi kapitány is megtekintette.

Mérkőzés:

Ugrai szögletei után, a 23.perc Egészségügyi szünetet rendelt el a játékvezető. Majd a 33. percben GÓL ! Kamber lövésébe még Nestrevov beleért, de Szappanos már nem tudta védeni. 1 – 0 a Honvéd vezet.( öngól !)

Pár perc sem telt a 37. percben GÓL , a Mezőkövesd támadott és 26 méterről egy nagy bombával kiegyenlített, 1 – 1 az állás.

Az első félidő 2 perces hosszabbítással  véget ért.

A második félidőt a Mezőkövesd csapata kezdte,  iramos játékkal lepték meg az ellenfelet, ez lehet a félidőben Kuttor Attila edző  tanácsa volt, amit a játékosok megfogadva  a pályára visszatérve játékban is megmutatták.

A Budapest Honvéd egy jó taktikát választott, erre a mérkőzésre és megtörte a Mezőkövesd iramoit, majd 56. perc GÓL! Ugrai éles szögből lőtt szabadrúgásból, a védőkről Kamber elé pattant a labda, aki közelről a kapuba fejelt. 2 -1

A folytatásban mind a két csapat folyamatosan cserélt. Lanzafame összefejelt Pillárral, aki kötéssel tért vissza, míg Lanzafame cserével a kispadra ült.

Hat percet hosszabbított a játékvezető ekkor még a Honvéd játékosa, George kihagyott egy ziccert.

Ezzel vége és kupagyőztes a Budapest Honvéd!

 

 

 

CIKK/SZAMY:Szokodi L.

 

 

 

Összeállítás

– Budapest   Honvéd:

 

– Tujvel,

-Batik,

-Kamber,

– Lovric,

– Uzoma,

– Szendrei,

– Hidi,

– Gazdag,

– Lanzafame,

– Ugrai,

– King   

Vezetőedző: Pisont István                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Összeállítás

– Mezőkövesd Zsóry:

Szappanos

– Eperjesi

-Neszterov

-Pillár

-Silye

-Cseri

-Karnyicki

-Berecz

-Besirovic

-Zivzivadze

-Pekár

Vezetőedző: Kuttor Attila

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App