VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ CSOPORTMÉRKŐZÉS, 5. FORDULÓ, I-CSOPORT:

-Fájó vereség Albániában.

  • A magyar válogatott egy hét alatt két világbajnoki-selejtezőn is vereséget szenvedett. Az Anglia elleni vereségben leginkább azért fájó számunkra, mert nem  azt az  EB-n látott agresszív, támadó szellemű magyar válogatottat láttuk. Albánia ellen pedig nem lehetett volna kikapni a válogatottnak, a csapat ebben a szellemben is indult az idegenbeli vb-selejtező mérkőzésre, de a hajrában egy védelmi hiba révén szereztek gólt az albánok, amivel megszerezték ellenünk a vezetést és a történelmi győzelmüket.

Albánia – Magyarország 1-0 (0-0)

Elbasan, Elbasan Aréna, 4500 néző. Vezette: Makkelie (holland)

Gólszerző: Broja (87.)
ALBÁNIA: E. Berisha – Doka (Hoxhallari, 78.), Ismajli, Djimsiti, Kumbulla – Abrashi (Cekici, 69.), Gjasula, Trashi (Roshi) – Uzuni, Balaj (Broja, 78.), Bajrami (Laci, 63.)

Szövetségi kapitány: Edoardo Reja

MAGYARORSZÁG: Gulácsi (Dibusz) – Orbán, Lang, Szalai A. – Botka (Varga R., 89.), Kleinheisler (Nikolics, 90+3.), Nagy Á., Gazdag (Sallói D., 67.), Fiola – Szoboszlai – Sallai R. (Hahn J., 88.)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

 

Marco Rossi szövetségi kapitány, a csütörtöki angolok elleni válogatott kerethez képest az albánok elleni kereten ,négy helyen változtatott.

Szalai Ádám koronavírus tesztje a mérkőzést megelőzően pozitív lett, így nem léphetett pályára. Azóta „érdekes módon”, két negatív tesztet produkált a játékos, így lehetséges, hogy a következő héten, Andorra elleni  vb-selejtező mérkőzésen már visszatérhet.

A mérkőzést az albán válogatott kezdte jobban. A vendég csapatból Uzunit ismerhetjük, aki a magyar bajnokságban a Ferencváros csapatában játszik, és mai  mérkőzésen klubtársa ellen, Botka Endre játszik.

Az első tíz percben két albán szöglet is született, de nagyobb veszély nem lett belőle. Az első félidőben több helyzete volt, az albánoknak, nekünk az első igazán veszélyes helyzet a 19. perc elején Szalai Attila előreívelt labdáját, Kleinheisler jobbal lábbal levette az ellenfél tizenhatosán belül , de a levételnél egy picit elpattant a labda, így a kifele ugró E. Berishaba tudja csak rúgnia labdát. Az első félidő legnagyobb helyzete, mégis a hazai csapathoz lehet felírni.

33. perc  -A negyedik hazai szöglet Bajrami bal oldalról végzi el a szögletet a beérkező labdába fejjel Djimsiti belefejel a labda a jobb kapu felé repül és a jobb kapufához érkező  Kumbulla kifordított jobb lábbal ért a labdába és a labda a partvonal felé pattant.

Valljuk be ez kicsit hátborzongató jelenet volt!

Az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult. A második félidőben

A második félidőre Gulácsi helyére, Dibusz Dénes állt be. Továbbra is a hazaiak uralták inkább  a pályát.

87.perc  – A magyar válogatott a második félidőben még gyengébb játékot produkált, a sors fintora, hogy ilyenkor lenni szokott,  egy vitatható Fiola esés után  Odise Roshi megszerzi a labdát és míg mi arra várunk, hogy a bíró lefújja az esetet, Odise megiramodik  a labdával és indítja Broját, aki kihasználja Lang Ádám bénázását és a tizenhatoson belülre érve , a jobb alsóba lövi a labdát,1-0. A megszerzett gól után négy percet hosszabbított a játékvezető , ezen idő alatt nem esett gól. A játékvezető lefújja a mérkőzést, ami az albánoknak a megszerzett gól, egyben  történelmi is hiszen a magyarok ellen még nem szereztek gól, most igen, nem győztek, most igen. A három ponttal megelőztek bennünket a táblázaton, mi a negyedik helyre estünk vissza. A következő vb-selejtező mérkőzésig nincs sok ideje Marco Rossinak, hogy rendezze a válogatottat, de reméljük kitalál valamit, hogy a  három nap múlva soron következő hazai mérkőzésen  Andorra  ellen győzzünk és a szeptemberi világbajnoki-selejtezőt legalább egy győzelemmel zárjuk.

CIKK/Szokodi L.

 További eredmények, az „I”-csoportból:

Anglia – Andorra 4 – 0

San Marino – Lengyelország 1 – 7

Világbajnoki-selejtező „I”-csoport, 2021. 09.08:

20:45 Magyarország – Andorra

20:45 Lengyelország – Anglia

20:45 Albánia – San Marino

Borítókép/MLSZ

2021 09-06

A világbajnoki-selejtező, “I”- csoport állása, 3 forduló után:

  1. Anglia  15 pont
  2. Lengyelország   10 pont
  3. Albánia 9 pont
  4. Magyarország  7 pont
  5. Andorra 3 pont
  6. San Marino 0 pont

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App