VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ CSOPORTMÉRKŐZÉS, 4. FORDULÓ, I-CSOPORT:

 

-Vajon Sterlig, Grealish provokatív, nem sportszerű magatartása ellen, indul eljárás?

KIKAPTUNK!

A világbajnoki selejtező negyedik fordulójában, hazai pályán 4-0-ás vereséget szenvedtünk Anglia ellen.

Tény! – Ezen a mérkőzésen az angol válogatott jobb volt, mint a magyar válogatott és megérdemelten győzött.

Ami viszont a mérkőzés után történt, azt egy kicsit túlzónak tartam, hogy a mérkőzést követően a vendégek labdarúgó-szövetsége (FA) vizsgálatot kér a FIFA-tól, a magyar labdarúgó válogatott szurkolóinak kirekesztő megnyilvánulásai miatt.

Magyarországon a magyar nyelv az elfogadott!

Raheem Sterling!

-Az  első gól szerzőjéről, Raheem Sterling provokatív, nem sportszerű magatartásáról készítettem egy összefoglalót.

A mérkőzés első gólját az a bizonyos R. Sterling szerezte, aki mint utóbb kiderült, azért vette le az angol válogatott mezt, mert a  nemrég koronavírusban elhunyt barátjáról emlékezett meg. ( A pólón angol szöveg volt!)

Forrás/ Raheem Sterling, instagram oldala.

„Ezt a gólt érted lőttem, SVG” – írta Raheem Sterling.

Ezzel nem is lett volna, gond úgy érzem emberileg is szép gesztus, de  a körülményeket tekintve ezt nem ilyen helyen kellett volna megtennie az angol játékosnak.

Azért, ezúton is részvétem kívánom Sterlingnek!

De, akkor miért is lehet elmarasztalni az angol játékost?

– Először is tisztáznunk kell, Sterling egy profi futballista, aki erre a mérkőzésre készítettet, egy ” barátja emlékére szóló pólót”.

Tudatosan készült a budapesti mérkőzésre, ahol mint az angol válogatott játékosaként, angol nemzeti mezben, ami alá az emlék pólót vette fel és lépett a magyar Puskás Aréna gyepére. A második félidőben Gulácsi mögött a legerősebb magyar  ultra szurkolók foglaltak helyet.

Sterlig a második félidő 55. percében, megszerezte az első gólt. Majd egyből, megfordulva levette az angol válogatott mezét és szaladt a partvonal felé gólját ünnepelni.

Mezlevételért azonnali sárga lap jár!

Ez meg is történt a török játékvezető ki is osztotta a sárga lapot Sterlingnek.

Ezzel, ahogy levette a pólót, amin felirat volt, (ezt az  ultra szurkolók, kb: 10-15 méterről nem láthatták, mi olvasható a pólón), mivel Magyarországon a magyar nyelv van használatban. Az ultra szurkolók ezt a Sterling megmozdulást, provokációnak, hergelésnek vehették!( A pólón valószínesíthető, hogy az ultrák azt hihették, hogy magyar ellenes szöveg  lehet felírva.)

Sterling  provokatív , hergelő  megmozdulásáért,  eddig csak a válogatott mez levétele miatt, kapott sárga lapot.

Viszont a magyar szurkolók provokálása, hergelése és a póló saját üzleti megfontoltságból való felvétele, amivel több magyar szurkolót provokált,hergelt, ez  sportszerűtlen magatartásnak minősíthető, akár fegyelmi eljárás is indítható, az angol játékos ellen.

-Mivel feltételezhető, hogy ez a tudatosan elkészített,  „emlékpóló” , nem csak megemlékezésre , hanem üzleti megfontoltságból készülhetett. (Sterling saját  közösségi média oldalán egy egész bejegyzést szentelt ennek a „megemlékezés gólörömnek” , képsorozatokban bemutatva, amit több, mint 800 ezren like-tak, amiben csak az a furcsaság, hogy a többi bejegyzését, fele annyian.)

 

Jack Grealish, Declan Rice

Be kell valljam két kedvenc játékosom van az angol válogatottban, az egyik H.Kane, a másik Jack Grealish.( Ezt követően is megmaradnak, de ha ellenünk játszanak, akkor ők is „ellenfelek”!) Mind a két játékos kiválóan játszott ellenünk, H.Kane gólt  szerzett,  Grealisht gólpasszal járult hozzá az angol győzelemhez .

Viszont Grealish sportszerűtlen magatartása mellett, nem tudok elmenni, hiszen többször is provokatív, hergelő magatartást mutatott a  magyar szurkolókkal szemben. Az hogy megünnepli , az angol válogatott,  a megszerzett gólt, az természetes, tegyék, az viszont, hogy azzal provokatív, hergelő, ” szexuális jellegűnek”,magatartást tanúsítson, az angol játékos a magyar szurkolók felé az sportszerűtlen,etikátlan, Grealisht  így cselekedett. .

Forrás: Jack Grealish instagram oldala

Miért vette fel a pálya széléről a sörös poharat, Grealish?

-Feltételezhető, hogy a magyar szurkolókat hergelje, provokálja, miért másért?! ( Egy videót is láttam már a interneten feltöltve, ahol egy kicsit olyan ez a jelenet, mintha azt sugallná, az angol játékos, hogy megszoptátok, magyarok.)

A  3., angol gól megszerzése után, a szögletzászlónál örömködő angol játékosok közül  Grealish, szándékosan, azért nyúlt ki a pálya szélére, hogy felvegyen egy sörös poharat és azzal a magyar szurkolók felé fordulva, provokatív megmozdulásokat tesz egyértelmű volt, számomra, hogy hergelte a magyar szurkolókat. Itt jegyezném meg az a pirotechnikai „fénytűz”, több mint valószínű, hogy nem repült volna be a pályára, ha az angol játékos nem tesz provokatív megmozdulást a magyar szurkolók felé. A másik angol játékos is Declan Rice az első angol gól után a pálya széléről vette fel  a sörös poharat és úgy tartotta, mintha bele ivott, volna. 

Ezt viszont nem tudom, hogy minek szánta Rice ,mert ebben az esetben nem lehet feltételezni, hogy provokatív lett volna az  ő viselkedése, ellenben a másik angol játékosé, Jack Grealish.

Jó reggelt! ,ez a szöveg olvasható, Rice bejegyzésében.

Forrás: Declan Rice, instagram oldala.

Ami viszont tény, hogy  a szurkolók, semmilyen körülmények között nem dobálhatnak be a pályára, semmilyen tárgyat, vagy pirotechnikai eszközt !

Az MLSZ a mérkőzést követően ki is adott egy közleményt arról itt olvashattok: MLSZ

 

Hajrá,magyarok!

Borítókép/MLSZ

2021 09.04

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App