-Hátrányból fordított, két Germán Tamás góllal, a Szeged, a Szolnok ellen, és győzött hazai pályán!

 

MERKANTIL BANK LIGA 27. FORDULÓ

 

  • A labdarúgó NB II.- bajnokságban is hétközi fordulót rendeztek. A Szeged, a Szolnok csapatát fogadta, a Szent Gellért Fórumban. A találkozó első percétől  támadó futballt játszó szegedi csapat, Pajovic révén már a 23. percben megszerezte a vezetést. A gól után a szolnoki csapat változtatott az iramon és felvette a szegedi csapat ritmusát és egy re több kontratámadással tudott veszélyes támadásokat indítani. A 27. percben Rokszin góljával tudott szépíteni a vendég együttes. A második félidőben is iramos szaladgálás volt, a pályán és kisebb adok-kapok, mind két fél részéről. Amit mind a két vezetőedző megjegyzett a játékvezetőnek, aki  Dragan Vukmir részére, ha nem is tálcán, de betartva formalitást kiosztott az edzőnek, egy sárga lapot. A 49. percben a vendégek játékosa Lakatos góljával szerzett vezetést a Szolnok. A folytatásban Dragan elkezdte folyamatosan cserélni a játékosait és átalakította a csapatát. Ennek az első percekben nem lehetett jelét látni, csak amikor Germán megvillant a 80. percben amiből gól született. A vendég középkezdés után a szolnoki csapat még ki sem heverte a „gólfülest”, amit Germán Tamás gólja jelentett számukra, újra Germán brillírozott és persze góllal végződött. A Szeged átvette a vezetést, amit már nem engedett ki a kezéből és a játékidő letelte után örömittasan ünnepelte a Szeged az idei második győzelmét és felszaladt, a tabella 13. helyére. 

SZEGED-CSANÁD GA–SZOLNOKI MÁV 3–2 (1–1)


Szeged
, Szent Gellért Fórum, zárt kapuk mögöttVezette: Veizer R.
SZEGED-CSANÁD GA: Varga B. – Kővári (Germán, 62.), Szilvási, Pejovic, Mohl – Jovanovic, Simon Á. – Varga Sz. (Oláh G., 87.), Kóródi (Dobos Á., 56.), Bitó (Ódor, 62.) – Grumics (Gajdos, 56.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
SZOLNOKI MÁV:
 Csáki – Szekszárdi (Földi, 83.), Horgosi, Kovács O., Bárdos, Kotula – Tisza K. (Csirmaz, 75.), Berdó (Kónya M., a szünetben), Rokszin (Szabó B., 75.) – Novák, Lakatos (Kurdics, 55.).

Vezetőedző: Csábi József
Gólszerzők: Pejovic (23.), Germán (80., 82.), ill. Rokszin (27.), Lakatos (49.)

„Minden mérkőzésen érzem a lábamban a gólt, csak nem mindig sikerül berúgni a hálóba, ma sikerült kétszer is!” – Germán Tamás

 

– „Azt gondolom az első félidőben jól kezdtük a mérkőzést. Volt egy két helyzetünk, de ezek kimaradtak, de egy szögletből korán megtudtuk szerezni a vezetést. Viszont megint sajnos gólra, gólt kaptunk ez már nem elöszőr fordul elő ezt majd át kell beszélni, ugyérzem ez egy kicsit megfogta a csapatot, főleg a második félidőben bekapott gól, de ugyanúgy , mint Siófokon a cseresor hozzátudtunk tenni, ami azt gondolom, hogy nagyon fontos lesz a szezon hátralévő részében.– nyilatkozta a mérkőzésen két gólt szerző, Germán Tamás.

 

Fotó/SZAMY

 

EDZŐI NYILATKOZATOK:
Dragan Vukmir: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, mert a Szolnok masszív csapat kevés szerzett és kevés kapott góllal. Jól kezdtünk, de a gólunk után gyorsan egyenlített a vendégcsapat. Büszke vagyok a játékosokra, mert a hajrában fordítottuk meg a meccset. Sokat dolgoztunk ezért.

Csábi József: – Ami a csapatunkra jellemző volt eddig, a jó védekezés, az most szétcsúszott. Visszajöttünk a meccsbe, fordítottunk, de a szegedi cserék sokat tettek azért, hogy nyerjen az ellenfél. Vissza kell találnunk az eredeti útra.

MERKANTIL BANK LIGA 27. FORDULÓ

DEAC–Gyirmót FC Győr 1–1
PMFC–Szombathelyi Haladás 0–0
Soroksár–Szentlőrinc 2–1
Dorogi FC–Aqvital FC Csákvár 1–1
Nyíregyháza Spartacus–Békéscsaba 1912 Előre 4–1
ETO FC Győr–Kazincbarcika SC 3–0
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szolnoki MÁV FC 3–2
Vasas FC–BFC Siófok 1–0
FC Ajka–DVSC 2–1
Kaposvári Rákóczi FC–Budaörs 1–1

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App