– „Alig várom, hogy Balázzsal újra összecsaphassunk! ,- Szűcs Valdó interjú

 

Szűcs Valdó:

„Fedett pálya utána szabadban is szeretnék egyéni csúcsot dönteni. Most még az Egyesült Államokban tartózkodom a  családommal, és itt próbálok felkészülni. A járvány megnehezítette a felkészülésemet. Az  itthon kialakított edzőteremben tudtam az erőnléti edzést elvégezni, a futást parkokban oldottam meg. Úgy érzem ennek ellenére a felkészülésem jól sikerült . Júliustól már pályán edzhetek, és 110% -on pörgök a versenyekre, hogy  minél jobb formában legyek. Szeretném, minél hamarabb megfutni, az olimpiai 110 m gátfutam számban,  a 13.32-es, olimpiai szabadtéri szintidőt, és a tokiói olimpiára kvalifikálni magamat, a tavalyi eredményem, 13,41, volt . Az idén megrendezésre kerülő Gyémánt Ligában is szeretnék versenyezni. A hazai versenyeken Balázzsal is szeretnék versenyezni, de ahogy láttam ő is jó formában van már. Alig várom hogy újra összecsapjunk, és versenyezzünk.” – Szűcs Valdó, országos bajnok

 

  • Szűcs Valdó, a tavalyi dohai 110 méteres gátfutás elődöntőjében az 5. gátnál hibázott, és 13.60 mp. eredménnyel ért célba,  az ausztrál Nicolas Hough is 13.60 futott és kettőjük közül, Hough :13.592mp , Valadó: 13.597mp, így Hough jutott tovább. A viadalt az amerikai Grant Holloway nyerte 13.10 mp idővel.  Idén, az Országos Fedettpályás bajnokság döntőjében győzött 7.56 idővel , második Baji Balázs 7.90 másodperccel.

Cikk/SZAMY:Szokodi L.

 

 

Baji Balázs:

„A megszokottól és a tervektől nagyon eltérő” felkészülés után izgalommal várja a versenyszezon kezdetét.
„Eleinte nagyon döcögős volt a felkészülés, de szerencsére helyrekerült és azt kell, hogy mondjam: jól sikerült” – mondta.
„A Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon jó és erős mezőny várható, ennek megfelelően szeretnék én is jól teljesíteni” – szögezte le.
„Ez az év a puhatolózás, tesztelgetés éve lesz” – fogalmazott, hozzáfűzve: az előtte álló kevés versenyből fogja megpróbálni kihozni a maximumot a fejlődése érdekében. Ezeket a viadalokat mind komolyan fogja venni és szeretné a legjobbat nyújtani rajtuk, ám az igazán jó formát a jövő évre várja magától.
„A következő, remélhetőleg olimpiai év lesz az, amikorra a munka, amit idén beleteszünk, remélhetőleg meg fog térülni” – tekintett előre Baji Balázs.
Az utóbbi években jó formában lévő Szűcs Valdó motiválja a 31 éves Bajit, aki szerint nem lesz könnyű megszorítania 25 esztendős riválisát, de bízik benne, hogy nagy csatákat fognak vívni.

MTI

Szűcs Valdó győzelme, az idei ,Országos Bajnokságon:

Fotó/SZAMY:Szokodi L.

Forrás: YouTube

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App