OTP BANK LIGA 5.FORDULÓ

 

-Nehéz helyzetben az Újpest, a Honvéd szárnyal, az  újabb megszerzett győzelmével.

Paksi FC–Újpest FC 2–1 (1–1)
Paks,Paksi FC Stadion V.: Karakó
Gólszerzők: Ádám (3.), Hahn (56., 11-esből), illetve Stieber Z. (17.)
Sárga lap: Lenzsér (29.), Ádám (65.), illetve Kutrumpisz (55.)

Paksi FC: Nagy G. – Szabó J., Lenzsér, Kinyik, Lorentz (Szélpál, a szünetben) – Balogh (Papp, a szünetben), Bognár (Szabó B., 75.), Tamás – Sajbán, Ádám (Böde, 66.), Hahn (Nagy R., 84.)

Vezetőedző: Bognár György
Újpest FC: Banai – Pauljevic, Kasztrati, Kutrumpisz, Antonov – Mack, Csongvai (Szakály P., 83.), Mitrovic – Stieber Z. (Simon K., 83.), Croizet, Katona (Viana, 65.)

Vezetőedző: Michael Oenning

A mérkőzés alakulása:

1.perc  -A mérkőzést a lila-fehérben játszó Újpest kezdte.

GÓÓÓL!

2.perc – Lorentz  passzol Ádám Martinnak aki az ellenfél tizenhatosa előtt kirándulhatott volna is , hiszen egy újpesti védő sem foglalkozott vele, a pontosan érkező passzt Ádám Martin átvette, megfordult és egyből spiccel meglőtte a labdát , ami gondolkodás nélkül Banai mellett bezuppant a kapuba, 1-0.

-Jó  helyzetfelismerés és szépen kivitelezett lövés!

A folytatásban a vendégek egyre több helyzetet próbáltak kialakítani, amit a hazaiak sorra hárítottak. A sérülésből nemrég visszatérő Stieber Zoltán,  az megiramodik  a paksiak térfelén , Mitrovictól kapott labdával betör a tizenhatoson belülre és a kiérkező Nagy felett ellövi a labdát, 1-1.

Ez egy szép Stieber megmozdulás volt!

Az első félidőben nem született több gól. A második félidő elején, Croizet próbálkozott egyéni attrakcióval, de a szemfüles Szél Pál a tizenhatos előtt szabályosan,  likvidálta a labdát Croizet elől. A  Paks vérszemet kapott, hogy  ezen a mérkőzésen három pontot tarthat otthon és sorra alakította ki a helyzeteit.

-Egy jobb oldali Bognár szöglet, a befelé érkező labdát Szabó fejjel a bal sarok irányába fejelte, de Banai repülve a kesztyű végével   belepiszkálva a labdába, ami irányt változtatott és a kapu mellett elhagyta a játékteret.Majd egy 11-est ítélt a hazaiak javára a játékvezető, amit Hahn  értékesített, 2-1.

Érdekesség:

Ezért a szituációért büntetőt ítélt a játékvezető. Lehet Szabó eséséért büntetőt ítélni, de ellenkezőt is lehetett volna, fújni!

Ami érdekesség az Újpest részéről, hogy a Konferencia Ligában a Basel elleni mérkőzés kapcsán lettem figyelmes, hogy a második félidő nem megy a csapatnak. De szó szerint az első félidőben vezet a csapat, vagy kiegyenlít, de a második félidőben elveszíti az előnyt és ez folyamatosan érezhető azóta a bajnokságba visszatérő lila-fehérek részéről.

A  Paks a második félidőben sorra alakította ki a helyzeteit. Egy jobb oldali Bognár szöglet a befelé érkező labdát Szabó fejjel a bal sarok irányába fejelte, de Banai repülve a kesztyű végével   belepiszkálva a labdába, ami irányt változtatott és a kapu mellett elhagyta a játékteret. A mérkőzésen több gól nem született a gól megbénította az újpestieket, ami azt jelentette számukra, hogy az ötödik forduló végére, még nincs győztes mérkőzés az újpestieknek és a  bajnoki tabella alján állnak. A Paks ezzel a győzelemmel felugrott  a negyedik helyre. A válogatott mérkőzés miatt pihenő jön most a bajnokságban, ami jól jöhet a lila-fehér gárdának és a következő mérkőzést hazai pályán játsszák,a ZTE ellen.

 

 

 

 

 

 

 

Borítókép/Szokodi L.

2021 08.31

 

OTP BANK LIGA 5.FORDULÓ

További eredmények:

ZTE FC – Budapest Honvéd 1 – 3

Kisvárda Master Good –  Mezőkövesd Zsóry 2 – 0

Ferencvárosi TC – DVSC 4 – 2

MOL Fehérvár FC – MTK Budapest 2 – 1

Gyirmót FC Győr – Puskás Akadémia FC 1 – 0

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App