OTP BANK LIGA 26. FORDULÓ

– MTK idei első győzelmét szerezte meg hazai pályán, a ZTE ellen.

A bajnoki forduló szombati nyitómérkőzésén, az Újpest hazai pályán 3-0-ás győzelmet aratott, a Kisvárda ellen. A következő derbi az MTK , hazai pályán fogadta azt a ZTE csapatát, amelyiket az idei bajnoki fordulóban, még nem sikerült legyőznie a fővárosi alakulatnak. A mérkőzés első játékrészében nem történt nagy helyzet, azon kívül, hogy Schön Szabi többször elviharzott Demjén kapuja előtt, jelezve,” ITT VAGYOK!” A második játékrészben visszatérő MTK támadóbb futballt mutatva rohamozták, a ZTE kapuját, és a 68. percben Miovski passzolt, Schön Szabolcsnak aki, cikázva Demjént is kicselezve a bal alsóba lőtte a labdát, 1-0.

Boér Gábor szemszögéből az MTK első gólja előtti pillanat, amikor Schön Szabolcs tisztán vihette rá a labdát Demjén kapujára.

Fotó/SZAMY

A mérkőzés utolsó percében a hazai játékost, Mezeit buktatta a ZTE játékosaa tizenhatoson belül,  és ezért büntetőt ítélt a játékvezető, amit Mezei értékesített.

Fotó/SZAMY

A hosszabbítás harmadik percében, Prosser egy kontra támadásból a kapufát találta, és a visszapattanó labda  Demjénről bepattant 3-0. Idei első hazai győzelmét szerezte meg az MTK, ami jó előjel, hiszen a MOL Fehérvár 1-0-ra kikapott a Puskás Akadémia otthonában,  így még akár a bajnoki bronzérem is elérhető Michael Boris csapatának.

CIKK/SZAMY

 

MTK Budapest–ZTE FC 3-0 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Vezette: Andó-Szabó Sándor (Medovarszki, Márkus, Horváth, Németh, Szilágyi)Gólszerző: Schön (67.), Mezei (90., 11-esből), Demjén öngól (93.)Sárga lap: Kata (43.), Schön (74.) illetve Kálnoki Kis (21.), Németh (34.), Sankovic
MTK Budapest: Mijatovic – Varju, Perkovic, Nagy – King, Kata (Pintér, 79.), Dimitrov (Cseke, 72.), Herrera (Balázs, 79.) – Varga (Mezei, 87.), Miovski (Prosser, 87.), Schön
Vezetőedző: Michael Boris

ZTE FC: Demjén – Németh (Szánthó, 46.), Kálnoki Kis, Bobál, Gergényi – Favorov (Zimonyi, 72.), Lesjak, Sankovic (Babati, 85.) – Könyves (Tajti, 64.), Futács, Koszta
Vezetőedző: Boér Gábor

Fotó/SZAMY

Michael Boris:

-” Korábban is volt már, hogy vezettünk – például az Újpest vagy a Honvéd ellen -, fontos, hogy most meg is tartottuk, sőt, tovább növeltük az előnyünket. Látjuk, hogy az alsóházban egyre jobban teljesítenek a csapatok, ezért is volt nagyon fontos ez a mérkőzés és ez a 3 pont. Szándékosan engedtük át egy kicsit a területet és a kezdeményezést a ZTE-nek, hiszen a kontrázó csapatok ellen sokszor meggyűlt a bajunk, most inkább a támadó triónk gyorsaságát próbáltuk kihasználni. A meccs előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy ezúttal szenvedni kell majd a győzelemért, hiszen fáradt a csapat, ez néha érződött a játékon, de tudtuk előre, ha küzdünk, annak meg lesz az eredménye. Büszke vagyok rá, hogy a csapat ilyen helyzetből várhatja a bajnoki szünetet, igyekszünk azt is a lehető legjobban kihasználni.”,mondta az MTK-Budapest vezetőedzője

 

Fotó/SZAMY

Boér Gábor:

-„Azt gondolom, hogy nem olyan volt a mérkőzés képe, hogy sima 3-0-s vereséget szenvedünk. Sőt, voltak olyan periódusok, amikor közelebb álltunk ahhoz, hogy mi szerezzük meg a vezetést. A meccsnek abban a ritmusában, amikor fölényben tudtunk játszani, elkövettünk egy olyan hibát, amit nagyon nehéz korrigálni. Sajnos ez visszatérő dolog a játékunkban. Kaptunk ötven gólt, vissza kéne nézni, hogy abból mennyi volt olyan, ami hasonló szituációból született. A mai napon valószínűleg ez így volt megírva, hiszen a kapufánál sem volt szerencsénk…”, mondta, a ZTE vezetőedzője.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:

Mezőkövesd Zsóry FC-Budafoki MTE 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Cseri (14.), Vojtus (60.), illetve Kovács D. (37. – 11-esből)
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai – Nagy D. (Karnyickij, a szünetben), Rui Pedro (Vojtus, a szünetben), Martic, Besirovic – Jurina (Kavtaradze, 68.), Cseri (Neszterov, 81.)
Budafok: Bese – Huszti A. (Iharos, 81.), Jagodics, Romic, Medgyes – Filkor, Oláh B. – Skribek, Csonka (Szabó M., 63.), Ihrig-Farkas (Zsóri, 63.) – Kovács D.

-A Mezőkövesd az első negyedóra végén egy budafoki védelmi hibát követően, Cseri tisztán maradt aki nem hibázott 1-0. A 36. percben Budafok támadásnál jobb oldalon, Kovács bedobást végezett el, amikor is a tizenhatoson belül a labdát a hazai védő kifejeli, ami nem hagyja el a tizenhatos környékét, Nagy Dániel nem veszi észre, hogy addigra Kovács mellette van, aki nem a labdát találja el, hanem Kovácsot és a játékvezető büntetőt ítél. A büntetőt a sértett végzi el aki belövi ,1-1. Az első játékrészben ennyi történt. A második félidőben egy Cseri sarkazásból indult hazai támadás során, Besirovicot indította, aki Vojtusnak passzolt és 11 méterről lőtt, és megszerezte a hazai csapat második és egyben győzelmet jelentő találatát. A Mezőkövesd a megszerzett három ponttal ott van az 5. helyen 38 ponttal, ugyanannyi, mint az MTK-nak így a következő bajnoki fordulók nagy izgalmakat hozhatnak, melyik csapat szeretne esetleg a dobogóra is felkapaszkodni. CIKK/SZAMY

 

 

Ferencvárosi TC-Paksi FC 5-2 (1-1)
Gólszerzők: Laidouni (22.), Uzuni (49. – 11-esből), Mak (62.), Boli (76.), Baturina (89.), illetve Hahn (2. – 11-esből), Szendrei (87.)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Mmaee, Civic (Heister, 86.) – Laidouni, Somália – Zubkov (Mak, a szünetben), Nguen (Sigér, 78.), Uzuni (Gera D., 81.) – Boli (Baturina, 78.)
Paks: Rácz – Lorentz (Bertus, 34.), Gévay (Szendrei, 75.), Tamás O. – Vági, Bognár I., Papp, Szabó B. (Ádám, a szünetben), Szabó J. – Sajbán (Nagy R., 62.), Hahn (Kulcsár D., 62.)

Puskás Akadémia FC – MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Slagveer (68.)
PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Joao Nunes, Spandler, Nagy Zs. – Corbu (Plsek 74.), Van Nieff – Slagveer, Knezevic (Baluta 81.), Kiss T. (Deutsch L. 89.) – Géresi (Mance 81.)
MOL Fehérvár: Kovács D. – Nego, Musliu, Stopira, Hangya – Fiola, Pinto (Houri 76.) – Dárdai (Bamgboye 72.), Nikolics (Szabó L. 87.), Petrjak (Bolla 72.) – Zivzivadze

KÉPGALÉRIA:

Fotó/Szokodi L.

OTP BANK LIGA 26. FORDULÓ

OTP BANK LIGA 26. FORDULÓ

2021 03.13 SZOMBAT:

14:45 ÚJPEST FC – KISVÁRDA MASTER GOOD 3-0

17:00 MTK BUDAPEST – ZTE FC 3-0

19:30 DVTK – BUDAPEST HONVÉD 0-0

03.14 VASÁRNAP:

14:05 MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC – BUDAFOKI MTE 2-1

17:00 FERENCVÁROSI TC – PAKSI FC 5-2

Puskás Akadémia – MOL Fehérvár FC 1-0

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App