OTP BANK LIGA 28., FORDULÓ

Szabics I., Juhász R., Torghelle S.: – Győzelemmel debütált az új edzői hármas, fehérvári színekben.

 

MOL Fehérvár csapata, ismét kiütötte hazai pályán, az Újpestet!

A labdarúgó bajnokság 28. fordulójában az Újpest, a MOL Fehérvár csapatához látogatott. Az előző fordulóban mind a két csapat döntetlent játszott, míg az Újpest a Budapest Honvéd ellen két gólos vezetés után, két gyorsan bekapott  Honvéd góllal tudott egyenlíteni. A mérkőzésről készített Academy beszámoló itt: Honvéd-Újpest

MOL Fehérvár FC – Újpest FC 4-0 (2-0)
Gólszerző: Nikolics (8. – 11-esből, 33.), Petrjak (69., 87.)
Fehérvár: Kovács D. – Bolla, Rus, Musliu, Stopira, Nego (Houri 68.),Pinto, Petrjak (Bourard 88.), Funsho – Zivzivadze (Szabó L. 82.), Nikolics (Dárdai 68.)

vezetőedző: Szabics Imre

Újpest: Banai – Kastrati, Csongvai (Szakály P. 65.), Máté Zs. – Pauljevic (Mucsányi 75.), Onovo (Bjelos 74.), Mitrovic, Antonov (Cerqueira 65.) – Simon K. (Bacsa 65.), Junior Tallo, Beridze

vezetőedző: Michael Oenning

  • A MOL Fehérvár csapatánál  új vezetőedző, Szabics Imre  irányította a fehérvári csapatot, a Kisvárda ellen és egy gól nélküli döntetlennel zárult az első idegenbeli bajnoki mérkőzés a MOL Fehérvár csapatával.
  • A két csapat harmadik szezonbeli bajnoki mérkőzését játszotta és egyben  az utolsó is a  bajnokságban, viszont lehet, hogy még összefutnak, a Magyar kupában , amiben mind a két csapat még érdekelt. Ha  a jövőhéten hét közben mind a két csapat nyerni tudna, akkor a májusi döntőben találkozna ismét a két csapat. A mai találkozón a hazaiaknál Hangya sérülés miatt, Fiola eltiltása miatt nem tudott a mai mérkőzésen játszani. A másik csapatnál Simon Krisztián már a kezdőként volt,  és a hátvédsort Máté Zsolt erősítette. Sok sérült van a vendégeknél, de úgy érkeztek a lila-fehérek, hogy a januárban elszenvedett 5-0-ás zakóért visszavágjanak.

A mérkőzés alakulása:

A két csapat első perceiben nem alakult ki nagyobb helyzet, míg nem 7. percben, egy hazai támadás során Nikolics a tizenhatoson kívülről passzolt befelé Funshonak, akit Csongvai már csak szabálytalanul tudott szerelni, a játékvezető habozás nélkül a büntető pontra mutatott. A büntetőt a csapatkapitány Nikolics értékesítette a jobb felsőbe bombázta a labdát, 1-0.

A következő percekben mind a két csapat kialakított támadásokat, de azok befejezése sorra elakadtak és nem  született gól ezekből az akciókból.

A félidő feléhez közeledve egyre jobban átvette a hazai csapat az irányítást és több helyzetet  kialakítva veszélyeztette Banai kapuját.

Tallo az újpestiek csatára öt mérkőzéses eltiltása után, most tért vissza az előző mérkőzésen, és ezen a mérkőzésen  is több kisebb szabálytalanságot elkövetett és folyamatosan replikált,szövegelt, amiért a játékvezető szóben figyelmeztette.

26. perc Egy hazai támadás, Funsho a bal oldalon futkározik a labdával, de Onovo faltol ne hogy, tovább menjen a játékos és ziccer alakuljon ki a hazai csapat számára ebből a helyzetből. A játékvezető szabadrúgást ítél és Onovo egy sárga lappal is gazdagodott.

A szabadrúgást Rus végzi el, aki a sorfalba lövi a labdát.

33. perc Fehérvári szöglet, amit Petrajak végez el a jobb oldalon a befele csavarodó labdát, Budu tovább fejel és Nikolics sumákul érkezik egyedül a bal oldalon és a jobb oldalsó alsóba gurítja a labdát, 2-0.

Ez volt, Nikolics 2. gólja a mérkőzésen, egy büntetőből és egy lesipuskás!

Az első félidőben több gól nem esett, így vonult le a két csapat pihenőre. A szünet után sem változott a játék képe a hazai csapat továbbra is kézben tartotta a mérkőzést.

A mérkőzés 69. percében a hazaiak csapatkapitánya  Nikolics N. lejön a pályáról, helyére Dárdai érkezik. Rus előreívelt labdája az újpestiek tizenhatosán belülre érkezett és pont az ott pihenő Petrajakhoz, aki leveszi a labdát és büntetett és Banai felett ellövi a labdát, 3-0. Négy újpesti játékos mozizta végig ezt a  fehérvári gólt.

Ez  a Petrajak gól  szép volt!

87. percben Bolla a jobb oldalon iramodott meg az ellenfél tizenhatosának csücskében beívelte a labdát, ki más érkezett volna , mint Petrajak aki kb. 22 méterről fickándozik, majd az előtte  a labdát ami bepattan az újpestiek kapujába, 4-0.

Ebben a gólban azért a négy újpesti játékos mellett, Banai is elég nagyot hibázott.

A mérkőzés hátralevő részében nem történt nagyobb helyzet és gól sem született, a két perc hosszabbítás után a játékvezető lefújta a mérkőzést. A MOL Fehérvár csapata a tavaszi szezonban megszerezte első győzelmét, ami Szabics Imre vezetőedzőnek is első győzelmet jelentett. Az Újpestieknek ez volt, a 3. Fehérvár elleni vereség.

 

2021 04.14 SZERDA

17:30 KISVÁRDA MASTER GOOD – ÚJPEST FC

2021 04.15 CSÜTÖRTÖK

18:30 MTK BUDAPEST – MOL FEHÉRVÁR FC

 

Michael Oenning:

„Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a MOL Fehérvár FC-nek a győzelemhez, teljesen megérdemelten nyerték meg a mai találkozót. Nagyon koncentráltan és összeszedetten játszottak, négy gólt lőttek ellenünk, úgyhogy a tények magukért beszélnek. Nem szabad panaszkodnunk emiatt, el kell fogadnunk a mai remek teljesítményüket. Több ok is vezetett ehhez a vereséghez, elsősorban a kulcsjátékosok hiánya, akiket nem tudtunk megfelelően pótolni, plusz a pályán is történt sérülés, ami szintén hátráltatott bennünket. A tény az, hogy előfordul, hogy az ember erősebb ellenféllel találja magát szemben. Megpróbáltam mindent bevetni és mindenkinek lehetőséget adni, már csak azért is, mert együtt vesztünk és együtt nyerünk, a csapatnak együtt kell ezeket a pillanatokat megélnie. Nyilván nem szeretek veszíteni, de ebben a stadionban elfogadható. Annak természetesen nem örülök, hogy négy kapott góllal megyünk haza. Azonban ezt is el kell fogadnunk és a helyén kell kezelnünk. Most az a feladatunk, hogy koncentráljunk az előttünk álló MOL Magyar Kupa találkozóra, akkor újra bizonyíthatunk és megmutathatjuk a jobbik arcunkat.”  – mondta az Újpest FC vezetőedzője.

 

 

Fotó/Szokodi L.

 

 

 

OTP BANK LIGA 28., FORDULÓ

2021 04.09 PÉNTEK:

20:00 MEZŐKÖVESD ZSÓRY – KISVÁRDA MASTER GOOD 0-1

2021 04.10 SZOMBAT:

14:45 MTK BUDAPEST – BUDAFOKI MTE 0:0

17:00 MOL FEHÉRVÁR FC – ÚJPEST FC 4:0

19.30 FERENCVÁROSI TC – PUSKÁS AKADÉMIA 1-1

 

2021 04.11 VASÁRNAP:

14:30 DVTK – PAKSI FC

17:00 ZTE FC – BUDAPEST HONVÉD

OTP BANK LIGA 28., FORDULÓ

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App