-Három derbi, két NB I-es mérkőzés, és a Budaörs- Szeged NB II.-es derbi a hétvégi Academy menü!

 

A hétvégi Academy Media labdarúgó menüjébe, két NB I.-es mérkőzéssel érkezek az OTP BANK LIGA 21. fordulójából.

  • Az első  a   szombat esti  Budapest Honvég – Budafoki MTE  mérkőzés ígérkezik nagy összecsapásnak, még a hideg idő ellenére is. A két csapat a héten a kupasorozatból továbbjutott, a Honvéd 3-1 re győzte le a III. KER.TVE csapatát, a Budafok 11 gólt rúgott a Dunavarsánynak és továbbjutott a legjobb 16 közé. A bajnoki fordulóban a két csapat viszont a tabella alján ücsörög, így ha a mai mérkőzésen a két csapat közül, valamelyik megszerzi a győzelmet, és a három pontot azzal nagy lépést tesz a kiesés elkerülése érdekében.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA NB I.:

 

  • A másik rangadó a vasárnap délutáni MOL Fehérvár- MTK Budapest derbi lesz. Abban biztos lehetünk Michael Boris fiataljai nem hógolyózni mennek a fehérvári stadionba. A fővárosi egyesületnek a három pont megszerzésével biztos nem lenne dobogós győzelem esetén, viszont nagyon közel lenne, hogy akár a következő bajnoki fordulóban visszatérjenek a dobogóra. A MOL Fehérvár csapata a kupamérkőzésen a Vasas ellen jutott tovább a legjobb 16 közé, de Márton Gábor csapata az elmúlt  bajnoki mérkőzéseken nem produkált valami fényesen és fontos pontokat vesztett és a Puskás Akadémia elmúlt sorozatos győzelmeivel, most meg is előzte a Fehérvár csapatát, és jelenleg a tabella 3. helyén állnak. Márton Gábor csapatának a heti kupamérkőzés győzelem után,  egy MTK elleni győzelem nagy lépést jelentene, hogy a további bajnoki mérkőzéseken megszerzett pontokkal visszatérjenek a bajnoki második helyre. A legutóbbi egymás elleni bajnoki ami egyben pont, a 100. találkozó volt, a Új Hidegkuti Nándor Stadionban játszotta le a két együttes, és akkor Michael Boris csapata 3-1 re tudta legyőzni, az akkor második helyen álló MOL Fehérvár csapatát. 

  • A harmadik mérkőzés a Merkantil Bank Liga 24. fordulójából, a szegedi csapat idegenbeli mérkőzéséről érkezek beszámolóval. A szegediek a Budaörs otthonába látogatnak és nagyon fontos lenne a csapatnak egy győzelem, amivel a bajnoki tabella 17. helyről eltudnának mozdulni, ha persze az előttük álló három csapat nem szerezne pontot, pontokat. Az előző fordulóban a Haladás ellen az utolsó percekben engedte ki a Tisza-parti csapat a  pontot a kezükből. A Budaörs ellen nem lesz könnyű pontot, pontokat megszerezni, eddig , 13 győzelemmel, 1 döntetlennel, 9 vereséggel 40 ponttal a tabella 5. helyén állnak. A Szeged-Csanád G. A. ,csapatának új edzője Dragan Vukmir, aki pár hete irányítja a csapatot, de az első hazai mérkőzés után nem köntörfalazott, a mester aki nyilatkozatában elmondta, nem tűrheti el az ilyen hozzáállást, amit pár játékos a mérkőzésen mutatott.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA NB II.:

Grafika/SZAMY

OTP BANK LIGA 21.FORDULÓ:

Péntek:

Újpest – DVTK 1 – 0

Szombat:

14:45 Puskás Akadémia – PAKSI FC

17:00 Kisvárda Master Good – ZTE FC     Szusza F. Stadion

19:30 Budapest Honvéd – Budafoki MTE

Vasárnap:

14:30 Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC

17:00 MOL Fehérvár – MTK Budapest

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App