Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 27-32 (14-13)

 

 

A Bajnoki cím megszerzése óta, most találkozott először  egymással a Telekom Veszprém és a  MOL-Pick Szeged, a Veszprém Arénában, a K&H Liga következő fordulójában.

Nagy csatára számított mindenik, de esélyesebbnek a Vendégek lettek kikiáltva, a BL-ben és a Bajnokságban mutatott teljesítménye alapján.

A találkozó különös pikantériája, hogy szegedi kötődésű játékvezető – Kiss Olivér – fújta a mérkőzést. A tavaszi találkozón, akkor már Szegeden, veszprémi kötődésű játékvezetés lesz majd.

Az első gólt, egy kihagyott veszprémi támadásból indított gyors Kallman (8) szerezte. Ezt követően, azonban a Szegediek nem igazán kapták el a fonalat 4-1-nél, időt is kért Pastor mester.  Sego (16) remekelt, de sem támadásban, sem védekezésben nem volt a helyzet magaslatán a Szeged. Majd Sterbik mutatott be 2 hatalmas bravúrt, Kallman tiszta ziccereit hárította. A házigazdáknál kimagasló teljesítményt nyújtott

8-8 (17:10) érte utol a Szeged a Veszprémet.

10-11 (23:10) vette vissza a vezetést a MOL-Pick Szeged.

Kikérte első idejét a David Davis is (25:23), aki korábban tanítványa volt Pastornak, és még a Valladolidban Kallman csapattársa, mi több az utazások alkalmával szobatársa is. Első hazai pályás meccse volt az alig két hete igazolt, spanyol edzőnek.

Ilic átlövésével vette vissza a vezetést a hazai csapat, Gaber (22) góljával zárult a félidő (14-13)

Sok hibával játszó félidőt láttunk mind a két csapat részéről, eladott labdák, kimaradt ziccerek, pontatlan passzok jellemezték az első 30 percet.

A második félidőt a MOL-Pick szeged kezdte, a jó teljesítmény alapján, kapuscsere nélkül, mind a két oldalon. Bánhidi (27) harcolt ki egy hétméterest, Sigurmannsson (10) érvényesítette, így a második félidő is vendég góllal kezdődött.

Már megszokhattuk, hogy az első félidőben Bodó Ricsi (9) nem igazán találja a hálót, de már a második félidőben tartottunk, így Ricsi is a szokásos bombáit mutatta. 250 szegedi szurkoló kísérte el a Csapatot, az Ő buzdításuk nyomta el a hazaiak közönségét.

18-20 (39:12) a fej-fej melletti küzdelemből „meglépett a Szeged, Davis rögtön időt is kért.

Lerohanásból a védőspecialista Blazevic (21) is betalált 19-23 (42:38).

Sego hatalmas bravúrjai jellemezték a második félidőt is, ahogy a másik oldalon, Sterbik is remekelt az első félidő után is. Bodó is belelendült, már 4 gól volt a neve mellett a 50dik perc derekán.

Nem igazán tudott közelebb kerülni a Veszprém a Szegedhez, gólra-gól, támadást nem tudott kivédekezni a hazai Csapat. Közben kapust is cseréltek a hazaiak, és rögtön Mikler meg is zavarta a hétméteresnél a Sigurmannssont.

A végjátékban 4 gólos hátrányból igyekezett gyors játékot játszani a Veszprém, de Sego-nál lehúzták a redőnyt, minden lövést hárított!!!

Idegenbeli, 5 gólos győzelmet aratott az alap szakaszban a MOL-Pick Szeged, Davis újabb veresége nem könnyíti meg sem az ő, sem pedig a Csapat dolgát a későbbiekre nézve.

Pastor – a második félidőben volt esélyünk versenyezni a Veszprémmel

Sego (34%) – erre a meccsre is úgy készült, mint bármelyik másikra. A mai napon nagyon jól játszott a Csapat

Davis – Sego káprázatos volt a, mi sokat hibáztunk a mai napon. Csapatként nem vagyunk a csúcson, a Szeged teljesítménye önbizalmat adott nekik a mi napon.

#hajrászeged # csakelőre

M.A.

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App