Győzelemmel mutatkozott be a MOL – Pick Szeged, a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Az első mérkőzésen hazai pályán fogadta, a Pick Szeged, a Barcelona csapatát.. Az első félidőben Mikler Roland remek bemutatkozása hangulatot adott a  csapatnak a fantasztikus folytatáshoz. A Pick Szeged  minden játékosa, kiemelkedő játékával, az első félidőt hét gólos előnnyel zárta. A második félidőben, mintha az öltözőben maradt volna a Pick, és a Barcelona ezt kihasználva felzárkózott, de nagyot harcolt a hazai csapat. Alilovic védései, kellő pillanatokban a csapat megtartotta a  háromgólos előnyt a végéig. A mérkőzés előtt Simon Józsefre, elhunyt kollégára emlékezett a szegedi közönség.

 

  • Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Minden mérkőzés nagy csata a Barcelona ellen, de nagyon örülök, hogy hazai pályán sikerült legyőzni. Az első félidőben nagyon jól kézilabdáztunk, frissek voltunk, jó volt a védekezésünk, Mikler Roli jól védett. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy csak néztük az eredményt, és jöttek a hibák. A Barcelona visszajött a meccsbe, de a vége felé nagyot harcolt a csapat, és Mirkó is akkor védett, amikor nagyon kellett.
  • Mikler Roland, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Nagyon jó érzés volt úgy visszatérni Szegedre, hogy egy nagy rivális csapat, mint a Barcelona ellen tudtam védéseimmel ismét bemutatkozni a szegedi szurkolók előtt. Az első félidőben remekül  kezdtem, a hétméteres védéseim alapot adtak a jó hangulathoz, és így feltudott pörögni a csapat, és  a félidőt hétgólos előnnyel zártuk. A második félidőben Alilovic védései is meghatározóak voltak, hogy letudjuk győzni hazai pályán a Barcelona csapatát. Mindenki fantasztikusan játszott, és hazai pályán a szurkolóinknak egy jó mérkőzéssel tudtuk bemutatkozni a BL első mérkőzésén. 

MOL-PICK SZEGED – FC Barcelona Handbol 31–28 (18–11)
Férfi kézilabda, Velux EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Eliasson, Palsson (izlandiak).
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics , Maqueda, Gaber, Bánhidi, Källman, Bombac . Csere: Alilovic (kapus), Bodó, Stepancic, Canellas, Henigman. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Barca: P. de Vargas – Tomás, Mem, Cindric, Fabregas, Pálmarsson, Arino. Csere: Möller (kapus), Dolenec, T. Petrus, Sorhaindo, N’guessan, Gomez, L. Andersson, R. Entrerríos, A. Pascual. Vezetőedző: Xavi Pascual.

 Fotó: Szokodi L.

Cikk: Szokodi Academy

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App