ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG BUDAPEST, 2023

FRISS HÍR:

NÉMET SZUPERKUPA -DÖNTŐ , ÉLŐ-BEN!

Bayern München – Lipcse 

08.12 20:45 Allianz Aréna

Az FC Bayern München és az RB Leipzig szombati Szuperkupa párharca előtt Thomas Tuchel, az FCB edzője válaszolt a média képviselőinek  kérdéseire.

Fotó/ Szokodi László ( Thomas Tuchel , az FC Bayern München vezetőedzője.)

Thomas Tuchellel: „-Nincs megállapodás” Harry Kane-nel!

  • Mint arról, már korábban beszámoltam a Bayern München nagyon megszeretné szerezni az  angol Tottenham csapat játékosát, Harry Kanet. Eddig több tárgyalás is volt a két klub között és tegnap már úgy érződött, hogy meg is állapodott a két klub egymás között, de ma reggel az angolok, még tárgyalást kezdeményeztek a németekkel, így a holnapi kupadöntőn, még nem valószínű, hogy látjuk a Bayern csapatában az angol játékost. Erről és a holnapi kupadöntőről is beszélt Thomas Tuchellel, az FC Bayern München vezetőedzője. 

Tuchel megerősítette, hogy a német rekordbajnokok megszerzésén továbbra is „teljes gőzzel” dolgozik a Bayern- vezetősége, hogy  H. Kane a szezont a Bayern csapatában kezdje. Ez „elsődleges szempont” – mondta Tuchel.

Az, hogy H. Kane ott lesz-e a Leipzig ellen, „Ki tudja?” – mondta Tuchel. „Még nem állt össze a kocka”.

♦A sajtótájékoztatón a kapusposzt is szóba került. Tuchel: –  „Rendkívül összetett” – mondta: „Valószínűleg olyasmit keresünk, amit egyetlen más klub sem keres. Valakit, aki megvan az első számú helyhez, és le tudja nyelni a büszkeségét, amikor Manu visszatér.

♦Manuel Neuer (37) egészségi állapota nemrégiben találgatásokat váltott ki, a kapitány visszatérése jelenleg nyitottabbnak tűnik, mint valaha. Sven Ulreich személyében a Bayernnek jelenleg is csak egy kapusa van szakmai tapasztalattal.

♦”Egyértelmű, hogy nincs elég versenyképes kapusunk” – hangsúlyozta Tuchel: „Volt néhány jelöltünk, de még nem jutottunk a következtetésre.” A legmenőbb jelöltnek jelenleg a Chelsea FC Kepa tűnik, a müncheniek pedig állítólag már benyújtottak kölcsönajánlatot.

 

Jelen van, ez volt az utolsó hazai meccsünk. Van mit pótolnunk ott. Rendkívül fájdalmas volt akkor, mert azt hittük, elvesztettük a bajnokságot. Több energiát, vágyat és csapatszellemet kell mutatnunk és sugároznunk, ez a kulcs. A meccsek jók, kemény felkészülési meccseink voltak. Természetesen jobban kell csinálnunk, és meg kell fordítanunk az eredményt.” , nyilatkozta T.Tuchel a legutóbbi Lipcse elleni meccset követően ( Akkor a lipcsei csapat 3-1-re győzte le Tuchel csapatát.)

A csapat állapota:

„Jelenleg nagyon elégedett vagyok. Több hete jó hangulat és színvonal volt az edzésen. A minőség is befolyásolja az energiát. Összenőtt. Nagyon elégedett vagyok az akarattal és a szorgalommal. Az első lépések Egyénileg is tettünk lépéseket, például Alphonso Davies ismét sokkal dinamikusabbnak tűnik. A csapat nagyon jó munkát végzett. Nem holnap lesz vége, ez egy újabb fontos lépés. Soha nem ér véget, ez egy folyamat, Természetesen holnap jönnek az első csalódások – ki játszik, ki ül a padon és ki lesz lecserélve. Utána meg kell erősíteni, aki lenyeli a frusztrációt, az még pozitív energiát hoz. abban a pillanatban elégedett vagyok – ez az, ami holnap bizonyítandó.”, nyilatkozta a szakember.

Tuchel a Szuperkupa fontosságáról:

„A Szuperkupa nagy jelentőséggel bír, mert újabb lökést adhat nekünk. Nagyon jó benyomásunk van. Nagyon pozitívan látom a csapatot, jó hangulattal. Amikor ilyen döntőt játszol, minden megváltozik. A célunk, hogy tegyük meg a következő lépést egy jó játékkal. Mindenképpen nyerni akarunk, de tudjuk, hogy Lipcse is így érez. Remélem, hogy legalább ennyi akarat lesz bennünk, és minőségben tudunk érvényesülni.”

Tuchel Manuel Neuer állapotáról:

„Ez egy kis műtét volt, aminek a fájdalmat kellene enyhítenie. Nagy előrelépés lehet – ez a megérzésem. Ha Manu teljesen szabadnak érzi magát, az gyorsan megtörténhet. Hogy mikor és hogyan tér vissza, az nagyon spekulatív, és nem komolyan kell válaszolni. Manu megkapja a szükséges időt.”

Tuchel a német bajnokságról:

„Természetesen versenytársként tekintünk Lipcsére. Dortmunddal és Leverkusennel még mindig ott vannak a kézenfekvő nevek. Aztán a liga bebizonyította, hogy a kívülállók is képesek megállni a helyüket a csúcson. Céljaink nagyon világosak: bajnokok, kupagyőztesek akarunk lenni és minél előrébb jutni a Bajnokok Ligájában. Ez egy jó teszt. Az eddig lezajlott barátságos mérkőzéseinken túl van némi feszültség .”

Fotó/ Szokodi László

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App