OTP BANK LIGA  27., FORDULÓ 

  • Sokszor van az, hogy  már akkor eldől a mérkőzés, amikor a pályára lépnek a főszereplők, azaz a játékosok. A labdarúgást gólra játszák, de sokszor van , hogy egyetlen gól sem születik a mérkőzésen és mégis mind a két csapat örülhet az egy-egy pontnak. A hazai labdarúgó-bajnokság (NB 1.), 27., fordulójában a Fehérvár – Mezőkövesd  5-0-ás eredményt kivéve a többi öt mérkőzésen a megszerzett egy gól érdekessé, győztessé, pontszerzővé, és volt olyan meccs ahol egy pontot sem ért.

 

Fotó/ Szokodi László ( Huszti András jelenleg az Újpest FC játékosa.)

 

Egy gól,  amire gólzápor a válasz

♦Kezdjük rögtön a forduló nyitómérkőzésével az Újpest hazai pályán fogadta a ZTE csapatát. A mérkőzés érdekessége a ZTE-ből kölcsönbe átruccanó Huszti András szerezte meg a mérkőzés első találatát, amivel vezetéshez juttatta az  Újpestet. Ez volt, Huszti első gólja Újpest-színeiben.  Azonban ez az újpesti gól,  valójában a ZTE-nek kedvezett, mert  ezt követően jött a ZTE gólzápor , öt gólig meg sem ált a zalaegerszegi együttes . Valójában rövid ideig örülhetett az Újpest a gólnak, amivel három pontot gyűjthetett volna be.

Egy-egy gól  és pontosztozkodás

♦A szombati fordulónapon a DVTK otthonába látogatott a kieső helyen portyázó Kisvárda. A miskolciak, már az első félidő végén megszerezték a vezetést , Gera D.-nek köszönhetően. Így minden flottul is alakult, míg nem a 66′ percben egy hazai védői hibát követően büntetőt ítélt a játékvezető, amit Cipetic érvényesített, 1-1 . Na lám egy-egy gól és pontosztozkodás a végén. A két csapat közül, leginkább a DVTK bánhatja , hogy tudott legalább még egy gólt szerezni és a három ponttal azért igencsak kedvezőbb helyzetből várhatták volna a folytatást.

Egy gól, ami három pontot ért

♦Ki nem találnátok elsőre, a hétvégi  bajnoki fordulóban, melyik volt az a csapat, amelyik a mérkőzés utolsó percében szerzett találatával szerezte meg a győzelmet, és a vele járó három pontot, igen a Ferencváros. Traore 89′, percben szerzett góljával győzte le 1-0-ra a Ferencváros a Paks csapatát. Melyik másik csapat lehet ilyen szerencsés….:)?!

Bognár György

„Számítottam ekkora nyomásra, a Fradi bármelyik hazai csapat ellen képes erre. Mondhatnám, sokkal többet tettek a győzelemért, mi becsületesen játszottunk, védekeztünk. Ma nem volt bennünk futball. Részünkről nem volt feszültség, mi így jöttünk a Groupama Arénába, sőt, talán egy kicsit fel is mentettük a játékosokat. Tudtuk, hogy a Ferencváros megnyeri a bajnokságot, amihez gratulálok, ennyivel jobb csapat. Úgy gondolom, mindent megtettünk, a találkozó nagy részében a védekezésben jól teljesítettünk, de a foci hiányozott. Nem lehetünk elégedettek, de a realitás az, hogy a Fradi ma megérdemelten nyert” – így értékelte a Paksi FC vezetőedzője a találkozót.

Forrás/ Paksi FC 

Egy vezető gól , ami a mérkőzés  végén semmit nem ért.

♦A bajnoki forduló utolsó mérkőzésén a KTE – Puskás Akadémia meccsen fordult az elő, amit egyébként élőben közvetítettem, hogy a hazai csapat ( KTE), Pálinkás Gergő góljával megszerezte a vezetést a 30′ percben aminek a több, mint háromezer kecskeméti drukker örülhetett, 1-0, Igaz, hogy ezzel az egy góllal csak a második félidő 74′ percéig örülhetett a hazai csapat, mert, Golla találatával kiegyenlített a vendég csapat, 1-1. Ekkor még élt Szabó István legénységének a remény a pontszerzésre , de ezt Nagy Zsolt 86′ percben szerzett találatával szertefoszlott. A korai KTE egy gólöröm a végén az „elszámolásnál” semmit nem ért.

Cikk/ Szokodi László

 

Fotó/ Szokodi László

Szokodi Academy Media

 

 

 

OTP BANK LIGA  27., FORDULÓ

2024 04.05 PÉNTEK

ÚJPEST FC – ZTE FC 1 – 5

2024 04.06 SZOMBAT

FEHÉRVÁR FC – MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC  5 – 0

DVTK – KISVÁRDA MASTER GOOD 1 – 1

DVSC – MTK BUDAPEST 1 – 2

2024 04.07 VASÁRNAP

FERENCVÁROSI TC – PAKSI FC  1 – 0

KECSKEMÉTI TE – PUSKÁS AKADÉMIA FC 1 – 2

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App