MOL Pick Szeged – HBC Nantes (30-33)

 

Hazai pályán fogadta a MOL Pick Szeged a HBC Nantes csapatát a Velux EHF Bajnokok Ligája 7. fordulójában.

 

A sorozat első fordulójában találkozott egymással a két együttes, ahol 30-26-os végeredmény született. Most a bizonyításé lett a főszerep, hogy hazai pályán hozza a Csapat a kötelezőt. A találkozó Sergei Gorbok góljával indult, de ezt követően a Nantes végig kezébe tartva a meccset vezetett, a hazai gárda csak az eredmény után szaladt.

 

Thierry Anti vezetőedző elmondta nagyon büszke Csapatára, a BL-ben nyújtott teljesítményt azonban át kell vinni a francia Bajnokságba, ahol nem annyira megy a szekér…

Juan Carlos Pastor értékelésében elmondta, hogy most sem elégedett a teljesítménnyel, ahogy az elmúlt két meccsen sem volt az. Nem voltak gyors indítások, és belőle gólok, ami régen ment. Felállt fal ellen kellett támadni, sok volt a hiba, amikor vissza tudunk jönni a játékba, idegesebbek a játékosok, támadásban nyomás alatt játszunk. Dolgozni kell tovább a védekezésen, vissza kell hozni a tavalyi formát.  A Nantes pontosan kézilabdázott, passzívig játszott és a végén góllal zárt.

 

Faluvégi Rudolf – korábbi Csurgó játékos – elmondta, az egyik legnehezebb pályának tartja a BL-ben a szegedit. Ahogy edzője is elmondta a  meccs tapasztalatait tovább kell vinni a francia Bajnokságba. Jól kell játszani, boldognak kell lenni.

 

A szegediek beállója Bánhidi Bence csalódott. elmondta, hogy a Csapat egész héten motiváltan készült, ma küzdöttek, de mégis kevésnek bizonyult. A BL-ben ennél precízebb játékra van szükség, a koncentráció elveszett a védekezésből. Futottak az eredmény után, kapkodó játékot mutattak. Bence kiemelkedő munkát végzett 6 hétmétereshez juttata csapatát, melyből négyet sikerült értékesíteni.

 

A védekezést javítva kell készülni a következő találkozóra, mely szintén hazai pályán kerül megrendezésre a Barcelona Lassa-s érkezik az Újszegedi sportcsarnokba (2017.11.19.)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App