GYULAI ISTVÁN MEMORIAL ATLÉTIKAI MAGYAR NAGYDÍJ

Fotó/ Szokodi László

 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELEMRE! 

 

Gyulai István Memorial 2023 – Székesfehérvár felkészült a sporttörténelmi versenyre!

Fotó/ Szokodi László ( Christian Taylor )

 

A legenda folytatódik! Egy nappal a székesfehérvári esemény előtt a szervezők és a világklasszis résztvevők nemzetközi sajtótájékoztatón számoltak be az előkészületekről.

A székesfehérvári városházán megtartott eseményen Mészáros Attila alpolgármester köszöntőjében kiemelte:

-„Nagy öröm a város számára, hogy a nagymúltú atlétikai viadalt idén is vendégül láthatják. „Az atléták egy része napok óta a városban tartózkodik, jó látni, hogy élvezhetik Székesfehérvár vendégszeretetét, és minden adott, hogy ismét emlékezetes eseménynek legyünk a házigazdái.” – mondta az alpolgármester.

Dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára kiemelte: A Gyulai István Memorial 2011-es első megrendezése óta a hazai és a nemzetközi atlétikai világ egyik legfontosabb versenyévé nőtte ki magát. „Egy nagy sikert már elértünk, hiszen nem titok, hogy a Gyulai Memorial kiemelkedő színvonalú megrendezése évről-évre nagyban hozzájárult ahhoz, hogy idén Budapest rendezhesse meg az atlétikai világbajnokságot. A vb-vel a legfontosabb célunk ugyanaz, mint ami a Gyulai Memorial küldetése is, hogy a világ legjobb atlétáinak segítségével ösztönözzük honfitársainkat sportolásra, hogy legyen az életük része a mindennapos testmozgás.” – jegyezte meg az államtitkár

Fotó/ Szokodi László ( Deutsch Péter, a Gyulai Memorial szervező bizottságának elnöke. )

 

Deutsch Péter, a Gyulai Memorial szervező bizottságának elnöke hangsúlyozta, az utóbbi időszakban a sportágban jobb és jobb eredmények születnek. „Csúcsok sora dőlt meg, a közelmúltban Európa legjobb 16 csapata közé kerültünk, úgyhogy ünnepre készülünk a Gyulai Memorialon és ünnepre készülünk a világbajnokságon is, ahol minden idők legnagyobb magyar sportolói küldöttsége indulhat el.” – tette hozzá a szervező bizottság elnöke, aki kiemelte: a keddi verseny is a vb-re való felkészülést szolgálja, hiszen világranglista pontokat szerezhetnek – többek között a magyar atléták is.

Fotó/ Szokodi László (Spiriev Attila a verseny sportigazgató)

 

Spiriev Attila a verseny sportigazgatója részletesen ismertette az egyes számokban induló mezőnyöket. „Igazi sztárparádé lesz idén is. Negyvenhárom ország 200 atlétáját láthatják a nézők a helyszínen és a tv-közvetítésnek köszönhetően a képernyők előtt. Összesen 35 magyarért szoríthatunk, és a rangos mezőnyben lesz olyan szám is, amelyben erősebb lesz a felhozatal, mint egy világbajnoki döntőben. Ez a férfi súlylökés.

A világklasszisokat felvonultató sajtótájékoztatón Julien Alfred (Saint Lucian), Nia Ali (USA), Steven Gardiner (Bahama), Erriyon Knighton (USA), Daniel Stahl (Svédország), Kristjan Ceh (szlovén), Ryan Crouser (USA), Joe Kovacs (USA) mellett a hazai atlétákat Kozák Luca és Halász Bence képviselte.

Fotó/ Szokodi László ( Halász Bence ,Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj 2021 )

 

Érdekes színfoltja volt az eseménynek a diszkoszvetők és a súlylökők kvízjátéka. Ezen a vetélkedőn Spiriev Attila új oldaláról mutatkozott be, ugyanis a sportolók eredményeire, adataira vonatkozó kérdéseket kvízmesterként tette fel. A játékot végül a diszkoszvetők nyerték meg.

Forrás/ Gyulai István Memorial 2023

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App