OTP BANK LIGA 17., FORDULÓ 

Fotó/ Gáspár Ákos ( Ferencvárosi TC – ZTE FC 3 – 0 , Lisztes Krisztián ,zöld-fehér mezben szerezte a mérkőzés első gólját.)

 

  • Az őszi szezon utolsó bajnoki fordulójában (17.), , a Ferencváros a ZTE csapatát fogadta. A hétközi utolsó EKL – csoportkör meccsen a Fiorentina elért, 1-1-es döntetlennel a tavaszi kieséses szakaszba továbbjutó Fradinak ez az idei év utolsó bajnoki mérkőzés lehet fájó volt már a magyar bajnoknak, de a zöld-fehérek fáradhatatlanul léptek a ZTE ellen is pályára. Az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult. Majd Lisztes forgolódott az ellenfél kapuja előtt és egy passzt követően habozás nélkül lőtt, amit Dombó nem tudott hárítani, a lába között „beporoszkált” a labda a hálóba, 1-0.

♦ Lisztes Krisztián gólja, a hazaiaknak lendületet adott, míg az ellenfél csapata megilletődött, és egyre több pontatlan labdát vétett, amit a hazaiak azonnal kihasználtak, a 76′, Aaneba, 86′,  Ben Romdhane góljával háromra növelték a Ferencváros vezetését, 3-0. A vendég zalaegerszegiek nem tudtak válaszolni a három ferencvárosi gólra , és ez azt is jelentette , hogy a Ferencváros a 3-0-ás győzelemmel besöpörte a három pontot és egy pontre megközelítette a bajnokságot vezető Paks csapatát. A ZTE továbbra is vergődik és a Puskás – Mezőkövesd forduló utolsó meccs végeredménye eldönti, hogy a téli álmot a 10., helyen végzi, vagy visszaesik a kieső helyre.

Cikk/ Szokodi László

Ferencvárosi TC  – ZTE FC 3-0 (0-0)

Gólszerző: 50′, Lisztes, 76′, Aaneba, 86′,  Ben Romdhane 

FTC: Dibusz – Pászka, Aaneba, Cissé, Civic – Abu Fani (Gojak, 80.), Besic (Baráth, 68.) – Marquinhos (Kehinde, 90.), Zachariassen (Tokmac, 90.), Lisztes – Pesics (Ben Romdhane, 80.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

ZTE FC: Dombó – Lesjak, Evangelou, Várkonyi, Medgyes – Szankovics – Mim (Ubochioma, 54.), Bedi, Szendrei (Szalay, 54.), Sajbán – Németh (Croizet, 33.)
Vezetőedző: Márton Gábor

Sárga lapok: 89′, Lisztes ,ill., 41′,  Evangelou

Fotó/ Szokodi László ( Dejan Sztankovics a Ferencvárosi TC vezetőedzője. )

 

Dejan Sztankovics értékelése:

„EZ A CSAPATSZELLEM, AMIT LÁTHATTUNK A PÁLYÁN” 

– Sok játékosom hiányzik, karrierem elmúlt 5-6 évében először fordult elő, hogy ilyen nehéz helyzettel kellett megbirkóznom. A vasárnap pályára lépett játékosok közül többen nem voltak 100 százalékos állapotban. Ez a csapatszellem, amit láthattunk a pályán, gratuláció illeti a játékosaimat. A Fiorentina elleni siker sok energiát kivett a csapatból, de vasárnap kizárólag a győzelemért játszottunk. Szerencsére sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a bajnokit, köszönhetően a kapusunknak. Úgy gondolom, lőhettünk volna további gólokat is. 

Újságírói kérdésre válaszolva Sztankovics kitért az első gólját megszerző középpályás, Mohamed Ali Ben Romdhane teljesítményére is.

– Éppen itt volt az ideje, hogy gólt lőjön, hiszen sok lehetőséget elszalasztott eddig… A viccet félretéve, ő egy zseniális játékos, örülök neki, hogy sikerült betalálnia a ZTE ellen – mondta a Ferencváros  vezetőedzője.

Forrás/ Fradi.hu

 

 

OTP BANK LIGA 17., FORDULÓ 

2023 12.16 SZOMBAT

12:30 FEHÉRVÁR FC – PAKSI FC 3 – 0

15:00 KISVÁRDA MASTER GOOD – ÚJPEST FC 4 – 0

17:30 DVTK – MTK BUDAPEST 3 – 3

2023 12.17 VASÁRNAP

13:30 KECSKEMÉTI TE – DVSC 1 – 1

16:00 FERENCVÁROSI TC – ZTE FC 3 – 0

18:00 PUSKÁS AKAMÉMIA FC – MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 0 – 0

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App