BAJNOKOK LIGÁJA NYOLCADDÖNTŐ , I., MÉRKŐZÉS 

Fotó/ Szokodi László

A tavalyi párizsi BL-döntős két csapata a Real Madrid és a Liverpool az idei BL-nyolcaddöntőben csapnak  össze. Az első mérkőzést a Liverpoolban, az Anfield Stadionban játsszák.  Az utolsó két egymás elleni mérkőzést a spanyol csapat nyerte a 2020/2021-es BL-szezon negyedöntőjét, és a tavalyi döntőt.  

Mind a két csapat a saját bajnokságában, az utolsó két meccset megnyerte a Liverpool, az Everton és Newcastle csapatát egyaránt 2-0-ra győzte le, míg a Real Madrid  , az Elche csapatát 4-0-ra, és az Osasunát  2-0-ra. Gólzsálkolás terén a szezonban Mohamed Salah lehet az aki meglepheti a madridiakat, ő és  a PSG,  „Kis kedvence” , K.Mbappé-val együtt vezetik az idei  BL-góllövő listát.

Fotó/ Szokodi László

A gólpasszok tekintetében  is egy PSG-játékos,  L.Messi , Diogo Jota (Liverpool),  Joao Cancelo ( Bayern  München),  4 –  gólpasszal  állnak ebben az összesítésben pillanatnyilag a tabella élén.

Fotó/ Szokodi László

Jürgen Klopp

Arról, hogy a Reallal való korábbi találkozók hogyan befolyásolják a Liverpool gondolkodását a meccs előtt…

…”Nem tudom, őszintén szólva. Különféle dolgok történtek velünk a Real Madriddal. Ha akarod, nekem; Dortmundban már volt egy Real Madrid történetem. A világ egyik legnagyobb klubja, minden bizonnyal az egyik legsikeresebb klub nyerte ezt a versenyt, nem is tudom, milyen gyakran. Szuper tapasztalt.

A saját történetünkben, ha úgy tetszik, nemrég Párizsban játszottuk ezt a döntőt, és azóta nem néztem vissza – egészen a hétvégén. Azonnal rájöttem: most már tudom, miért nem néztem visszaDe muszáj volt, és ez megfelelő kínzás volt, mert jól játszottunk, és megnyerhettük volna a meccset, és ez a döntő szó: meg tudtuk . Mi nem, ők szerezték a mindent eldöntő gólt, mi meg nem, ez volt az oka. Ezen a meccsen lehetett látni, hogy a Madrid milyen tapasztalt, milyen keveset izgulnak, ha a másik csapatnak van lehetősége. Egy pillanat alatt sem veszítik el az önbizalmukat, tudják, „eljön a mi esélyünk”, ezért ott vannak, és lábbal, mélyen együtt védekeznek. Szóval ez ez a csapat, ez a verseny, és ezt tanulhatod tőlük,

De ez hét-nyolc hónapja. Előtte utoljára, amikor kiütöttek minket, ott játszottunk az edzőpályán és itt egy üres stadionban. Itt nagyon jó volt a játék, nagyon jó volt a 0-0, ahol futni hagytuk őket, hadd mondjam ezt így, hagytuk, hogy keményen dolgozzanak a pénzért, és ez jó volt. De ezek most más csapatok. Ugyanazok a klubok, különböző csapatok, különböző időpontokban. Van egy történelem. Az elmúlt években az egyikünk valahogy mindig a döntőben volt, legalábbis ez az érzés. És általában ha döntőbe akarsz jutni, akkor mindig ki kell rúgnod minket vagy őket. Ezúttal játszunk egymással, szóval lássuk, ki jut át., nyilatkozta a szakember, majd Darwin Nunez pillanatnyi állapotáról és, hogy holnap pályára lép a Madrid ellen is beszámolt.

„Van rá esély” – mondta Klopp a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

„Az összes lehetséges forgatókönyvtől eltekintve, attól eltekintve, hogy semmiség; ez nem így van.

„Meg kell látnunk, hogyan tudja kezelni a fájdalmat, és ha ezt tudjuk, döntést hozunk.”, Jürgen Klopp

Darwin Nunez , a  Liverpool , 27. számú játékosa a Newcastle United elleni szombati, 2-0-s Premier League-győzelem második félidejében kénytelen volt elhagyni a pályát, így kétségessé vált, hogy pályára lépjen a Madrid elleni BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Forrás/ UEFA. Liverpool FC
Cikk/ Szokodi László

BAJNOKOK LIGÁJA NYOLCADDÖNTŐ , I., MÉRKŐZÉS 

Liverpool – Real Madrid 

02.21  21:00 Liverpool , Anfield Stadion

 

 

BAJNOKOK LIGÁJA NYOLCADDÖNTŐ, I., MÉRKŐZÉSEK:

02.14 KEDD

PSG -BAYERN MÜNCHEN 0 – 1

AC MILAN – TOTTENHAM 1 – 0

02.15 SZERDA

BRUGGE – BENFICA 0 – 2

DORTMUND – CHELSEA  1 – 0

02.21

LIVERPOOL – REAL MADRID

EINTRACHT FRANKFURT – NAPOLI

02.22 SZERDA

LIPCSE – MANCHESTER CITY

INTER – PORTO

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App