EHF FFI KÉZILABDA BL-CSOPORTKÖR, MÉRKŐZÉS

Fotó/ Szokodi László ( Kárpáti Krisztián, OTP Bank – Pick Szeged, vezetőedzője.)

♦A férfi kézilabda EHF CL Bajnokok -Ligája 1., fordulójában, tegnap, két magyar együttes lépett pályára. A Telekom Veszprém, a tavalyi BL-győztes SC Magdeburg otthonában győzött 33 – 28-ra. A francia bajnok PSG csapata a szegedi Pick Arénában győzte le a Tisza-parti alakulatot, 31-29-re. A mérkőzés eredménye is mutatja, hogy a szegediek nagyot küzdöttek, a francia bajnok ellen.

♦A mérkőzés első perceiben a volt, szegedi kiválóság , Tönnesen bombái nyitotta a mérkőzést és ezzel a  francia csapat szerezte meg a vezetést. Az első pillanatok hidegzuhanyára a volt PSG játékosa , Luka Stepancic , betörésből szerzett gólja, nyitotta meg a szegedi csapat gólgyártását és a hatodik percben 3-3-as állás alakult ki. Ennek leginkább a szegedi több ezres szegedi szurkolótábor örülhetett, akik a mérkőzés végéig hallatták hangjukat. Ezután azonban a mérkőzés végéig a francia csapat vezetett, és az első félidő háromgólos vendég előnnyel zárult.

 

A szünetben a Pick Szeged- táncosai kápráztatták el a nézőket.

Fotó/ Szokodi László ( OTP Bank – Pick Szeged táncosai.)

 

♦A  félidő szünetében bizonyára, a szegediek mestere, Kárpáti Krisztián is suttogott, valamit a játékosai fülébe, mert egy agresszívebb , céltudatosabb szegedi csapat érkezett  a második félidőre a pályára.  Ennek a tudatosabb szegedi játéknak meg is lett az eredménye, hiszen a szegedi gólok is sorra a francia kapuban landoltak és a szegediek védekezése is erősebb hatása révén, sorra kimaradtak a francia helyzetek és a Szeged egyre közelebb került a PSG-hez. Ekkor azért a két svájci bíró ” heppázása”, révén megtört a szegedi csapat lendülete, és ez a kis bírói attrakció a franciáknak kedvezett, amivel élt is a párizsi csapat.

Fotó/ Szokodi László ( OTP BANK Pick Szeged – Paris Saint Germain Handball 29–31 , a szegedi játékos, Bánhidi Bence esése.)

 

♦Az utolsó percekben  kőkemény harcot láthattunk, hol a hazaiak szereztek gólt, amire a vendégek válaszoltak, hol egy kis mezhúzás szabálytalanság is volt, de a meccs egészét tekintve a két csapat egy sportszerű meccset játszott. A szegediek későn kezdték a hajrát és a franciák két gólos előnyt megtartva 31-29-re győzték le a szegedi csapatot.

Fotó/ Szokodi László ( Pick Szeged – PSG 29 – 31

A folytatásban,  a Pick Szeged  jövőhét csütörtökön,  a német THW Kiel otthonába látogat, ahol ismét egy nagy harc vár a Tisza-parti együttesre, és Kárpátiéknek,  fel kell kötni a gatyaszárat, ha megszeretnék szerezni a BL-sorozatuk első pontját.

OTP BANK Pick Szeged – Paris Saint Germain Handball 29–31 (13–16)

Szeged, Pick Aréna, 4684 néző , V: Arthur Brunner , Morad Salah ( svájciak)

OTP Bank – PICK Szeged: Mikler – Sostaric 9/6, Stepancic 3, Bombac 6, Bánhidi 2, Bodó 1, Frimmel. Csere: Imsgard (kapus), Mackovsek, Garciandía 1, Gaber 1, Martins 3, Kalaras, Szita 1, Jelinic 2

Vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Paris Saint-Germain: Green – Sole Sala 3, Tönnesen 5, L. Karabatic 1, Grébille 3, N. Karabatic 2, Steins 2. Csere: Palicka (kapus), Keita 2, Syprzak 6/5, Holm, Máthé 4, Peleka, Balaguer 2, Ntanzi 1

Vezetőedző: Raúl González.
Hétméteres: 7/6, ill. 6/5.
Kiállítás: 10, ill. 8 perc.

Fotó/ Szokodi László

A OTP Bank Pick Szeged  – Aalborg , BL-meccsére már lehet jegyet vásárolni.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App