– „ANNYI EMBERT ÉRSZ, AHÁNY NYELVET BESZÉLSZ.”

 

Programajánló:

GYULAI ISTVÁN

A KEZDET

Gyulai István 1943. március 21-én született Budapesten. Édesapját még 1 éves korában elveszítette, így hamar egyedül maradt hitoktató és zongoratanár édesanyjával, aki igen szigorúan nevelte. Egész gyerekkorát a rend és fegyelem jellemezte – nem csoda, hogy az iskolában végig kitűnő tanuló volt. Tizennégy éves korában akkori testnevelője is csak úgy tudta „elcsábítani” a gyorslábú ifjút atlétikaedzésre, hogy megfenyegette:

„Ha nem adod le a futballszerelésed és jössz futni, elrontom a bizonyítványodat!”

Tanulmányait a budapesti Kossuth Lajos Gimnázium után az ELTE Bölcsészettudományi Karán (1961) folytatta. 1967-ben végzett angol-német szakos középiskolai tanárként, majd 1974-ben elvégezte a MÚOSZ újságíró-iskoláját.

 

VERSENY:

A versenyre érkezik, a 2019-ben, Dohában világbajnoki címet nyerő, amerikai Grant Holloway (12.98) és a 2018-as berlini Európa-bajnokság győztese, a francia Pascal Martinot-Lagarde (12.95).

 

A legfrissebb hírek szerint azonban Székesfehérvárra érkezik az aktuális világranglista vezetője, a 2016-os, riói olimpiai ezüstérmese, Orlando Ortega (12.94) is. A kubai születésű, de 2016 óta spanyol színekben versenyző sportoló tizenkét Diamond League-versenyt nyert meg és hatszor győzött hazája bajnokságán.

Természetesen számítunk a néhány napja ismét magyar bajnokságot nyerő Szűcs Valdóra (13.41) és a 110 méteres gátfutás hazai csúcstartójára, Baji Balázsra (13.15) is.

Meghívót kapott az aktuális világranglistán tizedik helyen álló amerikai Freddie Crittenden (13.17), az Afrika-bajnok és csúcstartó, dél-afrikai Antonio Alkana (13.11), a francia Wilhem Belocian (13.25) és az amerikai Aaron Mallet (13.37), szóval nem akármilyen verseny várható.

Forrás: https://www.gyulaimemorial.hu/

 

Az idei 10. Gyulai István Memoriál Atlétikai versenyre a járvány ellenére is több világsztár visszajelezte indulását.

A hazai atlétika két fenoménja Szűcs Valdó, és Baji Balázs is indul a 110 méteres gátfutás számában.

Bővebben a verseny honlapján lehet információt találni, link itt: verseny hírek

Fotó: SZAMY

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App