A meztelen FUTBALL!

 

Szurkolók nélkül elmarad a sport értéke, és meztelenné válik. Egy sport, amit a világon mindenütt ismernek, ez a Futball.

Az ismert számadatok szerint több millió hivatásos játékos van a világon, de vannak amatőr játékosok is akik jegyezve vannak.  Sok olyan játékos is van, akik nem regisztráltak sehol, de szeretik a focit. De mit ér a játék a szurkolók nélkül. Olyan ez, mint amikor a legdivatosabbak akarunk lenni, de nincs, mit felvegyünk a „puccoskodáshoz” és a végén meztelenek maradunk, és elmarad a csillogás, az élmény és egy idő után érezzük fázunk.

Ők a csapat plussz játékosai,  „HŐSEI”. Ők azok, akik jegyet vesznek, szurkolnak , viselik a saját csapatuk mezét és minden nap beszélnek az aktuális mérkőzésről. Itthon hazánkban is a legkedveltebb, és legnézettebb sportág. Még akkor is ha a nagy régi időkre kell leginkább visszaemlékezni. Amikor az Arany Csapat, lépett pályára, Puskás F., Lantos M., Grosics Gy., Hidegkuti N. és a többiek, akik a régi Népstadiont minden mérkőzésükön zsúfolásig megtöltötték szurkolókkal. Ez a magyar virtus megmaradt a népnek és azóta is azokat az eredményeket várjuk a fiataljainktól. Vannak fellángolások eredmények, a legutóbbi a 2016 – os Foci Eb-re való kijutás, amikor egy nemzet szurkolt itthon és kint a csapatnak. A csoportkörből is továbbjutó magyarok a legjobb tizenhat között szenvedték el az első vereségüket, és érték el az elmúlt negyven év legjobb futballban szerzett eredményüket.

A mérkőzésre több mint tízezer szurkoló kísérte el a válogatottat és vonult végig Marseille utcáin és énekelték, „Az éjjel soha nem érhet véget” c. dalt és ez mellett a magyar szurkoló dallamok is felcsendültek ezzel is jelezve, ITT VAGYUNK VELETEK CSAPATUNK! Idén is harcolni kell a válogatottnak, hogy kijussunk az Eb-re, ami a jelen pillanatban még nem tudni megtartják, vagy elhalasszák. Eddig is volt olyan mérkőzés a válogatottnak, ami zárkapus mérkőzésként kellett lejátszani, és a mérkőzés után a játékosok is bevallották, hiányoztak, azok, akik nélkül valljuk be a futball játszható, de értékét veszti. Tanulnunk kell, hogy a mellettünk lévő országokban elszabadult koronavírus miatt helyes döntés született, ami nem engedi a nagyobb rendezvényekre való tömeges bejutást, és ebbe beletartoznak a futball mérkőzések is. Így a mérkőzéseinket zárt kapuk mellett vívjuk meg legyen az nemzetközi, vagy hazai.

Most elmarad egy darabig a szurkolás öröme a helyszínen, de bízva az emberekben, mindenki tesz azért, hogy a mostani helyzetben helyesen és elővigyázatosan kezeli a helyzetet, és ha vége lesz, akkor  visszatér mindenki, saját csapatához szurkolni, felveszi saját mezét  és megtelnek a stadionok szurkolókkal.

CIKK/SZAM:Szokodi L.

Fotó/SZAM:Szokodi L.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App