OTP BANK LIGA , NB I., 10., FORDULÓ

  • Az OTP Bank Liga , NB I., 10., fordulójában, a Kecskeméti TE (12.), csapata a Puskás Akadémia ( 3.), csapatát fogadta. Három gól született a találkozón, amin nem osztozkodott a két csapat, mivel , mind a három találatot a Puskás Akadémia szerezte.

Azt gondolhatnánk, ha a mai , Puskás Akadémia  3-0-ás győzelmét tekintve, a  KTE ellen , hogy ez egy sima mérkőzés volt, nem így volt. Egy lelkes , de valahol fejben, még nem egységes kecskemétiek volt, ma a  pályán. Sajnos , mint már nem egyszer több kialakított helyzete volt a hazai csapatnak, de azok sorra a kapu mellett landoltak. A vendégeknek is volt jócskán és itt említeném meg Nagy Zsoltot ( PAFC),  válogatott játékost, aki egy héttel ezelőtt, még válogatott mezben  gólpasszt adott, ma több helyzete is volt, és a második Puskás Akadémia gólt ő szerezte, büntetőből.  Kétgólos vendég vezetést követően, egy hazai helyzetet követően a kipattanó labda , a tizenhatoson belül mocorgó Golla ( PAFC),  kezére pattant, ezt a játékvezető először, úgy ítélte, meg, hogy büntető, és ajándékba add egy piros lapot Gollának, de a VAR-rendszer a mai találkozón is rendületlenül munkálkodott, és ezt követően a játékvezető a büntetőt, és a piros lapot is visszavonta.

Na ekkor pár keresetlen szóval biztatták a hazai szurkolók, Berke Balázst….!

Az első félidő hosszabbításában , egy Nikitscher lövés is eldördült, de a vendégek hálóőre bravúrosan védte a lövést. Az első félidő kétgólos vendég vezetéssel zárult.

A második félidőben is mind a két csapatnak akadtak helyzetei. Pálinkás ( KTE ), fejese láttán felhörrent a hazai szurkolótábor, de sajnos a labda a kapu felett távozott, egy kis pihenőre. Nagy , Zeke remek beadását ” pirította” a kapu mellé, ezt valljuk be Nagy nagyon elbénázta!! Majd Lukács is eleresztett egy löketet, de a vendégek hálóőre ma nagyon jó formában volt, és ami ma kapura ment azt mind hárította. Egy érdekes vendég kontrát követően Nissila közelről lőtt, 0-3. Volt még egy-egy helyzet, Pálinkás lövése, de az sem akadt be a vendégek hálójába. A Puskás Akadémia megérdemelten győzött a Széktói Stadionban, de nem adta magát az újdonsült Gara Zoltán irányította, kecskeméti alakulat.

Cikk/ Szokodi László

 

Kecskeméti TE – Puskás Akadémia FC 0–3 (0–2)

Kecskemét, 2359 néző. Vezette: Berke Balázs (Georgiou Theodoros, Horváth Róbert)

Gólszerző: 31′, Colley, 36′, ( 11-esből), Nagy Zsolt , 75′, Nissila

KTE: Varga B. – Nagy K. (Berki 83.), Szabó (Rijáskó 68.), Belényesi, Katona L., Zeke – Vágó (Montiel 76.), Nikitscher, Zsótér (Pálinkás 46.) – Lukács, Katona B. (Vattay 83.).  Vezetőedző: Gera Zoltán

PAFC: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. – Szolnoki (Mondovics 81.), Favorov, – Soisalo, Nissila (Vékony 89.), Levi (Plsek 63.) – Colley (Duarte 63.)

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

 

Borítókép/ Szokodi László

Szokodi Academy Media

OTP BANK LIGA 10., FORDULÓ

2024 10.19 SZOMBAT

DVSC – PAKSI FC 0 – 5

DVTK – MTK BUDAPEST 0 – 2

ÚJPEST FC – NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 1 – 0

2024 10.20 VASÁRNAP

Kecskeméti TE  – PUSKÁS AKADÉMIA FC 0 – 3

ZTE FC – ETO FC GYŐR 1 – 2

FERENCVÁROSI TC – FEHÉRVÁR FC 2 – 0

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App