OTP BANK LIGA NB I., 11., FORDULÓ

Kecskeméti TE – ZTE FC 3 – 1 ( 2 –  0 )

Kecskemét , Széktói Stadion, V.: Rúsz M., Asszisztensek: Aradi J., Berényi Á.

Gólszerző: 35’, Tóth B., 45+4’, Szabó A.,72’, Zeke M., ill., 82’,  ( 11-esből), A. Mance 

Kecskemét: Varga Bence ( GK), Horváth K., Szalai G., Szabó A., Vágó L., Belényesi Cs., Izidorio M., Tóth B., Mihailo M., Szűcs K., Szuhadovszki S.,

Vezetőedző: Szabó István

ZTE: Dombó D.(GK), Croizet Y., Szendrei N., Kovács B., Mance A., Csóka D., Bedi B., Todoroski T., Safronov O., Evangelou S., Ubochioma M.,

Vezetőedző: Boér Gábor

 

A hazai labdarúgó -bajnokság, NB I., szombati fordulójának egyik legjobban várt mérkőzéséről, a Kecskeméti TE – ZTE FC mérkőzéséről ÉLŐ-ben jelentkezek. A mérkőzés előtt a Kecskeméti TE vezetőedzője Szabó István nyilatkozatát olvashatjátok.

Fotó/ Szokodi László ( Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője)

 

– A ZTE ellen zárul szombaton a bajnokság első köre, hogyan készültetek a hazai meccsre?

– Elég megviselő volt számunkra ez az időszak, bízom benne, hogy ezt Újpesten magunk mögött hagytuk. Azt a játékosoknak is elmondtuk, hogy ahol sikerek vannak, ott jöhetnek kudarcok is. Végig próbáltuk bíztatni őket, sokat beszélgettünk, mert az eredménytelenség bántja őket természetesen. Nagyon szeretnének megfelelni a szurkolók szeretetének, hiszen sokat jelent nekik az, hogy ennyire kitartanak mellettük a nehéz időszakban is. Egész hetünk volt készülni, ezt megfelelően kihasználtuk, egyértelmű célunk pedig az, hogy szeretnénk itthon tartani a három pontot.

– A ZTE a Magyar Kupa címvédője, s bár voltak változások a keretükben nyáron, olyan minőségi labdarúgók érkeztek, mint a gólerős Mance és a sokoldalú Croizet például. Milyen mérkőzésre számítasz annak tükrében, hogy a vendégeknek is feltett szándéka a három pont megszerzése?

– Mindenkit óvva intek attól, hogy a bajnokság jelen szakaszában végső következtetéseket tegyen. Az talán látszik, hogy kik végezhetnek az első harmadban, de ellenfelünknél a mag együtt maradt a kupagyőzelem után. Meghatározó játékosok mentek el, de őket sikerült pótolni. Croizet nagyszerű légiós és Mance is rugdossa a gólokat, így nem sorolom őket egyáltalán az alsóházba erejük alapján én sem. Az látszik, hogy a játékrendszerüket talán még keresik, hiszen sok helyzetet dolgoznak ki, de sok gólt is kapnak, ahogy mi is. Bízom benne, hogy a győztes találatot mi fogjuk berúgni. Készültünk a héten megfelelően, minden csapatnak vannak erősségei és gyenge pontjai. Ők is biztosan kielemeztek minket, hiszen itt már nagy titkok ennyi forduló után nincsenek, de bízom benne, hogy mi találtuk meg a sebezhető pontokat.

– Most a ZTE elleni meccs a legfontosabb, de szerdán kupameccs, majd újabb bajnoki vár a csapatra. Mennyire kell a szakmai stábnak sakkoznia a lehetőségekkel?

– Mindig soron következő meccs a legfontosabb, de a terhelést következetesen úgy adjuk a játékosok felé, hogy annak ezekben a helyzetekben meglegyen gyümölcse. Egy példa erre, hogy legutóbb három meghatározó játékosunk – akiknek mostanában kevesebb játékperc jutott – az NB III-ban léptek pályára, hogy a meccsterhelésük meglegyen. Ez azért fontos, mert lehet, hogy szerdán ők kapnak lehetőséget, hiszen utána a Ferencváros ellen következik újabb bajnoki. A kérdésre visszatérve, igen, nekünk a stábbal előre is kell terveznünk, ennek megfelelően próbálunk sakkozni.

– Elegánsan mindig hárítod azt a felvetést, hogy három komoly sérültje van a csapatnak, de a tény az, hogy Banó-Szabó Bence 17, Nagy Krisztián 10 gólban vállalt szerepet az előző szezonban, mellettük Nikitscher Tamás is nagyon fontos láncszem volt a csapatjáték szempontjából. Jó darabig nem is számolhattok még velük, mekkora hatással van ez rátok?

– Gondoljunk csak bele abba, hogy a napokban sajnos több válogatott játékosért is aggódnak sérülések miatt a szurkolók, hogy a novemberi selejtezőkön pályára tudnak-e lépni. El lehet képzelni ennek tükrében, milyen nehéz helyzetben vagyunk a mi szintünkön, amikor három ilyen komoly játékosra folyamatosan nem számíthatunk hosszabb távon.

– Miben lehet bízni, mikor állhatnak újra rendelkezésre?

– Nikitscher Tomi talán középtávon újra a csapat rendelkezésére állhat majd. Az orvosi és az egészségügyi stáb felügyeli a rehabilitációját, folyamatosan dolgozik. Én most úgy érzem, hogy esetleg a tavasz közepében reménykedhetünk, hogy akkor újra be tud állni a sorba. Krisztián esetében sajnos nincs kérdés, neki ez az idény véget ért, nyáron térhet vissza közénk. Van azért jó hírem is. Banó-Szabó Bence folyamatosan csinálja a rehabot, most kaptam videókat arról, hogy már labdával dolgozik. Ez abba az irányba mutat, hogy belátható időn belül újra számíthatunk rá. A sérültek kapcsán meg kell jegyezni, nem csak a játékuk az, ami hiányzik, hanem a mindennapi jelenlétük, a jó kisugárzásuk is, amit behoznak az öltözőbe, hiszen három fontos karakterről beszélünk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

A tavalyi szezonban a két csapat, háromszor találkozott ebből két kecskeméti hazai győzelem született, ( 3-1 , 3-0),  és egy gólnélküli döntetlennel zárult a ZTE otthonában.

♦A KTE csapat hiányzói:

  • Nikitscher Tamás
  • Nagy Krisztián
  • Banó-Szabó Bence

 

 

OTP BANK LIGA NB I., 11., FORDULÓ

10.28 SZOMBAT

12:30 KECSKEMÉTI TE – ZTE FC 3 – 1

14:45 FEHÉRVÁR FC – DVTK 4 – 0

17:00 PUSKÁS AKADÉMIA FC – DVSC 1 – 1

10.29 VASÁRNAP

13:15 MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC – MTK BUDAPEST 1 – 0

15:30 PAKSI FC – KISVÁRDA MASTER GOOD 3 – 1

18:00 FERENCVÁROSI TC – ÚJPEST FC 3 – 0

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App