A testépítés napjainkban komoly átalakuláson megy át, hiszen ma már nem csak az óriási izomtömegekről szól – derült ki Kokovai Andor mesterrel a nemrégiben Hódmezővásárhelyen megrendezett Kriko-kupán készített interjúnkból.

Október 31-én immáron negyedik alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhelyen a Kriko-kupát, mely második alkalommal nemzeti bajnokság és világbajnoki kvalifikációs verseny is volt egyben. A telt házas eseményen 120 fő indult. A rendezvényen rendkívül sikeresen szerepeltek a Kokovai Team tagjai. A verseny díjátadóval kezdődött, és a testépítésért végzett kiemelkedő munkásságáért a WBPF nemzetközi szervezet díjazottja lett Kokovai Andor is, aki 2004 óta már nem versenyez, viszont a hazai testépítés fejlődését szívén viseli, és a WBPF magyarországi alapító tagja!

– Mikor kezdett el versenyzőket felkészíteni?

– Miután befejeztem a versenyzést, a Magyarországon is létrejött WBPF alapító tagja lettem, és ebben a minőségben képviselem a versenyzőket. Szakmai tudásom és a külföldön szerzett tapasztalataim alapján úgy döntöttem, 2010-ben megalapítom a Kokovai Teamet. Fontos volt számomra, hogy olyan emberekkel foglalkozzak, akikben látok fantáziát és elkötelezettséget a testépítés iránt. Mára már több városban is van versenyzőm, hiszen a főváros mellett Győrben, Szegeden, Székesfehérváron is jelen vagyunk. Az elért eredmények is azt mutatják, hogy nagyon jó csapatmunkát végzünk.

– Külföldön is eredményes a magyar testépítés?

– Aktív versenyzéseim alatt megismerkedtem a sportág vezetőivel, és amikor lehetőségem nyílt rá, letettem a nemzetközi bírói vizsgát. Így a nemzetközi versenykritériumokat is átlátva tudom a hazai versenyzőket felkészíteni. Ennek évről évre látszik is hatása, hiszen női és férfi kategóriában is erősen képviseljük hazánkat. Ízelítő az eredményeinkből: Bán Vivi Fit Kid 4-szeres Europa-bajnok, Pap Tímea 3-szoros Európa-bajnok, WBPF vb-n 3. helyezett, Nagy Mariann KRIKO-kupa 1. helyezett, Nagy Milán Európa-bajnoki 2. helyezett, 2-szeres magyar bajnok. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen ebben a sportban nincs állami támogatás nincs, ezért nagyon sok pluszt kell bevállalni a versenyzőknek is, például az utazásokkal, nevezési díjakkal. A heti öt edzés mellett kell szponzorokat találni, és munkát is vállalni, bizony ez a sportág sem olcsó.

– Hamarosan világbajnokságot rendeznek. Milyen eredményekre számít?

– A vb-t idén Thaiföldön rendezik, és a csapatomból 4 fő képviseli hazai színeit: Bán Vivi, Pap Tímea, Nagy Mariann és Nagy Milán kvalifikálta magát. Éremre számítok mindenképp! Ez a sportág hatalmas fejlődésben van, mint azt látható is, Vásárhelyen is több mint száz fő nevezését fogadtuk el a KRIKO-kupára. A nézők is egyre többen látogatnak ki, hiszen csinos hölgyek és férfiak mutatják be kidolgozott atlétatestüket!

Szokodi László

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App