A felújított szegedi Maty-éri pályán tartották a világbajnokság megnyitóünnepségét. Az ünnepi beszédek után táncos bemutató zárta az immár megnyitott szegedi kajak – kenu világbajnokságot. A világbajnokságra 101 ország 1098 versenyzője indul. A versenyzők számára nem csak az éremszerzés a fontos, hanem a jövőévi tokiói olimpiára itt szegeden lehet megszerezni a kvóták több, mint hetven százalékát.

 Szabó Tünde sportért felelős államtitkára beszédében kitért a kormányzati támogatással megújult Maty-éri pályára is.

  • „A célunk az volt, hogy a kajak-kenu sportág képviselőinek egy olyan helyszínt adjunk, amely méltó az elmúlt évek eredményességéhez és a jelen, majd a jövő generációját is teljes körűen ki tudja szolgálni”

    Botka László, Szeged polgármestere kijelentette: nagy megtiszteltetés számukra, hogy idén is vendégül láthatják a vb-t.  Botka László átadta ideiglenesen szeged kulcsát José Perurenanak a Nemzetközi Kajak – kenu Szövetség elnökének, aki beszédében elégedetten beszélt a felújított pályáról.

  • „A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Szeged városa nem kevés időt és pénzt fektetett abba, hogy ezt az eddig is világszínvonalú versenyhelyszínt tovább fejlessze a versenyzők, a nézők és a világbajnokság minden hivatalos résztvevőjének örömére.”

      Fotó: Szokodi L.

Cikk: Szokodi L.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App