NEMZETEK LIGÁJA ‘A’- LIGA, 3., CSOPORT

M
GY
D
V
LG
KG
GK
P
1. Olaszország
6
3
2
1
8
7
1
11
2. Magyarország
6
3
1
2
8
5
3
10
3. Németország
6
1
4
1
11
9
2
7
4. Anglia
6
0
3
3
4
10
-6
3

UEFA NEMZETEK LIGÁJA, A-LIGA,  ‘C’-CSOP., CSOPORTKÖR ,6., FORDULÓ

A magyar válogatott tegnap este a Puskás Arénában 2-0-ás vereséget szenvedett a NL-csoportkör utolsó mérkőzésén. A válogatott három „BIG”-győzelem és egy döntetlennel 10 ponttal egy ponttal lemaradva az olasz válogatottal szemben. A magyar válogatott szövetségi kapitánya , Marco Rossi kissé elkeseredve nyilatkozott a sajtótájékoztató, azon ahol a média munkatársai tapssal köszönték, hogy ilyen alázattal és sikerekben gazdag évet tudhat maga mögött a válogatott.

Az egész Nemzetek Ligája idei szezonja a magyar válogatott szempontjából egy nagyszerű szereplésnek tudható be. Jómagam is sokat tanultam a szövetségi kapitánytól, tolerancia és alázat nélkül nehéz bármit is felépíteni. Többször dicsérő szavakkal illette Szalai Ádámot, akinek, ez volt, a búcsúmérkőzése válogatott mezben.

Fotó/ Szokodi László

Rossi: – Elnézést kérek, nem tudtam hetvenezer szurkolót átüvölteni!

Marco Rossi a sajtótájékoztatón elárulta, hogy nagyon nehéz volt, a hetvenezres szurkolótábort átkiabálni. A kapitány az első olasz gól előtt érezte, hogy az olasz offenzíva egyre erősebb és az a taktika amivel pályára lépett a csapat nem vált be. A sajtótájékoztatón érződött a kapitányon, hogy a hangszálai eléggé meg lettek terhelve. Továbbá azt is elárulta, hogy a félidőben tudott egyeztetni a csapattal, aminek a második félidőben már látszott is a magyar válogatott  helyzetkialakításin, de az olasz kapuban nemhiába a világ egyik legjobb kapusa Donnarumma állt, aki nemhiába védi a  PSG kapuját, aki ellen ma a magyar válogatott játékosainak esélye nem volt, a gólszerzésre. A kapitány, a mérkőzés után, elmondta a sajtó munkatársainak, mit is mondott az olaszok hősének,  Donnarummanak……:)!

Fotó/ Szokodi László

 

 

– Szép lett volna, ha még egyszer csodát tudunk tenni, és a visszavonuló Szalai Ádámot egy csodálatos emlékkel ajándékozhatjuk meg – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány. – Azért így is emlékezetes marad számára a búcsúmeccs, hatalmas ovációt kapott a mérkőzés végén, mindenki állva tisztelgett a pályafutása előtt. Amit ma este megélt, azt egy életre magával viszi, és mi is vele együtt. Szalai Ádám igazi vezére volt ennek a válogatottnak, és attól félek, sokan csak akkor fogják megérteni, mennyire fontos láncszeme volt az együttesnek, amikor már nem lesz ott a csapatban. A vezér szerepet nem lehet megvásárolni, vagy megvan valakiben, vagy nincs, vagy elismernek a társak vezérnek, vagy nem. 

Forrás/ MLSZ

Magyarország – Olaszország 0 – 2 ( 0 – 1 )

Budapest , Puskás Aréna, V: Benoît Bastien (FRA)

Gólszerzők: 27′, Raspadori, 51′, Dimarco

Magyarország: Gulácsi (GK), Lang Á., Orbán Willi, Szalai Attila, Nagy Á., Schäfer, Kerkez, NEGO, Szoboszlai D., Szalai Ádám (C),

Szövetségi kapitány : M.Rossi

Cserék: Dibusz D., Szappanos P., Mocsi A., Varga K., Bolla B., Kleinheisler L., Gazdag D., Styles C., Ádám M., Baráth P., Botka E., Vécsei B.,

Olaszország: Donnarumma (GK), Tolói, Bonucci (C), Acerbi, Jorginho, Barella, Di Lorenzo, Cristante, Dimarco, Gnonto, Raspadori,

Szövetségi kapitány : R.Mancini

– Csodát akartunk tenni, de amikor ilyen minőséget képviselő csapat ellen játszol, szinte hibátlanul kell lehoznod a mérkőzést, és reménykedni abban, hogy az ellenfél elkövet hibákat, valamint melléd áll a szerencse. Ma este mi követtünk el egy-két hibát, és a szerencse sem állt mellénk: Donnarumma óriási formában védett, nem véletlenül tartják a világ egyik legjobb kapusának. Az első félidőben rossz volt a játékértelmezésünk, és a kispadról nagyon nehéz volt kommunikálni a túlsó oldal felé, nem jutottak el az információk a játékosokhoz. Szeretném ugyanakkor kiemelni, hogy nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy felelősöket keressünk, egy csapat vagyunk, akkor is ha hibázunk, egyedül az edzőt lehet felelősségre vonni. Büszke vagyok a játékosokra, mert ismét hatalmasat küzdöttek, főleg a második félidőben többször is nehéz helyzetbe hoztuk az olaszokat. Jár a gratuláció a Nemzetek Ligája-sorozatért a srácoknak, mindent kiadtak magukból, amikor pályára léptek. A legerősebb csapat ütött el bennünket a folytatástól, kívánom, hogy ezek után az olaszok nyerjék meg a sorozatot. Sok szurkológárdát, teli stadiont láttam már, de az az atmoszféra, amelyet a magyar szurkolók képesek teremteni, egészen különleges, egyedülálló a világon – fogalmazott Marco Rossi.
A szövetségi kapitány azt is elárulta: Szalai Ádám után novemberben az elmúlt másfél évtized egy másik nagy játékosegyéniségének, Dzsudzsák Balázsnak is meg fogja adni a lehetőséget, hogy a pályán búcsúzzon el a válogatottól.
Forrás/ MLSZ

Borítókép/ Szokodi László

BARÁTSÁGOS VÁLOGATOTT  MÉRKŐZÉS

Brazília – Tunézia 

09. 27 20:30

Párizs, Parc De Princes Stadion, ÉLŐ-ben a Szokodi Academy Media oldalon

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App