MERKANTIL BANK LIGA 2., FORDULÓ

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELEMRE! 

Előzetes:

♦  A fővárosi Vasas csapata a Merkantil Bank Liga 2., fordulójában a Tisza Partra , a  Szeged otthonába látogatott. Az első fordulóban az angyalföldiek 1-0-ás vereséget szenvedtek a hazai pályán a Budafoktól, míg a  Szeged a Kazincbarcika otthonában  Borvető Áron góljával győzött a Szeged és a megérdemelt három ponttal az első fordulót az 5., helyen zárta a Grosics Akadémia. A két csapat egymás elleni NB II,-es mérlegét tekintve kilenc fővárosi győzelem, egy döntetlen és egy szegedi győzelem.

Mérkőzés:

♦    Mind a két csapat edzője tudta, hogy ezen a mérkőzésen a három pont létfontosságú lehet,  még akkor is ha csak, most kezdődött a bajnokság, és nagyon messze van a bajnokságnak. De ha megnézzük a két csapat múltját, több alkalommal, okoztak  szomorú pillanatokat a fővárosiak. A hazai csapat mestere az előző bajnoki győztes mérkőzéshez képest két helyen változtatott a kezdő csapatán. Az időjárás sem volt, napsütéses, mint azt megszokhattuk a  Napfény Városában. Egész nap borús, szakadó eső volt, jellemző, de a mérkőzés kezdésre több, így is több, mint kétezer szurkoló látogatott ki.

♦  Ők bizonyára sejthettek valamit, amiről a kezdő sípszókor még nem tudhattunk, hogy ezen a mérkőzésen, nem csak az eső fog esni, hanem a gólok is. A mérkőzés első játékrészében, két szegedi találatot láthattunk, amivel zárult az első játékrész. A második félidőre egy elszántabb angyalföldi csapat lépett pályára, és a vendégek mestere két helyen is cserélt, bízva, hogy a frissítéssel, ez a két gól, még ledolgozható és akkor egy ponttal tudnak távozni Szegedről. Ez jónak bizonyult, hiszen a második félidőben több helyzet kialakítása után, fél óra elteltével a vendégek ki is egyenlítettek, ekkor pontszerzésben volt, a vendégcsapat. A hazaiak viszont nem adták fel és egy pont rúgást követően, Szilágyi közelről a vendégek kapujába gyötörte a labdát. Mint ilyenkor lenni szokott, „ Szegeény embert még az ág is húzza”, közmondás,  ebben az esetben a fővárosiakat,  Szivacski lerántásért megkapta a második sárga lapját, amit Pillók Ádám játékvezető, mint egy jó krupié beváltott egy piros lapra és a játékos elindulhatott a pályáról pihenni az öltözőbe, vagy a Vasas buszára, várva a többieket, akik még a pontszerzésért küzdöttek. És valóban küzdöttek a többiek a megfogyatkozott fővárosiak, hiszen az utolsó tíz percben a szegedieknél  csereként beállt Gera a saját tizenhatosán nem a labdát, hanem Deutsch lábát találta el, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Ekkor már a hosszabbítás percei pörögtek, de Radó nem hibázott, ami azt jelentette, hogy ismét döntetlen az állás. Ekkor  több vendég játékos is azt gondolhatta, hogy már zsebben van legalább az egy pont és indulhatnak ők is Szvacski után. Azonban a szegediek jól fésült játékosa Borvető Áron , a hosszabbítás negyedik percében egy Gajdos Zsolt beadását fejjel a Vasas kapujába fejelt. Ez volt a esős gólzáporos találkozó utolsó momentuma, amire mi szegediek tíz évet vártunk.

A Szegediek a harmadik fordulóban az Ajka otthonába látogatnak, és mivel a második fordulóban a Szeged játszotta az első mérkőzést a megszerzett három ponttal vezeti a bajnoki tabellát, amit remélünk, meg is őriz a forduló végén is.

Hajrá, Szeged!

Cikk/ Szokodi L.

 

 

Szeged-Csanád G. A.  –  Vasas 4 – 3 ( 2 – 0 )

Szeged, Szent Gellért Fórum, V: Pillók Á.

Gólszerzők: 26′, Óvári , 28′, Papp Á., 81′ Szilágyi, 90+4 ,  Borvető , ill., 61′,  Radó , 77′, Ihrig-Farkas , 90+2 (11-esből) ,Radó
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi, Nagy Zs., Tóth B. – Papp Á. , Gajdos, Nyári, Bíró, Óvári

Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Vasas: Uram , Ódor, Szivacski, Baráth B., Deutsch ,  Urblik, Hidi M. – Faragó , Holender , Hinora,  Novothny.

Vezetőedző: Desits Szilárd.

Kiállítva: Szivacski (87.).

Alekszandar Sztevanovics, ( Szeged):Gratulálok a játékosomnak, hiszen egy nagy győzelmet arattak egy nagyszerű csapat, a Vasas ellen. Nagyon nehéz meccs volt, mert több hiányzónk volt sérülésből adódóan, leginkább a középpályán. Büszke vagyok a játékosokra, sokat dolgoztak, megérdemelten nyerték meg ezt a meccset. Büszke vagyok a játékosaimra, hogy elfogadták az összes változtatást a meccs során. Köszönöm a szurkolóinknak is, hogy ilyen rossz időben is kijöttek, most könnyű szurkolni nekünk, mert megy a szekér, de ez nem lesz mindig így, és ennek a fiatal csapatnak szüksége van a támogatásra.

Forrás/ Szeged-Csanád G.A.

Desits Szilárd ( Vasas):  Egy izgalmas találkozó volt, de sajnos számunkra nem úgy végződött, ahogy szerettük volna. Nyilván ennek mi vagyunk a felelősei és az okai is. Sajnálom a csapatot, mert ahogyan a második félidőben teljesített, nem érdemelt vereséget. Az első részben nagy előnyt adtunk az ellenfélnek, így ők nyerték ezt a mérkőzést.

Fotó/ Szokodi László

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App