MOL MAGYAR KUPA 11. FORDULÓ, ELŐDÖNTŐ

MTK BUDAPEST – MOL FEHÉRVÁR   1-2

Budapest, Új Hidegkuti N. Stadion, zárt  kapus mérkőzés.

V: Farkas Á., Buzás B., Szert B.

MTK BUDAPEST KEZDŐ 11:

MOL FEHÉRVÁR KEZDŐ 11

A mérkőzés alakulása:

A hazaiak sötét mezben, a vendégek tiszta fehérben léptek pályára.

1. perc elkezdődött a találkozó!

A találkozót a MOL Fehérvár csapata kezdte.

3. perc Petryak a bal oldalt megindult a vendégek kapuja felé, majd a alapvonalnál beadja a labdát Herrera kirúgja a labdát, vendég szöglet. A jobb oldali szögletet Petryak végzi el a befele ível Stopire felé de, a hazai védők kifejelnek. A tizenhatoson kívül Varga leveszi a labdát, de Nego szabálytalankodik vele szemben a játékvezető kifele Ítél szabadrúgást.

6. perc Bolla a jobb oldalt saját térfélről indulva fut az ellenfél kapuja fele, ügyes gyerek. Majd egy egyenes passzal Funshot találja meg akit, Nagy Zsombor őriz. Funsho kicselezi Nagy Zsombort, majd betör a tizenhatoson belül, beadja Zivzivadzét találja meg, de ő egy hátvédet talál el felszabadul a hazaiak kapuja.

14.perc Somodi kirúgását Nego venné le, de rosszul érbele Prosser sarkaz, a labda Scsönhöz kerül aki Bollát kicselezi és a tizenhatoson belül bal lábbal a kapu jobb oldalába lövi a labdát, 1-0. GÓÓÓÓÓÓÓL!

14. perc Schön Szabolcs góljával vezet az MTK!

16. perc Fehérvári támadás Bolla a vendégek tizenhatosa körül, passzol Zivzivadzénak aki lő és eltalálja Somodit. Ez egy szép vendég támadás volt, és akár ki is egyenlíthet volna a fehérvári csapat.

23. perc A mérkőzésen ezen perceiben, mind a két csapat kialakított helyzeteket, csak a végén gólra nem tudja egyik csapat sem váltani. Somodi a kapuban több fehérvári helyzetet is véd.

38. perc A vendégek támadnak, vagyis Bolla Bendegúz felvette a nyúlcipőt és a labdával együtt bal oldalt el indult az MTK kapuja felé. A tizenhatsnál négy hazai játékos nézte, hogy Bolla odapasszol Funshonak, aki vissza adja Bollának a labdát, aki már belül a büntető területen balettozik, majd az ötös vonal előtt elrúgja a labdát a kapu jobb oldalába, 1-1. GÓÓÓL!

Bolla Bendegúz szemfüles góljával kiegyenlített a Fehérvár.

45. perc Kisebb szabálytalanságokat leszámítva nem történt nagy történés a mérkőzésen. A játékvezető két perc hosszabbítás után lefújta az első félidőt.

Elkezdődött a második félidő!

A második félidőre kivonuló két csapatot látva a fehérváriak elszántabbnak látszanak, vagy egy kicsit a hazai fiatal alakulat fáradtabb.

51. perc Egy bal oldali Petryak megindulás amit tudhatunk mindig veszélyes tud lenni, majd az ellenfél bal oldali tizenhatos csücskében megtorpan egy pillanatra, ekkor már Varga Roland elé érkezik, de őt könnyen kicselezi és passzol Stopiranak balra aki beadja a labdát, Funsho belefejel a labda Nikolic elé pattan aki bal lábal nem habozik egyenesen el lövi a labdát ami a kapu bal oldalán landol, 1-2. GÓÓÓL!!!!!!

Valljuk be ez egy szépen kivitelezett, fehérvári támadás volt, amit Somodi már nem tudott védeni.

Az idei  bajnoki szezonban,  a Fehérvár nem tudta legyőzni az MTK alakulatot, viszont a vendégeknél új edzői stáb érkezett ápr. 1.től Szabics Imre lett a vezetőedző munkáját Juhász Roland, és Torghelle Sándor segíti.

Szabics Imre első „fehérvári mosolya”,  a kupamérkőzésen.

 

65. perc Az MTK ezután próbálkozott, de csak kisebb helyzeteket tudott kialakítani, amik már a vendégek kapuja előtt a fehérvári csapat hárított. A mérkőzés irama a második fehérvári gól után visszaesett. A játék ezen részén már a sárga lap is villant a játékvezető Schön Szabolcsnak mutatott fel, majd Cseke is kapott egyet Funsho buktatásáért.

A MOL Fehérvár Nikolic góljával legyőzte az MTK és bejutott a döntőbe, ahol az Újpest lesz az ellenfele.

Az MTK fiatal alakulata nagyot küzdött és a tavalyi elődöntő vereség után ismét búcsúzott a kupasorozatból. Az MTK számára vigasz lenne, he a MOL Fehérvár lenne és az MTK 4. helyen végez, akkor Michael Boris alakulata is indulhat nemzetközi porondon.

CIKK/Szokodi L.

Michael Boris:

– „Nagyon csalódott vagyok. Az elején jól működött a taktika, sikerült is megszerezni a vezetést, sajnos a félidő vége előtt kiegyenlített a Vidi. Túl könnyen szerezte a gólt az ellenfél, ez nem fér bele. Mezei sérülése megnehezítette a dolgunkat, hiszen jelentősen csökkentek a variációs lehetőségeink. Be akartunk jutni” a Puskás Arénába. Gratulálok a Fehérvárnak a továbbjutáshoz”. nyilatkozta, Michael Boris, vezetőedző.

Szabics Imre:

Az első félidő első 10-15 percét nem úgy kezdtük, ahogy szerettük volna. Ami meglepett, hiszen a csapat a heti felkészülés alatt nagyo koncentrált volt, a gól után felébredtünk és utánna már úgy játszottunk, ahogy az elején elterveztük. A második gól után, amivel a vezetést is megszereztük, nagyon jól futtbaloztunk , azután viszont a sérülések miatt, arra törekedtünk ezt az eredményt meg tudjuk tartani . Nagyon büszke vagyok a csapatomra.- nyilatkozta Szabics Imre, vezetőedző

Fotó/Szokodi L.

MOL MAGYAR KUPA DÖNTŐ:

2021 05.03

ÚJPEST FC – MOL FEHÉRVÁR FC

 

 

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App