UEFA EB-CSOPORTKÖR „A”-CSOPORT

M
GY
D
V
LG
KG
GK
P
1. NÉMETORSZÁG
3
2
1
0
8
2
6
7
2. SVÁJC
3
1
2
0
5
3
2
5
3. MAGYARORSZÁG
3
1
0
2
2
5
-3
3
4. SKÓCIA
3
0
1
2
2
7
-5
1
UEFA LABDARÚGÓ  EURÓPA – BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG 2024 

Szokodi Academy Media az UEFA  labdarúgó – Európa-bajnokság hivatalos média partnere.

Mint ismert Marco Rossi a magyar válogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett a  kezdődő labdarúgó-Eb-re.

Fotó/ Szokodi László ( Marco Rossi a magyar válogatott szövetségi kapitánya.)

 

 – A keret összeállításánál a játékosok teljesítménye mellett minden más szempontot is mérlegeltünk, többet között azt is, hogy kik voltak részesei a 2023-as selejtezősorozatnak, melyen kivívtuk az Eb-részvételt – mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Emellett pedig kiugró teljesítményt egyetlen új játékostól sem láttunk, így új kerettag behívása emiatt sem volt indokolt. A harmadik kapus személyére viszont ki szeretnék térni külön is: Szappanos Péter tavaly egész évben velünk volt, és a sportszakmai teljesítményén túl kulcsembere volt a közösségnek, hatalmas szerepe volt a csapategység kialakításában, ezért döntöttem mellette. Tóth Balázs kitűnően teljesített márciusban, amikor velünk volt, és kétség sem férhet hozzá, hogy a jövőben fontos tagja lesz a magyar válogatottnak. Fiola Attila és Lang Ádám nemrégiben megsérültek, de kapcsolatban folyamatosan vagyunk velük, és úgy tudjuk, hamarosan egészségesek lesznek, ráadásul az Eb előtt két bő hetünk lesz meggyőződni a formájukról, és ha esetleg indokolt lesz, akkor tudunk még változtatni, hiszen vannak tartalékjátékosaink.

Forrás/ MLSZ

– A mi felkészülési időszakunk szerencsére hosszabb lesz, mint az ellenfeleinké – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Már május 27-én megkezdjük a munkát, míg a hivatalos FIFA-napok csak egy héttel  később kezdődnek. Ez a múltban mindig előnyt jelentett, bízunk benne, hogy ez ezúttal is így lesz. Két felkészülési mérkőzésünk lesz, június 4-én Írországban, 8-án pedig Debrecenben Izrael ellen, ezt követően pedig Németországban fogjuk befejezni a felkészülést, melynek során minden területre maximálisan kiterjed majd a figyelmünk. A plusz napok miatt a fizikai felkészítésre is jobban oda tudunk figyelni, bár ezt azért nem szabad túlzásba sem vinni, hiszen hosszú szezon végén érkeznek majd Telkibe a játékosaink.

A válogatott kerettagjainak többsége május 27-én kezdi meg a felkészülést Telkiben, Ádám Martin, Bolla Bendegúz, Gazdag Dániel, és Styles Callum azonban csak később csatlakozik a csapathoz. A válogatott június 3-án utazik el Dublinba, az Írország elleni felkészülési mérkőzés helyszínére, ahonnan a mérkőzést követő napon tér vissza Telkibe, majd június 8-án a debreceni Nagyerdei Stadionban játssza utolsó felkészülési meccsét Izrael ellen. Marco Rossi együttese az UEFA előírásainak megfelelően június 10-én utazik el Németországba, az Európa-bajnokság helyszínére, ahol június 15-én Kölnben Svájc, majd június 19-én Stuttgartban a házigazda Németország, június 23-án pedig Skócia ellen játssza le csoportmérkőzéseit.

A magyar válogatott mind a három Eb-selejtező mérkőzéséről ÉLŐ-ben tudósítok a helyszínről!

Szokodi Academy Media

A kerethirdetés alkalmával, az is  kiderült, hogy  ha Marco Rossi szövetségi kapitány javaslatát valamelyik válogatott játékosa nem veszi figyelembe, akkor úgy járhat , mint a mostani Eb-keretből száműzött  Németh András ( Hamburger SV )

„Nem lehet mindig alibizni, nem akarok alibiző játékosokat a keretbe!”

@nemzeti_sport

Marco Rossi bekeményített 🇭🇺⚽️🤯 #marcorossi #magyar #magyarvalogatott #foryou #fyp #magyartiktok

♬ original sound – Nemzeti Sport

 

 

„Novemberben mondtam neki, hagyja ott a Hamburgot, mert nem fog játszani” – mondta Németh Andrásról Marco Rossi a magyar válogatott sajtótájékoztatóján.

„Nem tudom, miért nem történt meg, nekem kényelmi megoldásnak tűnik ez. Amikor lehetőséget kapott, akkor sem tudott jó teljesítményt nyújtani. Azóta beszéltem az új ügynökével, hogy hallgassák meg a tanácsomat, mert nem véletlenül mondtam, hogy szüksége lenne klubváltásra. Ha megfogadta volna a tanácsomat, lehet, hogy most a keret tagja lenne, mert a lehetőség megvan benne, de valami hiányzik belőle, hogy a következő szintre lépjen, nem lehet mindig alibizni, nem akarok alibiző játékosokat a keretbe” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Forrás/ Nemzeti Sport

Fotó/ Szokodi László

♦Az bizonyos ha a számadatokat nézzük, akkor a szövetségi kapitány érvei teljesen elfogadhatók, hiszen András a német másodosztályban szereplő csapatában , eddig , 28 meccset nézve, mindössze 4-szer volt kezdő, 24 alkalommal csereként és az átlag  játszott percek száma, nem haladja meg a 20 percet , ez így tényleg gyenge.

♦Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni az ő játéktudása , helyzetfelismerése a pályán, sokkal jobb, mint a korosztályos válogatott csapattársaié , pl.: Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC), vagy Mocsi Attila (Rizespor).

Cikk/ Szokodi László

Mind a  három magyar válogatott Eb-csoportkör mérkőzéséről ÉLŐ-ben jelentkezek. Interjúk, edzések, csoportkör mérkőzések, egy helyen a Szokodi Academy Media hírportálokon.

Kövess be és szurkoljunk együtt a magyar válogatottnak.

Hajrá, magyarok!

 

UEFA LABDARÚGÓ  EURÓPA – BAJNOKSÁG NÉMETORSZÁG , 2024

A-CSOPORT
JÚNIUS 14., PÉNTEK

NYITÓMECCS:
21.00, München: Németország–Skócia ÉLŐ-ben!
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc ÉLŐ-ben!
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG ÉLŐ-ben!

JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG ÉLŐ-ben!

Borítókép/ Szokodi László

Szokodi Academy Media

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB- KERETE:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Szappanos Péter (Paksi FC)

Védők:

Balogh Botond (Parma)
Botka Endre (Ferencvárosi TC)
Dárdai Márton (Hertha BSC)
Fiola Attila (Fehérvár FC)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Orbán Willi (RB Leipzig)
Szalai Attila (SC Freiburg)

Középpályások:

Bolla Bendegúz (Servette FC)
Kata Mihály (MTK)
Kerkez Milos (AFC Bournemouth)
Kleinheisler László (Hajduk Split)
Nagy Ádám (Spezia Calcio)
Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC)
Nego Loic (Le Havre AC)
Schäfer András (Union Berlin)
Styles Callum (Sunderland AFC)

Támadók:

Ádám Martin (Ulszan Hyundai)
Csoboth Kevin (Újpest FC)
Gazdag Dániel (Philadelphia Union)
Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Szoboszlai Dominik (FC Liverpool)
Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

Tartalékok:

Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC)
Mocsi Attila (Rizespor)
Tóth Balázs (Fehérvár FC)
Vancsa Zalán (Lommel SK)
Vécsei Bálint (Paksi FC)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App