VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, EURÓPA, I”-CSOPORT, 7.FORDULÓ:

Magyarország – Albánia 0-1 (0-0)

Puskás Aréna, ZÁRT KAPUS, V: Carlos del Cero (spanyol)

Magyarország: Gulácsi P., Szalai A., Nagy Zs., Orbán, NEGO, -(Hahn J.83′), Nagy Á., (Kleinheisler 71′), Sallói D.,(Schön 59′), Szoboszlai D., Schäfer , Sallai R., (Vécsei,71′), Botka E,(Lang 83′).

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Albánia: Berisha, Ismajli, Kumbulla, Djimsiti,(Veseli,30′), Hysaj, Bare, Gjasula, Trashi,(Ivan B.86′),  Uzuni,-(Broja 66.), Cikalleshi,-(Manaj,66′), Cekici,(Bajrami )

Szövetségi kapitány: Edoardo Reja

Gólszerző: Broja 79′,

 

Sérülés miatt Fiola Attila, és Szalai Ádám nem kerülhetett be a válogatott keretbe.

A mérkőzés alakulása:

Négy helyen változtatott Marco Rossi az előző  Albánia elleni kerethez képest. A mérkőzést spanyol játékvezető vezeti, Carlos del Cerra Grande, asszisztensei: Roberto A., és Ingo P. Az albán válogatott keretben is négy helyen változtatott az előző magyar győztes mérkőzéshez képest, Edoardo Reja.

Fotó/Szokodi L.

A magyar válogatott, piros-fehér szerelésben lépett pályára.

Az első percek ismerkedése után kirajzolódott, hogy mind a két csapat a három pont megszerzésére törekszik.

10′ perc :– Albán támadás Bare kapja a labdát, majd passzol jobbra Hysajnak , ő beíveli a labdát, de Nagy Ádám tisztáz.

-Hazai pályán még nem kaptunk ki az Albánoktól, 4 meccs, 4győzelem.

12′ perc: -A magyar térfél bal oldalán Trashi kapja a labdát, majd leveszi, szöktetni próbálja magát, Nego közbelép, de az albán játékosnak van annyi ideje, hogy Negonak odapirítson. Ezért a megmozdulásért, egy laza sárga lappal is díjazhatta volna, a játékvezető az albán játékost, de nem történt semmi.

15′ perc: – Botka indítja Negot, aki az ellenfél tizenhatos  vonalában leveszi az arra  szálló labdát, majd  belepöccint, de a csúszva érkező Sallói nem tudta elérni a labdát, mert  az albán védő Sallói előtt tisztázni tudott.

 

16′ perc: -Schäfer egy kis lökéssel segített Gjasulának a tovább haladásban, de ezt a játékvezető, szabálytalanságnak ítélte meg.

Info: Albánia még nem szerepelt világbajnokságon!

20′ perc: -Magyar jobb oldali szöglet, amit Szoboszlai végez el. (A mérkőzésen ez az első magyar szöglet). A befele érkező labdára az albánok 7-es játékosa, Bare lecsap és kifejeli a labdát.

Az első huszonötperc játékát elnézve, az látszik, hogy a mieink sokpasszos játékkal akarnak helyzeteket kialakítani és abból valahogy gólt szerezni, az albánok, gyors és erő futballt játszanak és kisebb szabálytalanságokkal akarják megtörni a magyarokat.

26′ perc: – Szoboszlai az ellenfél bal oldalán a tizenhatos csücskétől srégan a partvonaltól pár méterről végzi el a magyar szabadrúgást, de kis ívben az albán játékos elé érkezik a labda. A hétközi válogatott edzésen, úgy látszott Szoboszlai jó formában van, a mérkőzés eddigi képét látva, mintha feszült lenne Dominik.

26’perc:  – Negonál a labda magasan beíveli a labdát, a tizenhatoson portyázó Szalai Attila fejjel tovább fejel, majd érkezik Berisha, aki előtt már összetömörültek a játékosok és szerencsétlenül ér földet. De az ütközésben az albán játékos sérülése súlyosabb lett, mint az albán kapusnak.

27’perc:  -Albánok kényszerű cserét hajtanak végre, Djimsiti sérülés miatt távozott, érkezik Veseli.

42′ perc: – Bare a saját térfeléről indítja Uzunit , aki  a magyar kapu tizenhatosán befele száguldva ellövi a labdát, ami nem csak Gulácsi mellett, a kapu mellett, távozik a pályáról. De les volt, így kifelé szabadrúgás. Mondjuk én nem értem ezt az új szisztémát, hogy csak akkor fújja be a játékvezető, a helyzetet, amikor  már végig ment az akció.

45’+3 perc: Botka becsúszását sárga lappal díjazta a játékvezető.( Cekicit buktatta, ami azt jelenti, hogy Botka az angolok elleni mérkőzésen, nem léphet pályára.)

45+3′ perc: Három percet hosszabbít a játékvezető, majd lefújja az első félidőt.

Elkezdődött a második félidő, és egyből egy magyar helyzet.

46′ perc:  -Jobb oldalt Nego kapja a labdát az ellenfél térfelén, aki rövid befele passzol Botkának, aki egyből befelé kanyarintja a labdát Sallóinak, ő egyből jobbal „pittyent” egyet a labdába, de a labda csöndesen, kigurul a pályáról. (Ha egy kis csavart tett volna, bele Sallói, akkor ez egy magyar gól lehetett volna.)

Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia játékosa, 3. válogatott mérkőzésen lépett pályára és pozitív, hogy védő játékosként jól teljesített eddig a mérkőzésen, védekezik és többször besegít a középpályán.

A mérkőzés ezen időszakában az látszik, hogy  mind a két csapat arra a pillanatra vár, amikor a másik bealszik és azt gyors kontrával gólt tudna szerezni.

 

58′ perc: -Egy eladott labdából indulhatnak az albánok, Kumbulla indítja, Uzunit aki rohanó léptekkel gyorsan Gulácsi kapuja elé érkezik, Willi Orbán próbálja a tizenhatos előtt megfékezni a száguldó Uzunit ,de nem éri be a magyar játékos Uzunit aki fordulásból jobbal lő, de a vele szemben álló Gulácsi magabiztosan védi a lövést.

HOPPÁ! Jó lesz odafigyelni mert ezek a kis albán kontrák nagyon  veszélyesek tudnak lenni.

59′ perc: Mi cserélünk Sallói helyére , Schön Szabolcs  érkezik.

59′ perc: – Az albánok szögletet  végeznek el ,a jobb oldalon. A befele érkező labdát kifejelik a mieink, de Trashi elé érkezik, lő, de a labda a kapu fölött viharzik el.

Schön gyorsaságát nem nagyon tudták az albánok megállítani, vagy csak szabálytalanul.

60′ perc: Gjasula sárgul be, egy Schön szabálytalanság után.

65′ perc: – Albán támadás bal oldalt Trashi Nego mellett beíveli a labdát, a magyar kapu elé, Uzuni a jobb oldali ötös vonalánál felugorva fejjel belefejel a labdába, de szerencsére pont Gulácsi kezébe.

Uzuni nagyon úgy néz ki, győztesen szeretné elhagyni a Puskás Arénát!

67′ perc: Kettős albán csere, Cikalleshi le, Manaj be. Uzuni le jön és azt is mondhatom, a Ferencváros játékosa jól játszott ezen a mérkőzésen, helyére, Broja érkezik.

Az első félidőben egy kiegyenlített mérkőzést láthattunk, de a második félidő eddig az albánoké.

71′ perc : Kettős magyar csere: -Sallai és Nagy Ádám helyére, Vécsei és Kleinheisler érkezik.

74′ perc: Az albánok 20-as számú játékosa Trashi, szabálytalankodik Negoval szemben, a játékvezető  szabadrúgást ítél nekünk, Trashi besárgul.

A szabadrúgást Szoboszlai végzi el a jobb oldalon. A befele érkező labdát egy albán játékos fejjel tovább csúsztatja, és a baloldali ötös sarok csücskébe érkező W.Orbán fejjel befelé fejeli az érkező Szalai lábbal röpül és jobb láb fejjel csak bele „ciccani” tud és a labda a kapufára vágódik. Ha az a „CICCANÁS” erősebb, akkor az egy magyar gól lett volna.

GÓÓÓL!

79′ perc:– Albán támadás alakul ki a jobb oldalt Broja megindul, Szalai Attila nem tudja kétszer sem szerelni érkezik Nagy Zs. is segíteni Szalainak, de Broja erőszakosabb és mind a két magyar játékos mellett el tudja rúgni úgy a labdát, hogy az Gulácsi mellett bemegy a kapuba, 0-1.

83′ perc: Mi cserélünk Nego lemegy , Hahn érkezik. Botka helyére Lang Á., érkezik.

86′ perc:  – Cserélnek az albánok is Trashi lejön, helyére Iván Balliu érkezik.

89’perc: -Kleinheisler megmozdulását a játékvezető sárga lappal jutalmazta.( Valljuk be ez sok mindent ért, de a sárga laphoz köze nem volt, úgy néz ki a játékvezető is elfáradt.)

90+5′ perc: Öt percet hosszabbít a játékvezető, amiből a gólszerző Broja, 2 percet pihent a Puskás Aréna gyepén.

A hosszabbításban próbáltunk helyzeteket kialakítani, de nem jött össze.

 

A spanyol játékvezető úgy dönt ennyi elég volt, és a hármas sípszó azt jelentette, hogy Albánia először tudta legyőzni, 1-0-ra,  a hazai pályán játszó magyar válogatottat.

Sok regenerálódásra nincs ideje a magyar válogatottnak, három nap múlva, Londonban a Wembley Arénában lép pályára az eddig százszázalékos angol válogatott ellen.

 

Borítókép/Szokodi László

2021 10.10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (FTC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország), Tamás Márk (Slask Wroclaw – Lengyelország)
Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Schäfer András (FC DAC 1904 – Szlovákia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (FTC)
Támadók: Hahn János (FC DAC 1904 – Szlovákia), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Varga Roland (al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App