Magyar válogatott: Vereség hazai pályán, Oroszország ellen.


MAGYARORSZÁG–Oroszország 2–3 (0–2)

 

Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Mariani (olasz)
Magyarország: 
Gulácsi – Bese, Lang, Orbán, Szalai A. – Sigér (Kalmár, a szünetben), Nagy Á. – Sallai R., Holender, Szoboszlai (Cseri, 82.) – Szalai Á. (Nikolics, 67.). 

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Oroszország: Sunyin – Fernandes, Szemjonov, Dzsikija, Kudrjasov – Ozdojev, Zobnyin, Ionov (Karavajev, 75.) – An. Mirancsuk (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Zsirkov, 57.).

Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov


Gólszerző: Sallai R. (62.), Nikolics (70.), ill. An. Mirancsuk (15.), Ozdojev (34.), Fernandes (46.)

 

 

 

A Nemzetek Ligája második játéknapján az orosz válogatott 46 perc után már 3-0-ra vezetett a Puskás Arénában, de a magyar csapat nagyot küzdött a második félidőben, és 2-3-ra felzárkózott, a döntetlent érő találat viszont elmaradt.

A Nemzetek Ligája-csoportunk első fordulójának két győztese, a törököket 1-0-ra legyőző magyar és a szerbek ellen 3-1-re diadalmaskodó orosz együttes a Puskás Arénában mérte össze erejét vasárnap este. A törökök elleni győztes csapathoz képest Marco Rossi szövetségi kapitány csak egy helyen változtatott az oroszok ellen: a kisebb sérüléssel bajlódó Fiola Attila helyét a Törökországban még hiányzó Bese Barnabás vette át (az oroszok ugyanekkor három pozícióban változtattak a szerbek elleni meccshez képest).

A mieink hadrendje sem változott, három belső védővel és két csatárral álltunk fel a találkozón, amely előtt Marco Rossi bátor, harcos játékot kért csapatától. Nem is illetődött meg a magyar válogatott, viszont az már az első percekben látható volt, hogy az orosz csapat jóval keményebb ellenfél, mint a török volt csütörtökön. A vendégek már a mieink térfelén nyomás alá helyezték játékosainkat, így hiába birtokoltuk többet a labdát, nem tudtunk kibontakozni támadásban, a vendégek játszottak  veszélyesebben. Egy labdaszerzést követő gyors kontra végén már az 5. percben kialakítottak egy ziccert, de ezt Mirancsuk kihagyta, közelről a bal kapufa mellé lőtt.

Marco Rossi a szünetben az első félidőben sárga lapot begyűjtő Sigér Dávid helyére Kalmár Zsoltot küldte pályára (Sigér a törökök ellen is kapott egy sárgát, ezért a következő Nemzetek Ligája-mérkőzést kihagyja, viszont a bolgárok elleni Eb-pótselejtezőn pályára léphet).

A második félidőt rosszul kezdtük, a 46. percben az első orosz támadásból gólt kaptunk, egy tisztára játszott akció végén Fernandes lőtt a hálóba (0-3). A magyar válogatottat demoralizálhatta volna a harmadik találat, de nem ez történt: a félidő első tíz perce után látványosan feljavult a támadójátékunk, és a 62. percben egy látványos góllal szépítettünk. Orbán a felezővonal közeléből emelte a jobb oldalon helyezkedő Kalmárhoz a labdát, ő egyből továbbtette a kiugró Sallainak, aki a kifutó kapus fölött, 11 méterről az üres kapu közepébe emelt (1-3).

A gól után Nikolics Nemanja állt be Szalai Ádám helyére, és három perccel később megszerezte a második magyar találatot: Bese fejelte át elé a labdát a jobbösszekötő helyéről, ő pedig közelről, kapásból a hálóba helyezett (2-3). A hátralévő időben a magyar csapat veszélyesebben játszott ellenfelénél, kapuja elé szorította ellenfelét. Marco Rossi pályára küldte a debütáló Cseri Tamást is, ám hiába alakítottunk ki lehetőségeket, az egyenlítés nem jött össze: az oroszok egy gólt megőriztek előnyükből, és begyűjtötték a három pontot.

Forrás: www.mlsz.hu

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉSE:

EB-PÓTSELEJTEZŐ MÉRKŐZÉS:

Október 8.: Bulgária – Magyarország

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA
NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)

Október 11., 20.45: Szerbia–Magyarország
Október 14., 20.45: Oroszország–Magyarország
November 15., 20.45Magyarország–Szerbia
November 18., 20.45
Magyarország–Törökország

A bejegyzésben látható fotó: www.mlsz.hu 

 

Képgaléria, a magyar válogatott edzéséről:

Fotó/SZAMY

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App