– Szeptemberben kezd  a válogatott , a  Nemezetek Ligájában, majd az EB – részvételért is csatázik, időpontok.

 

 A Magyar Labdarúgó- válogatottra elég erős nyitány vár ősszel.  A  magyar válogatott, a Nemzetek Ligájában szeptember 3-án kezdi meg szereplését. A  mieink a „B” divízióban Törökország ellen lépnek pályára idegenben.

A Nemzetek Ligája csoportbeosztása

A magyar válogatott menetrendje:
Szeptember 3., 20.45: Törökország–Magyarország
Szeptember 6., 18.00: Magyarország–Oroszország
Október 11., 20.45: Szerbia–Magyarország
Október 14., 20.45: Oroszország–Magyarország
November 15., 20.45: Magyarország–Szerbia
November 18., 20.45 : Magyarország–Törökország

 

 

Marco Rossi:

– „Nagyon örülök, hogy immár tudjuk, mikor játsszuk a következő tétmeccseinket .  És annak is örülök, hogy tíz hónap szünet után nem az idei legfontosabb meccsünkkel, a Bulgária ellenivel kezdünk. Ugyanakkor a hosszú kihagyás ellenére azonnal tétmeccs következik szeptemberben, ami azt jelenti, hogy ha bármilyen új dolgot szeretnénk kipróbálni a bulgáriai meccsre készülvén, azt csakis élesben tudjuk megtenni. Izgalmas kihívás lesz ez mindannyiunk számára.”

Majd így folytatta, a szövetségi kapitány:

– A keret összeállítása még a szokásosnál is nehezebb lesz idén ősszel, hiszen vannak játékosaink, akiknek jelenleg nincs csapatuk vagy nem kezdők rendszeresen a klubjainkban és még az is kérdés sok esetben, hogy az adott bajnokság mikor indul újra – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Ebben a helyzetben kiemelten érvényes lesz azon válogatási elvem, hogy csak olyan játékosokat hívok meg, akik fizikálisan csúcsformában vannak, mert a nagyobb meccsszám miatt csak nagyon minimális időnk lesz a felkészülésre, illetve ami lesz, azt emiatt kizárólag taktikai felkészülésre kell felhasználnunk. Emellett októberben és novemberben egész biztos, hogy a megszokottnál nagyobb játékoskerettel fogunk dolgozni, hiszen az egy időszakon belüli plusz egy mérkőzés extra megterhelést és sérülésveszélyt is jelent. 

Forrás: www.mlsz.hu

 

Milyen lesz az őszi szereplés a válogatottnak az nagyban befolyásolja , hogy Dzsudzsák Balázs az Emirátusokból márciusban, a járvány miatt hazatérve kapta a hírt, Pedro Emanuel , a al -Ain FC, vezetőedzője nem számít rá a következő szezonban, erről már egy előző hírben beszámoltunk link itt: Dzsudzsák Balázs cikk és a válogatott csapatkapitányának lesz-e csapata, vagy mennyire tud formába lendülni. Ami jó hír viszont, Szoboszlai Dominikot, a járvány egy picit sem hatotta meg. Fontos gólokat szerez a Red Bull Salzburg csapatának , és gólpasszokkal segíti csapattársait.

Cikk itt: Szoboszlai Dominik cikk                                                                  

A válogatott az EB- részvételért is még harcban van, mivel a járvány miatt márciusban elhalasztott mérkőzések új időpontjai:

Okt. 8-án Bulgária – Magyarország mérkőzés győztese, az Izland – Románia párharc győztesével csap össze és ez már az EB kijutást jelenti a győztes csapat számára.

 

Cikk/SZAMY:Szokodi L.

 

Képgaléria:

Fotó/SZAMY:Szokodi L.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App