„Sziasztok”- így köszöntette a magyar válogatottba érkező Nego a többieket.

 

 

Nego 2019. február 14-e óta magyar állampolgár, de eddig azért nem léphetett pályára a magyar nemzeti együttesben, mert korábban szerepelt tétmérkőzésen a francia U19-es és U20-as válogatottban is, ez pedig kizáró ok volt az országváltáshoz. A játékos előtt a múlt héten nyílt meg a lehetőség arra, hogy a magyar válogatottban szerepeljen, miután a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség enyhítette a honosításra vonatkozó szabályait.

 

A MOL Fehérvár FC francia származású játékosa a nemzeti csapat hétfői edzése előtt azt mondta, boldog volt, amikor Marco Rossi szövetségi kapitány meghívta a válogatottba, és nagy megtiszteltetés lesz számára, ha pályára is léphet. Újságírói kérdésekre így nyilatkozott a játékos:

„Nyilván nagy motivációt jelet, hogy kijutás esetén akár a világbajnok franciák ellen is pályára léphetnék, ugyanakkor egyelőre csak a csütörtöki mérkőzésre figyelek, én is és a csapat is” – fogalmazott a szélső védőként és középpályásként is bevethető labdarúgó.
Elmondta, a taktika betartása mellett eltökélt játékra lesz szükség az idegenbeli összecsapáson.
A Szoboszlai Dominik kényszerű távolmaradására vonatkozó kérdésre úgy felelt: bár a középpályást remek játékosnak tartja, nélküle is jó és erős válogatott a magyar.
„Apró részleteken fog múlni a siker, nyilván szeretnék játszani, de egyelőre nem tudom, lehetőséget kapok-e a szövetségi kapitánytól” – jelentette ki Nego, aki elmondása szerint a három- és a négyvédős rendszerben is jól érzi magát.

SZIASZTOK! – Nego Loic

– Nagyszerű érzés volt első alkalommal csatlakozni a válogatotthoz, és találkozni a csapattársakkal, akik nagyon kedvesen fogadtak – fogalmazott a válogatott egyik újonca, Nego Loic.  Persze a vidis csapattársaimra még egy kicsit jobban támaszkodom, de mindenki nagyon segítőkész velem szemben, már fél nap után is egyértelmű számomra, hogy egy nagyszerű közösségbe kerültem. A védelmet tekintve érdekes lehet majd Willi Orbánnal és Gulácsi Péterrel együtt játszani, ami nagyon hasznos lehet számomra, hiszen ők egy erősebb bajnokság topcsapatában játszanak, így egész biztos, hogy sokat fogok majd tanulni tőlük. A legfontosabb azonban az lesz a Bulgária elleni mérkőzésen, hogy pontosan betartsuk a szövetségi kapitány és a szakmai stáb utasításait, és kövessük mindazt, amit előre eltervezünk.

Nego, a MOL Fehérvár csapatával a BL-ben két éve már találkozott a bulgáriai Ludogoreccel, de elmondása szerint, ez a válogatott szempontjából, a  mostani mérkőzés egészen más lesz

– Természetesen azok jó emlékek, de egy válogatott mérkőzést nem lehet összehasonlítani egy klubmeccsel. Egy nemzeti csapat mérkőzései teljesen mások – mondta Nego. – A mostani helyzet, hogy egyes játékosok a világjárvány miatt nem lehetnek itt velünk vagy nem lehetnek végig velünk, mindenkinek rossz, de természetesen így is mindent meg kell tennünk, hogy elérjük a célunkat és megoldjuk a feladatunkat. Az viszont összességében jó dolog, hogy a szurkolók valamilyen mértékben visszatérhetnek a stadionokba, hiszen az ő jelenlétük mindig pluszt jelent. Most ugyan éppen a mi drukkereink nem lehetnek még ott a meccseken, de ami most nekünk hátrány, az novemberben számunkra lesz előny.

 

„Azt még nem tudom, hogy Marco Rossi számol-e velem a bolgárok ellen, nem beszéltünk még erről, de nagyon boldog lennék, ha így lenne. Leginkább a védelem jobb oldalán érzem magam otthon, de ott játszom, ahol a kapitány számít rám.”- nyilatkozta Nego Loic

 

 

SZAMY: részlet, Nego Loic első nyilatkozata a magyar válogatott színeiben.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App