Diagram/SZAM:Szokodi L., Forrás adatok: Johns Hopkins CSSE

 

 

Benjamin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke a héten újabb korlátozásokat jelentett be, az ünnepre való tekintettel kijárási tilalom lesz, a koronavírus- járvány miatt.

2020. 04 10. 10:39

  • Jeruzsálemben idén nincsenek zarándokok és turisták az utcákon, a szokásos több ezres tömeg helyett csak néhány ferences papi méltóság járja végig Jézus szenvedésének útját, a via dolorosát, az óvárosban a Golgotához vezető kilenc stációt, majd a Szent sír bazilikában az utolsó öt stációt a Szent Sírig.
    A Szent Sír Székesegyházat március 25-én bezárták, de a misék időtartamára megnyitják a súlyos fakapukat. Mindössze hat papi méltóság fogja megtartani a nagypénteki szertartásokat a járványügyi előírások követésével, azonban mindent élő közvetítésben figyelhetnek a hívők az interneten szerte a világban.
    A Szent Sír templomát utoljára 1349-ben zárták be hosszabb időre a nyilvánosság elől, amikor Jeruzsálemben is lábra kapott a pestis.
    Izraelben pénteken enyhítettek a szigorú pészahi korlátozó rendelkezéseken,  reggeltől ismét lehet közlekedni a települések között, és dolgozhatnak a létfontosságú munkahelyeken a korábban engedélyezett korlátozott módon, az emberek közötti legalább kétméteres fizikai távolság biztosításával.
    A különösen fertőzött ultraortodox Bné Brak város egy hete tartó zárlatát meghosszabbították újabb öt nappal, de péntektől könnyítéseket vezettek be: a másfelé dolgozók elhagyhatják a várost, de más célból továbbra sem távozhatnak az ott élők  településükről.

MTI

 

  •  A helyzet azért is aggasztó, mivel az ortodox zsidók, még mindig együtt imádkoznak és tanulnak, és nem tartják be a korlátozási tilalmakat és a pészah, (zsidó húsvéti ünnep), alatt nem akarnak karanténban tartózkodni.           

 

 

Fotó:SZAM:Szokodi L.

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App