FRANCIA FÉRFI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG

Az elmúlt hétvégén, vasárnap kora délután a párizsi Rolland Gaross pálya adott otthont a kosárlabda szerelmeseinek, ahol a Paris kosárlabda csapata a AC Monaco együttesét fogadta. A Monaco hat győzelemmel érkezet Párizsba a Rolland Garros pályára a kihívó fővárosi párizsi csapat ellen. A mérkőzést a vendég Monaco  nyerte 95-91-re. A szerb vezetőedző Sasa Obradovic a Monaco vezetőedzője beszélt, milyen számára Monacó.

Paris – AC Monaco 91 – 95

Párizs, Stade Roland Garros

( 16-10, 23 – 30, 29 – 33, 23 -22)

Paris: Kyle Allman ,18, Killian Malwaya (0), Tyron Wallace (18), Amar Gegic ( 2), Ismael Kamagate (2), Gauthier Denis ( 9), Mohamed Diawara (0), Dustin Sleva (C) (0), Juhann Begarin ( 28), Axel Toupane ( 14)

Vezetőedző: WillWeaver

AS Monaco: Elie Okobo ( 7), John Brown III ( 5), Jordan Loyd ( 11), Jaron Blossomgame (9), Yoan Makoundou (7), Ambroise Couture (0), Alpha Diallo (6), Adrien Moerman (C),(17), Yakuba Ouattara (0), Matthew Strazel (4), Mike James (29).

Vezetőedző: Sasa Obradovic

Fotó/ Szokodi László

Sasa Obradovic

 

 

Sasa Obradovic tavaly márciusban érkezett Monacóba, hogy átvegye a Roca Team gyeplőjét. 2018-ban az év edzőjének választották az EuroCup-ban, miután az orosz Lokomotiv Kuban csapattal a verseny döntőjébe jutott, korábban háromszoros Európa-bajnok és Jugoszláviával világbajnok is volt. 

– Hogy találod az életet Monacóban?
Mióta megérkeztem, nagyon jól éreztem magam. Ha kosárlabdaedző vagy, készen kell állnod arra, hogy bárhol dolgozz. Gyakran kell mozognod, minden új élménnyel új helyeket fedezned fel, így ritkán jut időd teljesen kipakolni a bőröndödet! De bevallom, gyorsan otthon éreztem magam itt. A klub és a szurkolók meleg fogadtatásban részesítettek. Ez arra késztet, hogy itt végleg letelepedjek! Fontosnak érzem magam Monacóban, és szeretnék valami érdekeset építeni.

– Mi a szokásos rutinod?
Már megvannak a kedvenc helyeim. Szeretek megiszok egy kávét Fontvieille-ben edzés előtt, ez a rutinom része. Nem messze van a stadiontól, és szeretem a helyi hangulatot abban a kerületben. Amikor kint étkezem, szeretek különféle éttermeket kipróbálni, és minden alkalommal felfedezni valami újat. De bevallom, megszoktam: szeretek visszamenni az Avenue 31-re és a Gaiára.

– Tapasztalata szerint mitől különleges Monacó? 
Monaco nyilvánvalóan az egyik legszebb hely a világon, ezt mindenki tudja! A karrierem sok különböző helyre vitt, és határozottan ez a kedvencem. Azt szeretem benne, hogy mindig van mit csinálni, ugyanakkor mindig békés. Ez egy nagyon pihentető hely, és könnyű sétálni a Hercegségben anélkül, hogy a világgal foglalkozna. boldog vagyok itt!

– Hogyan alakul eddig a Roca Team szezonja?
Eddig megfeleltünk a klub és a szurkolók elvárásainak. Érezzük a nyomást, és ez pozitív, mert fontosnak és hasznosnak érzi magát. A csapatom úgy megy a pályára, hogy minden meccset megnyerjen, és ez az, amire szüksége van, ha olyan célokat tűz ki maga elé, mint az Eurokupa megnyerése.

– Mi jut eszébe, ha a monacói sportra gondol?
Az a benyomásom, hogy Monaco szinte minden sportnak a helye. Szeretek teniszezni, és tavaly elmentem egy meccsre a Rolex Monte-Carlo Masters-en, mivel Novak Djokovic honfitárs! Nincs annyi lehetőségem követni az AS Monaco Football Clubot, mint rendszeresen, de szeretek stadionba járni. És persze ott van a Forma-1, ami egy hihetetlen esemény. Annyi más dolog van még, amit szeretnék csinálni, csak nincs elég időm!

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App