A női váltók küzdelmével megkezdődött hétfőn az öttusázok idei budapesti világbajnoksága, ami egyúttal olimpiai kvalifikáció a jövő évi tokiói olimpiára.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédében kiemelte, a kormány maximálisan támogatja a magyar öttusa sportot. Hiszen ez az a sport, amelynek, nagyon szép hagyományai, és eredményei vannak.

A kormányzat nemzetstratégiai ágazattá nyilvánította a sportot, nagyon fontos számunkra, hogy minél több sportág kiemelt világeseményét hozzuk el Magyarországra. Az áprilisi asztalitenisz-világbajnokságot nyáron a vívó-, majd a kajak-kenu kvalifikációs világbajnokság követte. Nagy öröm számunkra, hogy egy újabb tradicionális magyar sikersportban rendezhetünk kiemelkedő fontosságú világversenyt. ”  – mondta Szabó Tünde.                            

               „Ami a várakozásokat illeti, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy generációváltás zajlik a hazai öttusában, az utánpótláskorú versenyzőknek szüksége van még pár évre, hogy beérjenek a felnőttmezőnybe. Az élversenyzőinket sérülések, betegségek hátráltatták a felkészülés során, az előzményeket figyelembe véve pontszerző helyet és tisztes helytállást várok a magyar csapat tagjaitól” – mondta Bretz Gyula.

   Fotó: Szokodi L.

Cikk: Szokodi Academy média

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App