Radivojevics egyedül kevés volt

MOL-Pick Szeged – SG Flensburg-Handewitt 24-24 (12-12)

 

Ismét hazai pályán játszott a MOL-Pick Szeged Csapata a VELUX EHF Bajnokok ligája harmadik fordulójában. Eddig 1 hazai győzelem és egy idegenbeli vereség a Csapat mérlege. A Vendégekről annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy csütörtökön még a Bundes Ligában játszottak – ahol kikaptak – tegnap csak a késő esti órákban érkeztek Szegedre, edzni már nem edzettek a mérkőzés előtt. A két Csapat közel egy évvel ezelőtt, 2018.10.14-én egymás ellen az Újszegedi Sportcsarnokban.

Az első félidőt a Szeged kezdte, de Maqueda (5) lövését védte Buric (1). A válasz azonban gyorsan jött. A 4-dik percben egy hatalmas kínaival egyenlített a hazai csapat. BodóRadivojevic akciójából, majd Mikler (16) is védett.

A gyors játékot a hazaiak remeg védelme lassította, Bombac (44) és Maqueda pontatlan lövései miatt a 9-dik percben 3-5 volt az állás. 9:28-nál Pastor Mester időt is kért.

A mai nap a kínai figuráé a MOL-Pick Szegednél – Canellas (14) – Maqueda mutatott be egy újabbat, így 5-6-ra zárkózott a hazai csapat.

A vendégek támadása hétméterest ért, melyet nem sikerült érvényesíteni, azonban a másik oldalon Radivojevics harcolt ki hétméterest, melyet be is lőtt, immáron harmadik gólját szerezve.

17:41-nél újra átvette a vezetést a Szeged 8-7.

18:52 – időt kértek a Vendégek

A második félidő Vendég támadása nem jutott el a kapuig, melyből Stepancic (7) volt eredményes. Két újabb labdaszerzés, eredménytelen támadás.

A gyors játéknak, pontatlanságnak és a figyelmetlenségnek köszönhetően a 39-dik percre 16-16 volt az állás. Mind a két oldalon kihagyott helyzettel.

41:47-nél időt kért a Flensburg 17-16.

Kihagyott helyzetek mind a két oldalon, fej-fej mellett a két csapat.

54:35-nék időt kért a Szeged 22-22. A gólcsendet Bombac törte meg.

59:00-nál ismét időt kért a Mister 24-24.

59:41-nél a Flesburg is kikérte idejét. A Szurkolók buzdítása elnyomtat a sípszót. A játékidő lefújását követően, még egy szabaddobást kapott a vendég Csapat, melyet nem talált a kapuba, megakadt a sorfalban.

Radivojevics biztos játékával és Mikler védései végül a találkozó döntetlennel zárult. Két hét múlva az Aalborg Handbold otthonában lép újra a BL-ben pályára a MOL-Pick Szeged.

 

#hajrászeged #csakelőre

 

 

 

 

 

Így értékelték az eredményt:

 

Maik Machmulla (SG Flensburg Handewitt vezetőedzője) – nagyon jó érzésekkel távozik, játékosai jó teljesítést nyújtottak, sikerült Őket kizökkenteni a hétközi vereség lehangoltságából. Örül, hogy minden játékosának tudott lehetőséget adni. Támadásban nyugodtan játszottak, a végjátékban egy

Juan Carlos Pastor (MOL-Pick Szeged vezetőedzője) – nagyon nehéz meccsi volt ez a mai, kellett egy kis idő, mire a védekezésünk beilleszkedett az Ő támadásukba. A kulcs az első félidőben az volt, hogy 3 gólós vezetésünk végül egyenlítéssel zárult, így felzárkóztak. Ez a második félidőre is elmondható volt, könnyű gólokat nem tudtunk érvényesíteni. Az egy-egy gólos előnyünket nem tudtuk megtartani. A mai nap végére 4 ponttal számoltunk a BL-ben, 3 van, elégedett, hosszú idő van még. Hogy hiányozni fog-e ez az egy pont azt most nem tudja megmondani, de aszerint a filozófiát kell tovább vinni, amit eddig is, a következő meccsre kell felkészülni és koncentrálni. Gratulál az Ellenfélnek.

„Miben fejlődhet a Csapat a Aalborg elleni meccsre” – újságírói kérdésre elmondta, a szeptember elég nehéz volt a Csapatnak, sok sérülttel, de folyamatosan épülnek fel a játékosok és egyre erősebb a Csapat.

Marius Steinhauser (SG Flensburg Handewitt jobbszélső) – nagyon örülnek ennek az egy pontnak.

Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged beálló) – csalódott, hogy pontot vesztettek, nem tudtak eredményesek lenni a kapus ellen. Annak azonban örül, hogy nem pont nélkül távoznak.

Fotó: Szokodi L.

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA 
 1. Paris SG (francia) 3 3 92–76 +16 6
 2. Flensburg (német) 3 2 1 75–67 +8 5
 3. Barcelona (spanyol) 3 2 1 109–71 +38 4
 4. Aalborg Handbold (dán) 2 2 64–44 +20 4
 5. MOL-PICK SZEGED 3 1 1 1 80–82 –2 3
 6. Elverum Handball (norvég) 3 3 65–85 –20 0
 7. Celje PL (szlovén) 2 2 45–70 –25 0
 8. PPD Zagreb (horvát) 3 3 68–103 –35 0

Cikk: Academy média

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App