A Magyar Kultúra Napján kapott kitüntetést Goda Kata, művészeti vezető

Idén a Szent-György Albert Agórában rendezték meg a Magyar Kultúra Napja díszünnepséget.
Goda Kata, a Tiszavirág Néptáncegyesület alapító tagja, és azóta is meghatározó tagja, és oktatója.
Férjével, Tóth Gáborral, számukra nem csak a néptánc tanítása fontos nagy jelentősége van, hogy a gyerekek mozogjanak, kapcsolatokat építsenek, és a néptáncban szerzett tudásukat vigyék magukkal a nagyvilágba, és érezzék, ide bármikor jöhetnek.
Sok munka van egy majdnem négyszáz fős egyesület életében ahol a néptánc mellett, a fiataloknak táborozást, és hazai, és külföldi versenyekre kapnak felkészítést.
Kata sokszor nem csak, mint, oktató, hanem mint, édesanya is gondozza az gyerekek lelkét. Munkássága példaértékű, amiért idén Kölcsey-érmet kapott.

Goda Kata:
– „Kölcsey-érem… Előtte és azóta is ízlelgetem…mit is jelent…bizalmat…megerősítést…hitet…felelősséget…ajándékot…

Ajándék…
A mai világban rendkívüli kihívás egy közösséget életben tartani, adja Isten gyarapítani.
Hit…
A mai világban, amikor kontrollálhatatlan mennyiségű inger éri a gyerekeket, a fiatalokat, ez csak akkor működhet, hogyha nagyon értékes tápanyaggal teli magvakat vetnek el és hisszük, hogy szárba szökken…
Bizalom és felelősség…
Ezek a kis magvak azoktól a szülőktől ilyen értékesek és tartalmasak, akik még kitartanak az erkölcsi és morális értékek fontossága mellett, akik kitartóan és büszkén hordják gyermekeiket, mert tudják, hogy amit ők otthon adnak, az ebben a közösségben biztosan megerősítésre talál….

hálás vagyok, hogy adhatok… hálás vagyok, hogy van kinek adnom… hálás vagyok, hogy van mit adnom… hálás vagyok, hogy megtehetem… hálás vagyok, hogy VANNAK hozzá TÁRSAIM…
Hálás vagyok a szüleimnek, a gyerekeimnek és a férjemnek!
Erre gondolok, amikor eszembe jut, hogy 2020.januar 22.napján a Magyar Kultúra Napján Kölcsey-érmet kaptam.”-nyilatkozta a Szokodi Academy Media-nak.

Fotó: Goda Kata/Facebook

CIKK:SZAM/Szokodi László
Friss hírek:www.szokodistyle.hu

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App