Francia labdarúgó-bajnokság

Fotó/ Szokodi László

Az elmúlt időszakban a PSG otthonában elléggé feszült lett a légkör, mivel a „Nagy Neymar-Mbappé”, barátság úgy néz ki megszakadt és habár tisztelik egymást a játékosok, a nagy eddigi „szerelem”, szertefoszlott. Ami viszont furcsa, hogy a nagy szakadás, mind a két játékost megviselte, még ha ezt a két sztárjátékos nem is mutatja ki, annyira.

– Se veled, de lehet nélküled! , így lehetne azt leírni, amire senki sem gondolt, hogy Mbappé hamarabb távozzon, mint a brazil válogatott játékos.

Amint azt a „Marca” kedden elárulta, Kylian Mbappé januárban távozni szeretne a PSG-től. Az elmúlt napokban elégedetlenségét fejezte ki a terepen betöltött szerepével kapcsolatban., olvasható a L’Équipe francia sportnapilapban.

 

Mit is jelent ez valójában?

Kylian Mbappé hozzáállása egyre kevésbé hagy közömböst a PSG-n belül és az öltözőben, ahol úgy tűnik, hétről hétre jobban elszigeteli magát.

 

Közvetlen kapcsolata lehet a köztársasági elnökkel, „hogy olyan fontos legyen az ország számára”, ahogy ez utóbbi jelentette neki, Kylian Mbappé egyre jobban idegesíti a fővárosban. A télen való távozás iránti vágyának közelmúltbeli felfedése a klub egyre nagyobb része iránta érzett hálátlanság érzésének paroxizmusát jelentette, amelyhez a szerződéshosszabbítás aláírása óta a mindenhatóság benyomása is hozzáadódik, ami egyre kevesebben hagy közömböst. alkalmazottak és játékosok. Bár a világbajnoknak az új PSG-projekt „szíve” kellett volna lennie , a vezetők szerint gondot okozhat, ha nem javul a kapcsolata másokkal., olvasható a napilapban.

Fotó/ Szokodi László

 

A háttétben azért van, vannak meghatározó K.Mbappé-t kedvelő személyek, akik, a  francia politikai Elit-be tartoznak és  nem szeretnék, ha a francia válogatott játékosa távozna a csapattól. Azért sem, és ezzel már még többen azonosulnak, ha a PSG megnyerné idei,   Bajnokok Ligája-trófeát azt K.Mbappé-val tetszetősebb lenne, mint akármelyik PSG-játékossal. Ami a két játékost illeti a pályán is látszik a feszültség, hiszen ha Neymarnak, vagy Mbappé-nak, akkor mind a kettő, de főleg Neymaron látszik jobban a kirohanás és akkor nincs egy játékosnak sem menekvés. Erre volt, hasonló példa amikor nemrég,  barátságos válogatott mérkőzést játszott Brazília-Tunézia csapata ellen és , amikor is Neymar addig-addig kötekedett a tunéziai játkossal, D.Bronnal , míg végül a tunéziai játékost állította ki a játékvezető, úgy, hogy Neymar akkora mafflást adott a nyakára, hogy én halottam a csattanást, a játékvezető nem és ha nem előttem történik ezt el sem hiszem. Igaz azon a mérkőzésen külön játszott a két sztár, de a Benfica elleni találkozón hasonló módon viselkedett a brazil válogatott játékos, mondjuk cserébe a Benfica játékosai nem kicsit osztották is Neymart, „kölcsön kenyér visszajár”, mondhatnánk.

Fotó/ Szokodi László

Viszont a „Kis Kedvenc”, Mbappé aki eddig a nagy üdvöske volt, most úgy néz ki a szakadék között lebeg, a tavalyi Real Madrid visszautasítást követően biztos, hogy oda nem igazolna, és ezt nem a spanyol klub vezetősége mondja, hanem a madridi szurkolók, akik nagyon megorroltak a francia játékos viselkedésére, ahogy kezelte a tavalyi Real Madrid meghívását. Bár két jó barátja van a klubnál A.Hakimi és úgy tűnik S.Ramos-al is jó kapcsolatot egyenget Mbappé.

Amikor még, Neymar-Mbappé szétválaszthatatlanok voltak, mondjuk az a PSG csapat  számára is jó volt. Az hogy  ez a buborék, szétpukkadt, egyre több a feszültség lett a vezetőség és a játékosok között, ami úgy néz ki visszafordíthatatlan, és ez  azzal járhat, hogy a sztárok közül valakinek, vagy az is lehet, hogy több meghatározó játékos fog idő előtt távozni a francia klubtól, ami azt is jelentené a klub számára, az áhított BL-trófea, idén  is csak egy álom lesz.

Cikk/ Szokodi L.

UEFA Európa -liga csoportmérkőzés

Ferencvárosi TC – Crvena zvezda 

A mérkőzés ÉLŐ-ben a Szokodi Academy Media oldalon.

10.13 Csütörtök 21:00 Groupama Aréna

Francia kosárlabda bajnokság

10:16 15:00 Párizs – Monaco 

Francia labdarúgó-bajnokság 

10.16 PSG – Marseille 

Párizs , Parc des Princes 20:45

Borítókép/ Szokodi László

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App