FRANCIA I., OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG , LIGUE 1.

  • A francia labdarúgó -bajnokság 3., fordulójában a PSG idegenben páholta el, 7-1-re a Lille csapatát és ezzel a szezon harmadik győzelmét könyvelhette el a fővárosi csapat, úgy, hogy 17 gólt lőtt és csak 3-at kapott  és jelenleg, simán vezeti a francia bajnokságot.

 

A PSG csapatának, az elmúlt tíz, Ligue 1., szezonban megszerzett pontszám, grafikonon ábrázolva.

Statisztika:

 

 

 

 

 

 

A Lille elleni találkozóra  K.Mbappé a rikító sárga cipőjében lépett pályára és három parádés gólt szerzett,  rögtön az első percben.

Összefoglaló

A mérkőzést a vendég szürke mezben pályára lépő PSG csapata kezdte. A harmadik PSG passzt követően,  K.Mbappéhoz került a labda,  aki nem habozott a tizenhatos középső vonalánál a kiérkező Leonardo felett átívelte a labdát, 0-1. A következő PSG- gól,  L.Messi nevéhez fűződött, aki a felezővonaltól megindulva egy passz jobbra majd visszakapja a labdát, amit egyből balra passzol N.Mendesnek, aki visszapasszolja a labdát Messinek aki a kapu közepéhez érve kb., hét méterről a jobb alsóba gurítja a labdát, 0-2. A félidő előtt A.Hakimi is betalál, 0-3. A félidő lefújása előtt Neymar kap egy álomlabdát L.Messitől, aki nem habozik sokat a jobb alsó sarkba zúdítja a labdát, 0-4. Az első félidő négy gólos PSG előnnyel zárult. A második félidőben a fővárosiak Neymar és Mbappé két góljával megszerezték a hét gólt, amire a hazai csapat egy szépítő találattal tudtak csak válaszolni, 1-7. A nagyarányú PSG nem meglepő, hiszen az ezt megelőző mérkőzést is a PSG nyerte akkor, 5-1-re tudtak győzni hazai pályán. Látszik hogy forradalomra készül a PSG csapat, amit a nyáron a katari vezetőség előterjesztett a csapat számára és ez a szezon első három mérkőzésén kezd látszani.  Ebben nagy szerepe van a három sztárjátékosnak, MNM, azaz Messi, Neymar, Mbappé, akik úgy látszik motiváltak és nagy harcot kezdtek, hogy ki is legyen az idei évben a „PSG sztárja”! A játékukat elnézve egy izgalmas szezonnak nézünk elébe és kíváncsian várom a következő, negyedik fordulóban hazai pályán a Monaco ellen , hogy produkálnak, majd , amit ÉLŐ-ben közvetítek, itt a Szokodi Academy Media oldalon.

Fotó/ Szokodi László

LOSC – PSG  1 – 7 ( 0 – 4 )

Pierre-Mauroy Stadion, V.: Clément TURPIN

(54′, Bamba , ill.,  1′, 66′,87′,  Mbappé, 28′, Messi,  39′, Hakimi , 43′, 52′,  Neymar )

Lille: Leonardo, B.Diaktié, Fonte, A.V.De Souza., Ismaly, B.André, A.Gomes, G.Gudmundsson, Y.Yazici, J.Bamba, J.David

Vezetőedző: P.Fonseca

PSG: Donnarumma, S.Ramos, Marquinhos, P.Kimpembe, A.Hakimi, Vitinha, M.Verratti, Nuno Mendes, L.Messi, Neymar, K.Mbappé

Vezetőedző: C.Galtier

Borítókép/ Szokodi László

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App