UEFA BAJNOKOK LIGÁJA ELŐDÖNTŐ, 1., FORDULÓ

A Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén,  a Bayern München fogadja a spanyol Real Madrid csapatát. Ez lesz a két csapata 27., egymás elleni összecsapása.

A mérkőzés előestéjén a német csapat vezetőedzője , Thomas Tuchel nyilatkozott a média képviselőinek.

Fotó/ Szokodi László ( Thomas Tuchel , az FC Bayern München vezetőedzője.)

 

THOMAS TUCHEL

Játékos  keret: – Jelen állás szerint nem tudom biztosra mondani, hogy Matthijs de Ligt és Konrad Laimer bevethető lesz-e. További vizsgálatokon esnek át. Konni esetében jobban néznek ki a dolgok, mint Matthijs és Dayot Upamecano esetében. Egy pár órát és még egy edzésnyit várnunk kell a végső döntésre. Leroy Sané és Jamal Musiala szerepeltetésének kérdése is az utolsó pillanatban fog eldőlni.

A meccsről: – Taktikára és szerencsére van szükségünk. Illetve ennek megfelelő egyensúlyára. A játékosoknak egy világos tervet, egy felfogást kell felvázolnunk. A taktikai megközelítés olyan, mint egy autó, amit a játékosoknak kell vezetniük. De muszáj, hogy a szerencse is mellettünk álljon. A Real ellen a teljes csomagra szükség van, hiszen amikor ellenük játszol, nem csak egy csapat, hanem egy aura ellen lépsz pályára. Csakis a mérkőzésre összpontosítunk. Már nagyon várjuk. Egy hihetetlen légkörre van szükségünk az Arenában, valamint arra, hogy a szurkolónk átsegítsenek minket a nehezebb pillanatokon.

A Bayern kontra Real Madrid nagy múltra tekint vissza. A klubok korábban 26 alkalommal mérkőztek meg egymással a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Kupában, így ez a legtöbbet játszott mérkőzés Európa elsőszámú klubversenye történetében. Közülük húsz a kieséses körben érkezett, ami szintén rekord.

 

Fotó/ Szokodi László

BL-elődöntő 1., mérkőzés :

Bayern München – Real Madrid 

04.30 Kedd 21:00

Magyarországon az M4 Sport közvetíti a meccset.

HIÁNYZÓK

Bayern München: Coman (combsérülés), Boey (sérülés), Sarr (sérülés) és Buchmann (sérülés), illetve kérdéses de Ligt (sérülés)

Real Madrid:  Alaba (sérülés), Courtois (sérülés) és Carvajal (eltiltás)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App