-Hatalmas mezőny érkezik a budapesti judo világbajnokságra!

 

A világ élvonalába tartozunk

„Egy nemzet világban elfoglalt helyét több tényező határozza meg. Lélekszáma, földrajzi elhelyezkedése, területének nagysága, történelme, gazdasága, kultúrája, és nem utolsó sorban a sportban elért eredményei – válekedett Prof. Dr. Kásler Miklós

 

„Meg szeretném köszönni Magyarországnak, a magyar judocsaládnak, hogy újra itt rendezhetjük meg a sportág legfontosabb versenyét. Remélem, a világbajnokság sikeres lesz, ahogyan abban is bízom, hogy sikerül a nézőket is a sportcsarnokba csábítani. Abban biztos vagyok, hogy ha oda eljönnek, akkor már nem fognak csalódni, hiszen a világ legjobb sportolóit láthatják majd harcolni.”- Marius L. Vizer, az IJF elnöke.

  • A június hatodikán  kezdődő  budapesti judo világbajnokságra és  már több, mint 129 országból több, mint hétszáz sportoló adta le a nevezését. A Budapesten megrendezésre kerülő verseny azért is bír nagy jelentőséggel, mivel a budapesti esemény lesz a tokiói olimpia kvalfikációs sorozatának utolsó, kiemelt eseménye. Magyarországon 2000 pont jár majd az aranyéremért, a legtöbb judós számára ennyi elegendő lenne a tokiói indulás kiharcolásához.

„Úgy gondolom, Magyarország ismét jól vizsgázott egy nehéz időszakban, hiszen a tavalyi esztendőben a budapesti judo Grand Slam sikeres megrendezésével gyakorlatilag a Magyar Judo Szövetség indította be újra a nemzetközi judo vérkeringését, és a kiválóan sikerült buborék rendezés mutatott jó példát, hogy mások is merjenek versenyt rendezni – mondta Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára

 

„Talán az eddigi legnehezebb világverseny előtt állunk – kezdte Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke –, annak ellenére, hogy meglehetősen komoly rutinunk van, az elmúlt évtizedekben fantasztikus nagy eseményeket tudtunk sikerrel megrendezni. Ez a pandémiás időszak nehéz feladatok elé állít bennünket, minden nap szembesülünk új kihívásokkal, feltételekkel, változásokkal. Két és fél hét múlva kezdődik a világbajnokság, de még mindig sok kérdőjel van előttünk, Az egyik legnagyobb kérdőjel a nézőkről szólt. Nagyon komoly hátteret ad, hogy Magyarországon egyre biztatóbb a járványhelyzet, folyamatosan kapcsolatban állunk az operatív törzzsel és az országos tisztifőorvos asszonnyal. A jelenleg érvényes szabályok lehetővé teszik, hogy védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők előtt kerülhessen sor a világbajnokságra.”

 

A Hősök terén tegnap este látványos  fényfestéssel hangoltak a dzsúdósaink a jövőhéten elrajtoló judo világbajnokságra az épületekre vetítve jelentek meg a judo hősei.

 

Fotó: MJSZ, Horváth György

 

 

FONTOS!

A rendezvényen szurkolók is részt vehetnek, de rendelkezni kell védettségi igazolvánnyal!

A belépés a szurkolók számára ingyenes lesz, a jegyigényléseket az erre létrehozott nyilvános online felületen lehet leadni: https://forms.gle/vrJp7shjrUaiePgz7

Forrás. Magyar Judo Szövetség

A VILÁGBAJNOKSÁG PROGRAMJA
2021. június 6., vasárnap: Férfi 60 és női 48 kg
2021. június 7., hétfő: Férfi 66 és női 52 kg
2021. június 8., kedd: Férfi 73 és női 57 kg
2021. június 9., szerda: Férfi 81 és női 63 kg
2021. június 10., csütörtök: Férfi 90 és női 70 kg
2021. június 11., péntek: Férfi 100 és női 78 kg
2021. június 12., szombat: Férfi +100 és női +78 kg
2021. június 13., vasárnap: Vegyes csapatverseny

A MAGYAR VB-CSAPAT

FÉRFIAK
73 KG: Ungvári Miklós (Ceglédi VSE), Szabó Frigyes (UTE)
81 KG: Ungvári Attila (Ceglédi VSE), Tóth Benedek (MTK Budapest)
90 KG: Tóth Krisztián (MTK Budapest), Sáfrány Péter (Miskolci VSC)
100 KG: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Vég Zsombor (Ceglédi VSE)
+100 KG: Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE)
Tartalékok: Gőz Roland (90 kg, MTK Budapest), Ohát Zalán (100 kg, Budaörsi SC), Vida András (60 kg, Győri AC), Naji Dávid (60 kg, Kaposvári JK)

NŐK
48 KG:
 Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya)
52 KG: Pupp Réka (Atomerőmű SE)
57 KG: Karakas Hedvig (BHSE), Kármán Andrea (UTE)
63 KG: Özbas Szofi (Békés Megyei Kano JSE), Varga Brigitta (KSI SE)
70 KG: Gercsák Szabina (DVTK)
+78 KG: Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC)
Tartalékok: Salánki Evelin (78 kg, BHSE), Mamira Luca (48 kg, Toto Sport)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App