-Hazai pályán kapott ki a Budafok, a Fehérvár csapatától.

 

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Budafoki MTE–MOL Fehérvár FC 1–4 (0–1)
Budafok, v.: Antal P.
gólszerzők: Skribek (58.), illetve Nego (35., 66.), Nikolics (73.), Petrjak (91.)
sárga lap: Takács R. (30.), Romic (52.), illetve Musliu (29.), Filkor (39.)

Budafoki MTE: Póser – Margitics, Romic, Vaszicsku, Medgyes – Filkor, Oláh B. – Szabó M. (Ihrig-Farkas, 77.), Lőrinczy (Kulcsár K., 69.), Takács R. (Skribek, a szünetben) – Kovács D.
MOL Fehérvár FC: Rockov – Bolla, Musliu, Stopira, Hangya (Fiola, a szünetben) – Houri, Pátkai – Nego, Evandro (Bamgboye, 78.), Petrjak – Hodzic (Nikolics, 67.)

A két csapat első élvonalbeli találkozója a mezőnyben kiegyenlített játékot hozott az első félidőben, de a várakozásoknak megfelelően a vendégek voltak kezdeményezőbbek, igyekeztek minél több támadást vezetni. A fehérváriak több ígéretes helyzetet is kialakítottak, a házigazdák pedig ellenakcióik végén távoli lövésekkel veszélyeztettek, így az ivószünetig küzdelmes, ugyanakkor élvezetes futballt láthatott a közönség.

A rövid játékmegszakítást követően némileg töredezettebbé vált a játék, majd a Budafok védelmének hibáját kihasználva Loic Nego szerzett vezetést egy kipattanó labda értékesítésével. A folytatásban sem változott a játék képe, de újabb gól nem született.

A második felvonás elején is a Fehérvár támadott többet és veszélyesebben, mégis a fővárosiak voltak eredményesek: egy szabadrúgást követően a csereként beállt Skribek Alen kapáslövése az egyenlítést jelentette. Nyolc perccel később – Loic Nego második góljával – visszavették a vezetést a vendégek, majd egyre fokozódó fölényüket kihasználva a csereként beállt Nikolics Nemanja fejesével eldöntötték a meccset.

A hajrában szorosabbá tehette volna az állást a Budafok, amelynek több ígéretes kísérlete is volt, ám a lövések célt tévesztettek, vagy Emil Rockov kapus védett bravúrral. A végeredmény Ivan Petrjak állította be a 91. percben, miután sarokkal talált a hazaiak hálójába.

Forrás: www.mlsz.hu

Fotó/SZAMY

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App