Novak Djokovic nyolcadszor nyerte meg a férfi egyes küzdelmeit a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel a vasárnapi döntőben 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4-re legyőzte az osztrák Dominic Thiemet.

  • A szerb N. Djokovic az első játékrészben sorozatban három szett előnyre tett szert. Ezt azonban Dominic Theim hárítani tudta és visszajött a játékba 4-4-nél kiegyenlített. Itt Theim megtorpant  és ezt Djokovic kihasználva elvette Thiem adogatását és megnyerte az első szettet. A következő játékban Theim diadalmaskodott és kiegyenlített, majd a következő szett is az övé lett. Ekkor a jó formában lévő Djokovic megrázta magát, amit már máskor is láthattunk tőle és a következő szettet 6:3- ra megnyerte, kiegyenlített és az utolsó játékrészben már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely 3 óra 59 percig tartott.
  • Djokovic sikerével hétfőn leváltja a spanyol Rafael Nadalt a világranglista élén, és pályafutása 17. Grand Slam-trófeája mellé 4,1 millió ausztrál dollárt (853 millió forint) kapott.  (MTI)

    Fotó/SZAM:Szokodi L., (Internazionali BNL d’Italia)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App