A budapesti világbajnokság az Év versenye

 

Az Év legjobb versenyének járó díjat vehették át a budapesti öttusa-világbajnokság szervezői a UIPM szombat esti, budapesti gáláján, amelyen a legjobb sportolókat, a legjobb edzőket és csapatokat is díjazták.

Immár második alkalommal tartották meg a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) gáláját, s az impozáns hátteret ezúttal gyönyörű fővárosunk látképe nyújtotta, hiszen az ünnepélyes gálavacsorát Danubius Hotel Héliában tartották meg. A magyar szövetség nagy örömére, a Kincsem Parkban még ma is zajló világbajnokság nyerte el az Év legjobb versenye díjat.

Nagyon sok munka van emögött a díj mögött, úgyhogy nagyon büszkék vagyunk rá – nyilatkozta Gallai István, a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára. – Igazi csapatmunka eredményeként született meg ez a világbajnokság, a támogatóink, rendező partnereink nélkül nem jöhetett volna létre. Csodálatos otthonra talált ezen a héten az öttusa a Kincsem Parkban, csodálatos helyszínen zajlottak az öttusa és laser run-versenyek. Megtöltöttük az öttusa-arénát, valóságos öttusa és laser run fesztivál zajlott az elmúlt napokban, s zajlik még vasárnap is. Igaz ugyan, hogy tízévente szoktunk világbajnokságot rendezni, de a következőt 2027-re terveznénk, akkor lesz ugyanis száz éve, hogy az első hivatalos öttusaversenyt megrendezték a Ludovikán, vagyis akkor leszünk száz évesek, és szeretnénk ezt a nemzetközi élmezőnnyel együtt ünnepelni.”

Jó néhány más sportági szövetség vezetői is csatlakoztak a gálához, s összességében nekik is nagyon tetszett az ötlet, hogy egy ilyen csodálatos esemény keretében adják át az év sportolóinak járó díjakat.

Fotó: Szokodi L.

Cikk: MÖSZ

UIPM 2019 Annual Awards

A legjobb női versenyző: Elodie Clouvel (FRA)

A legjobb férfi versenyző: Joseph Choong (GBR)

A legjobb junior női versenyző: Rebecca Langrehr (GER)

A legjobb junior férfi versenyző: Ahmed Elgendy (EGY)

Az év szövetségi kapitánya: Jan Bartu (GBR)

A legjobb csapat:Oroszország

A legjobb mixed váltó: Németország

A legjobb verseny: UIPM 2019 Öttusa- és Laser Run-világbajnokság, Budapest (HUN)

A legjobban promótált verseny: UIPM 2019 Öttusa világkupa döntő, Tokió (JPN)

A legtöbbet fejlődő ország: Thaiföld, Peru

Best Contribution to the Sport: Bernhard Petrsuchinski

UIPM Hall of Fame: II. Albert monacói herceg, a UIPM tiszteletbeli elnöke

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App